Akkor is ilyenek lennének a cigányok, ha nem tiltották volna be a vándorló életmódot?
Franciaországban pl vándorolhatnak a cigányok, és elméletileg kevés a probléma velük.
Itt hogy hogy betiltották? Vagy nem lenne jobb semmivel?
"Franciaországban pl vándorolhatnak a cigányok, és elméletileg kevés a probléma velük."
Elméletileg Magyarországon sincs probléma a cigányokkal, persze a gyakorlat már teljesen más.
Amúgy meg azért lettek letelepítve, mert a szocializmus eszméje megkívánta ezt.
A vándorló cigányokkal is rengeteg a probléma. Nem értem, hogy attól miért lenne erkölcsös valaki, hogy nem egy helyben él, hanem vándorol. Mi ebben a logika?
Nem kérdező. Ha a cigányok még most is vándorolnának, akkor fehér ruhát viselnének, kis angyalszárnyaik lennének, hárfán játszanának és színes virágokat szednének a réten, miközben szivárványon csúszdáznának és kacagnának a sok mókától.
Persze a cigányok élete nem csak játék és mese. Hallottál már a gonoszról, a csúf rasszista magyarokról? Amikor megjelentek ezek a förtelmes teremtmények, akkor azon nyomban letelepedésre kényszerítették az aranyos és tündéri cigányokat, majd a magyarok romlott lelkének kisugárzása olyan mélyen megérintette a cigányság ártatlan lényét, hogy az nem bírt megbirkózni ekkora gyűlölettel és ők is menthetetlenül elvesztek, olyanok lettek, mint amilyenek most is. Elnyomottak és ki vannak használva... :(:(
Jól mondja a második.
A cigányok az előző rendszerben csak azért dolgoztak mert féltek.Rövid pórázon voltak tartva.
Viszont a szocializmusban is volt velük probléma csak kevesebb mint , ma.Ott mondták ki először hogy van cigánybűnözés.
A kötelességeiket sajnos elfelejtették közölni akik egyenlő jogot adtak nekik.
Jaj nem azt mondom, hogy megjavulnának....de nem tartanának rettegésben falvakat, városrészeket.
Vagy ez nem igaz?
Én sem szeretem a cigányokat, de úgy tudom, hogy amíg vándoroltak, mindíg kereskedtek vmivel.
Akkor is voltak velük bajok vándoroltok és mindent elloptak mint a sáskák.
A Horthy rendszerben kuss volt a nevük.
Szocializmusban szintén, csak akkor kötelező volt dolgozniuk nem élhettek segélyen, és a cigány bűnözőket jobban megbüntették, apám rendőr mesélte.
Most a fene nagy liberalizmusban a cigány szabad ember, ölhet ,gyilkolhat felszólalsz náci vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!