Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehet egy kérdésem tetro és...

Lehet egy kérdésem tetro és minden összeesküvést tagadó részére? Ha nincs háttérhatalom akkor hogy lehetséges?

Figyelt kérdés

Kérdezlek.

Ha nincs a fentebb felvázolt csipet-csapat.

1, Hogy nyerhetett teret a neoliberalizmus ami egyértelműen a nagytőke érdekeit képviselő közgazdasági felfogás, amit minden társadalom elutasított eddig. Amit csak csellel és hazugságokkal voltak képesek minden esetben letolni a társadalmak torkán.

2, Hogy lehetséges az hogy a pénzügyi szabályzókat olyan mértékben deregulálták hogy létrejöhetett és a világon elterjedhetett a derivatívák?

[link]

Ezek csak abban az esetben jöhettek létre ha valakik a mérhetetlen pénzük és befolyásukat latba vetve, szervezetten és szisztematikusan alakították úgy a folyamatokat hogy mind ez megtörténhessen.

Tessék, írd meg hogy hogy és én elismerem amit csak akarsz. Ha ezek a történések nem bizonyítékok arra hogy szervezett formában alakítják a világ gazdaságának a működését olyan erők amelyekkel szemtől szembe soha nem találkozol = háttérhatalom, akkor mi a bizonyíték?

2013. márc. 21. 11:21
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

"Mellesleg amiről írsz, azt nem háttérhatalomnak nevezném. A pénzügyi világ és az ügyeskedés mindig is előfordult, mindig is lesz.

Ez nem arról szól hogy van pénzem és shorteolok egy jóízűt haver! Ez annál sokkal több.

Gondolkodj!

Miként vette birtokba az egész D-Amerikai kontinenst az USA! Biztos az ottani Argentinok stb stb rajongtak a neoliberalizmusért. Biztos csak úgy véletlen olyan az IMF amilyen, vagy a WTO is csak az elmebaj hozta létre.

Most komolyan azt hiszed hogy évtizedeken keresztül szisztematikusan "felhízlalt" felfogásokat csak úgy passzióból erőltettek bizonyos csoportok a világ számtalan pontján rá a társadalmakra?

Ohh a mennyei naivitás.

Haver, próbáld megérteni hogy hatalmas pénz és hosszan és összpontosítottan megvalósuló kooperáció nélkül ez lehetetlen.

Ez már áll naívság.

Megy ez kicsiben is, ha körülnézel ("mennyi, ha nem kérek számlát?"). Csak nagyban kicsit többet tudnak megtenni, megvenni. De hogy ettől ők lennének a hatalom? Ez csak misztifikálás.

2013. márc. 21. 12:07
 12/15 A kérdező kommentje:

"Mindig meg szoktam kérdezni, de sosem kapok választ a háttérhatalom-rajongóktól. Tegyük fel, hogy igazatok van. Tényleg. Létezik a háttérhatalom. Na és akkor mi van? Mit akartok, mit tegyünk? Miben változtat ez az életünkön?

Akkor én is visszakérdezek!

Miért jó édes tudatlanságban kapni a pofonokat úgy hogy nem is tudod kitől és honnan kapod! Ha védekezni akarsz valami módon (nyilván társadalmi szinten könnyebb)nem az az első hogy meghatározd ki a barát és ki az ellenfél.

Ez annyira alapvető hogy az evolúció nem kismértékben ezen alapszik.

2013. márc. 21. 12:11
 13/15 anonim ***** válasza:
82%

"Miért jó édes tudatlanságban kapni a pofonokat úgy hogy nem is tudod kitől és honnan kapod!"

Milyen pofonokról beszélsz? Én nem szoktam pofonokat kapni, nem vagyok az a verekedős fajta. Mitől kellene védekezni?

2013. márc. 21. 12:16
 14/15 anonim ***** válasza:

"Miért jó édes tudatlanságban kapni a pofonokat úgy hogy nem is tudod kitől és honnan kapod! Ha védekezni akarsz valami módon (nyilván társadalmi szinten könnyebb)nem az az első hogy meghatározd ki a barát és ki az ellenfél.

Ez annyira alapvető hogy az evolúció nem kismértékben ezen alapszik."

Senkitől nem kapok pofonokat. Vagy ha igen, biztos nem a háttérhatalomról! Amíg szépen élek, halad előre az életem, dolgozom, nem érdekel, hogy melyik pénzügyi guru mit csinál! Egyszerűen egy átlag embernek nem szabadna ilyenekkel, mint háttérhatalom, stb foglalkoznia. Sokkal hasznosabban is el lehetne tölteni az időt, mintsem ilyen ökörségekről beszélni. A világon minden országban vannak, akik hisznek a hülyeségbekben, de a válság enyhültével egyre kevesebben lesznek erre vevők. Az összeesküvéses videókat pedig egyszerűen cenzúrázni kellene mindenhonnan, mert ha egy fiatal megnézi, még a végén elhiszi a sok sületlenséget. Ugyanis, semmilyen írásos, hivatalos szerv(ek) által kiadott bizonyíték, hangfelvétel nem igazolja a háttérhatalom létezését. Enélkül nehéz bármit is elhinni. A matematikát sem úgy tanulod, hogy megnézel egy Youtube videót, hanem ott is tételekkel bebízonyítják, hogy miért úgy van, stb.

2013. márc. 21. 13:00
 15/15 anonim ***** válasza:

2. Olvasd el Jeremy Benthamet, Adam Smith-t, és a többieket. Kérlek, ne gyere azzal a ferdítéssel, hogy ők liberálisok, és a neoliberalizmus teljesen más, mert nem, az elvek, amiket még senki nem tudott kikezdeni, egyeznek.

Egyetlen esetben sem csellel meg hazugságokkal tolták le a társadalom torkán.

És akkor én is kérdeznék egyet ezzel kapcsolatban: miért van az, hogy létrejöttek a szabad piac korlátai? A környezetvédelem, a fogyasztóvédelem, a teljes munkajog annak tudományos bázisával? Ezek mind ellentétben állnak a a nagytőke érdekével.

2. Valószínűleg a tőkepiacot jobban kell majd szabályozni, ezt még senki tudja. De a jelenlegi rendszer szinte torzítatlanul következik a korábban hivatkozott elvekből, hibátlanul magyarázható anélkül, hogy bevonnánk bármilyen háttérhatalmat.

Ahogy említett is, szabályozás nélkül, magától így alakul a dolog... tehát épp az, hogy ehhez semmiféle pénz és befolyás befektetése nem kell...

Mi bizonyíték? Okirat, több szavahihető tanú, tárgyi bizonyíték, esetleg ilyen jelenségek is, amiket írtál, csak nem pont ezek, ezek még csak nem is valószínűsítik.

ha fizikai formában léteznek, akkor kapcsolatban vannak emberekkel, találkoznak velük, hagynak hátra nyomokat.

vagy a következő az lesz, hogy igazából szellemek?

2013. márc. 21. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!