Miért tíltották be a Rasputint?
Figyelt kérdés
Valamikor a 80-70-es években volt egy Boney M dal a Rasputin. De ezt betíltották anno, de miért ? Semmi rosszat vagy politikait nem tartalmazott, vagy tévednék ? Van rejtett tartalma ?
http://www.youtube.com/watch?v=kvDMlk3kSYg
2012. jún. 27. 21:56
1/11 anonim válasza:
Hol tiltották be? Én hallottam korabeli magnófelvételről...
2/11 anonim válasza:
Ra-ra-rasPUTYIN
natesék putyin nesze
3/11 anonim válasza:
A Szovjetunióban MINDEN rejtett üzenetet tartalmazott, ha valamit nem értettek, akkor biztos ami biztos, betiltották. Ebben meg még az orosz szó is szerepelt:) Biztos úgy értelmezték, hogy az imperialisták ezzel a számmal próbálnak belső forradalmat szítani a szovjet országokban és Rasputin az orosz hatalom szimbóluma, vagy az orosz maffiára utal, ki tudja. Oroszország ma is a legparanoiásabb hatalom a világon.
4/11 anonim válasza:
Hát tényleg és még Putyin is van benne :DDD
5/11 A kérdező kommentje:
tehát akkor gyakorlatilag semmi olyan konkrét dolog szó nem volt benne vagy utaláa ami sértő vagy bármi.
2012. jún. 27. 23:02
6/11 anonim válasza:
Szerintem csak annyi, hogy orosz pasiról szólt egy nyugati dal, az mindig gyanús :) De most néztem, hogy a Boney M volt az első nyugati együttes, akit beengedtek a Szovjetunióba koncertezni, úgyhogy annyira csak nem lehetett gáz. Meg azt is most olvastam, hogy Boney M-nek dollárral fizettek a koncertért, az Abbának meg paradicsommal és olajjal :DD Ez annyira szovjet:)
8/11 anonim válasza:
Ez volt a kedvencem régen :)
Talàn mert
1 feka az összes..jamaicai meg nyugat indiai amik nem tartoztak a cccp fennhatósága alá.
2 az elején az egyik vokálosnak amcsi zászlóhoz hasonlító sálja van
3 mert tegeknek tetszett volna mert külföldi és mert nyugati
9/11 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy csak a Magyar Rádió tiltotta be és azért mert sértőnek találták a "Ra Ra Rasputin: lover of the Russian queen" sort.
10/11 A kérdező kommentje:
"De most néztem, hogy a Boney M volt az első nyugati együttes, akit beengedtek a Szovjetunióba koncertezni,"
Lehet hálából írták a dalt később :D. Volt miből meríteni, lehet tudtak valamit.
2012. jún. 27. 23:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!