Mi lehet az oka hogy Kádár idejében az ugynevezet átkosba nem volt munka nélküliség, hajléktalnság és nem volt éhezö gyermek se felnöt?
Már hallom is hogy a gyárkapun bellül volt pedig pl: a munkás örség csak munka idö után társadalmi munkába végezte a kiképzést ( polgárörség ) aki fizetést is kap.
A segély még véletlenül se fordúlt elö, az volt a társadalom felfogása Jani bácsi mondása szerint "aki nem dolgozik ne is egyék"!
Szülönek lenni büszkeség volt, nem ugy mint ma, tagadnia kell hogy szülö lesz.
A munkáltató pedig mintha soha nem lett volna szülö talán még ember se.
"A munkáltató pedig mintha soha nem lett volna szülö talán még ember se."
Ez ellen egyedül az emberek tehetnének. Ha engem felhív egy munkáltató, bármit is ajánl úgy hajtom el a p..csába, hogy többet nem lesz kedve felhívni. De amíg más elvállalja az állást addig nem fog megszorulni ezáltal változtatni sem fog a mentalitásán.
Szerintem meg nagyon jó a segély.
Régeben dolgoztunk és alíg kaptunk valamit.
Most meg nem dolgozunk és csak ugy döl a pénz.
Szép világ ez csak ritmust kell tartani az idövel.
Nagy munkanélküliség azért nem volt, mert a legtöbb helyen 10embert tartottak 1ember munkájára (ami r*hadtul nem volt hatékony).
Hajléktalanság, meg éhezés pedig akkor is volt, csak nem illett róla beszélni.
2. Csak gerjeszteni próbálja a feszültséget...
A harmadiknak pedig teljesen igaza van. Mindenkinek volt munkája de egy ember helyére 10 volt. Túltermeltek mindenből és részben ezért is rogyott meg a gazdaság. Nem mellesleg meg aki nem lépett be a pártba arra úgy néztek mint valami leprásra. Szóval nem volt az akkora nagy jólét. Esetleg csak annyiból, hogy nem volt ekkora szakadék az egyes rétegek között. Mert hiába volt a főnök főnök akkor is csak maximum 2-szer többet keresett mint a mezei melós nem pedig 20-szor...
A technológia fejlődést is mesterségesen visszafogták , így több embernek jutott munkahely.
Elég csak autókat összehasonlítani , persze a Volga , Csajka kivétel de egy Skoda nagyon le volt maradva egy Auditól vagy egy amerikai Chevrolettől.
Az aki azt mondja hogy egy ember helyére 10 - 20 embert vettek fel az lehet hogy részben igaz, de nem láttuk hogy éjjel napal harangszòra fekütek az emberek szana széjel az utcán csak annak alakult ìgy a sorsa aki lusta volt, és ha ilyen volt jöttek érte a rendörök és csináltak neki helyet és munkát is.
Most pedig kenyér helyett és munka helyett meg kell térni a nagy haranghoz.
Szeretett helyett gyüjtjük a pénzt a beteg gyerekeknek csupa jótékonysági alapon, az állam már olyan szerencsétlen hogy nem bìrja fizetni.
A multkor voltak itt ilyen kéregetösök és elküldtem öket Orbán elvtárshoz.
"Mi lehet az oka hogy Kádár idejében az ugynevezet átkosba nem volt munka nélküliség, hajléktalnság és nem volt éhezö gyermek se felnöt?"
A túlvilágon találkozik Hannibál, Szulejmán és Napóleon.
Hannibál: - Ha nekem egyetlen 34-es tankom lett volna, nem álltam volna meg Róma kapui előtt!
Szulejmán: - Ha a nándorfehérvári csata idején csak egy helikopterem van, nem harangoznának délben szerte a világon!
Napóleon: - Na igen. Ha nekem olyan újságom lett volna, mint a Pravda, máig sem tudta volna meg a világ, hogy elvesztettem a waterlooi csatát!
A semmit tevésnél az is jobb.
Hiszen Lenin elvtárs is megmondta hogy ha valaki rá ér az nagy baj.
Komonista vagy nem komonista a közös munka csak építö jellegü lehet, igaz adig nem ér rá se a gazdag se a szegény azon gondolkozni hogy a másikal hogy toljon ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!