Sokallod, vagy kevesled az állami cégvezetők nyilvánosságra hozott fizetését?
A versenyszférában jóval nagyobb fizetéssel büszkélkedhetnek a hasonló pozícióban lévő alkalmazottak, ugyanakkor az állam súlyos anyagi gondokkal küzd.
(Nem illene az országgyűlési képviselőknek tisztességes vagyonbevallást benyújtaniuk, teljes beszámolót adniuk a felvett képviselői költségtérítésekről, tételesen, számlákkal ellátva, ha már az állami alkalmazottak zsebében turkálnak? Nem a saját házuk táján kéne először felseperniük?! Leakarják felezni egyes állami alkalmazottak bérét, de egy áttekinthető, konszolidált pártfinanszírozási, képviselői juttatási rendszer kialakítására semmi hajlandóságot nem mutatnak. Elfogadható ez a magatartás? Nem idevág az a szólás, hogy BORT ISZIK, VIZET PRÉDIKÁL?)
Csak az a gond , hogy ezek a pénzéhes semmirekellők, akik például másfél év munkaviszony után kapnak 40-50 milliós végkielégítést, na ezek a versenyszférában tányérmosogatásra is alkalmatlanok lennének.
Nem véletlen keverednek jól fizető állami cégek élére..
és ez még csak az, ami nyilvános, a többit lopják.
ha pozitív egész szám, akkor én már sokallom.
Az én édesapám 30 éve dolgozik a munkahelyén. Kitűnő eredményekkel szerzett mérnök, közgazdász, menedzser diplomát. 2 idegennyelvet beszél felsőfokon. Nem egyszer hozza haza a munkáját, és ha kell, 3 napig nem alszik, hogy teljes munkát végezzen. Már vagy tucat alkalommal megkeresték külföldről, sokkal jobb fizetést ígérve, de ő maradt, mert ragaszkodik ehhez az országhoz. De ami a legfontosabb, hogy soha a büdös életben egy kanyi vasat sem lopott!!!! Nem csoda, hogy amikor egy olyan kis takonypóc, mint a Szijjártó hülye gyerek, le akarja felezni a 400 000 nettó fizetését, kinyílik a bicska a zsebében. Az a zöldfülű, nagypofájú kókler takony vajon mennyit lop? Mennyit keres? Mennyi költségtérítést kap? És mire fel?! Mihez ért a pofázáson kívül?! Taknyos hülye gyerek!
A ti indulatotokat viszont megértem. A végkielégítési botrány engem is felcseszett. De nehogy már azt gondoljátok, hogy minden állami alkalmazott semmire kellő pénznyelőgép! Az én apám, biztos, hogy nem!!!
1.: Nem a semmiért kapják a pénzüket, hanem a szakértelmükért, munkájukért. Rúgjuk ki őket, és rakjunk a helyükre szakmunkásokat! Akkor majd látni fogod, hogy mi az ő munkájuk hozzáadott értéke. A laikusok nem is tudják, hogy egy-egy iparág milyen szakmai nehézségeket hordoz magában.
Megértem, hogy sokan még többet güriznek, és jó, ha ötöd annyit keresnek, de hidd el nekem, ha a jól kvalifikált, tisztességes alkalmazottak a bérük leszállítása miatt elszivárognak az állami cégektől, és csak a tolvaj fajtája marad ott, akkor a szegény ember élete rövidesen csak még nehezebb lesz.
2.: Azok az emberek, akik alkalmasak a feladatra, ennél kisebb összegért már nem vállalnák el. Miért? Azért mert a versenyszférában is megállnák a helyüket, és már most is kétszer annyit kereshetnének ott.
3.: Ha az apám tolvaj lenne, nem védeném. Örülnék a lesápolt lének, kussolnék, és röhögnék a markomba. De így?! Felforr az agyvizem! Ezért rizsázok itt.
4.: Szijjártónak nincs igaza, mert bort iszik, és vizet prédikál. Ő az, aki semmi érdemi munkát nem végez, aki a semmiért kap horribilis összegeket. Ő annak a politikai elitnek a tagja, már jó ideje, amelyik gyakorlatilag csak károkat okozott ennek az országnak. Ha tudnád, hogy az állami cégek alkalmazottai mit meg nem tesznek azért, hogy rendet rakjanak a politikusok belekontárkodása után!
Egyáltalán mi hasznosat tett ez az ember?
5.: A politikai elit célja az, hogy a társadalmi osztályokat összeugrassza, hogy bűnbakot keressen a saját hibáira. Ahol pedig lopásról, csalásról hallasz, ott 90%-ig a politika nyakig benne van.
Nem kéne a populista dumáknak bedőlni, és be kéne látni, hogy a szakértelemnek és a tisztességgel elvégzett munkának ára van, és ha nem fizetjük meg azt, akkor abból társadalmi katasztrófa lesz! Nem azért folyik egyetemi oktatás, mert a közlekedés, áramszolgáltatás megszervezése olyan pofon egyszerű feladat, és ha befoccsol, attól még az élet simán megy tovább. Nincs közlekedés, az emberek nem tudnak eljutni a munkahelyükre. Nincs áram, lebénul a pénzügyi rendszer, leállnak a lélegeztetőgépek. Szerinted ki vállal ekkora felelősséget 200 000 forintért? Egy takarítónő, vagy egy 16 éves kamasz lehet, hogy igen, de ő már első nap 20 milliárdos kárt okozna.
Már annyiszor leírtam és annyiszor le lettem pontozva . Igaz hogy elszívják a jövedelmünk nagy részét, de ami magad az is egy nagyon rossz újraelosztással kapjuk vissza.A duális gazdasági rendszerünk van ami azt jelenti hogy 2 fajta gazdaság működik egyben.
Van egy multi és külföldi nagytőkés és banki oldal akik a saját maguk által elszívott energiát sem akarják kifizetni a nagy közösbe, ahol hihetetlen magas a nyugat Eu val azonos vezetői béreket fizetnek és ezt a dolgozókon gazdálkodják ki. Van a rendszer másik oldala az az mi, akiknek kikell fizetni a másik oldal által nem befizetett összegeket is. Közben versenyezni a magas vezetői jövedelemmel, és a mesterségesen elerodált dolgozói bérekkel, miközben semmi pénz nem marad a dolgozóknak. Ezért van, hogy bár dolgozol de nem jössz ki a fizuból. Szóval meg van a pénz csak nagyon rossz az eloszlása.
A felső 10% annyit keres mint a 90% 10× ese az az 90× annyit. Ez nem fenn tartható!
A 8,19 es ismét.
A nem látott réteg 25-125 000 000-
Nem az a baj hogy a felső ezetők fizuja 2 000 000-
Hanem hogy a minimál bér 70 000-
Az átlag meg 120 000-
Ez aránytalan és ennek semmi köze a felelősséghez.
A társadalmnk számára heles arány kb ez lenne.
15-50 000 000-
1 200 000-
250 000-
120 000-
Ekkor lenne lehetőség egy igazi fogyasztói társadalo fenn tartható gazdasági fejlődésére.
És a pénz is meg van hozzá, mert 1 ft vel sem kellene több, csak az elosztáson válltoztatni.
Ez nem fog menni csak ha kellő képp radikálisak vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!