Miért szidják az emberek a politikusokat?
Miért nem tűnik fel nekik, hogy a valódi hatalom nem is náluk, hanem a bankoknál van? Hisz a bankok állítják elő a pénzt a SEMMIBŐL!, és ezáltal ők irányítják az egész gazdaságot.
Sokan nem is tudják, de például a túl sok levegőből elő állított hamis pénz miatt keletkezik az infláció.
Azt hiszed, hogy nyugaton attól nagyobb a jólét, mert a munkavállalók összefognak a magasabb bérért? Amíg a munka termelékenysége nem nő, addig hiába bűvészkedsz a bérekkel, a fogyasztást tudod serkenteni vele, maximum. Azt még okosan művelve is évtizedeken át tartana, míg utolérnénk nyugatot, nem egy varázsütés úgy sem.
A munkaadók a terheiket áthárítják az általuk megtermelt szolgáltatásokra és termékekre, így azt közvetve úgyis kifizetik azok, akiknek bért osztották. Ha multiról van szó, csökken nálunk a befektetési kedv, gyengül a forint, aminek itthon a devizások és az importőrök nagyon örülnek. Akik meg nálunk termelnek exportra, azoknak a versenyképessége csökken a nagyobb költségek miatt. Ha pedig az állam a munkáltató, akkor a magasabb bérek költségeit elvonja máshonnan, ahol méginkább szükség lett volna rá. Kis- és középvállalkozásoknak pedig egyenesen a megélhetését fenyegetné.
Minden út a közterhekhez vezet, csak az egyik közvetlenül látszik, a másikhoz meg mászni kéne egy kicsit, hogy fel lehessen fogni ésszel.
Nyugaton is van szegénységi küszöb, és van árverseny a bérekkel. Ott is tüntetnek a mieinkhez képest többszörös vásárlóértékű fizetésekkel, hogy a kormányaik veszélybe sodorják a megélhetésüket.
Ahol a racionalitás ellenében mesterségesen rögzítenek valamit, az a szocializmus csírája. Részletkérdés, hogy ezt az állam teszi, vagy a közfelfogás. Az eredmény szinte mindig káros.
(És nem azt mondom, hogy ne harcolj a magasabb bérért. A gépezetben mindenkinek nyomást kell gyakorolnia, épp ez a lényeg. De 1. ne várd, hogy ettől megoldódik a probléma, 2. vedd figyelembe azt is, mi helyett fizetik ki neked azt a pénzt.)
"Ott is tüntetnek a mieinkhez képest többszörös vásárlóértékű fizetésekkel, hogy a kormányaik veszélybe sodorják a megélhetésüket."
Ez akkor oké.
Írtam is, hogy nem adom olcsón, és rendesen dolgozom, ez kell. Amikor a melóson nem múlik, akkor múlik a befektetőn, hogy költ-e technikára, hatékony szervezésre, és tényleg jót is szerez-e a pénzéért? Nyilván ha nem számítjuk a rohadt nagy közterheket... Szerintem körbejártam én ezt jól a legelső hozzáröffentésemben.
Kérdező, mit gondolsz, miért? Nézz kicsit körben egészségügy, közbiztonság, árak stb. témában. Előbb-utóbb majdcsak rájössz, hogy nem a többmillió ember hülye és csak a politikusok helikopterek.
1:00, senki nem akarja felmenteni a politikusokat, irtanivaló koszos söpredék az összes. Velük kéne kezdeni,aztán a bankokkal és a biboldókkal folytatni. Akár hiszed,akár nem, van kapcsolat köztük, nem is kevés. A kedves politikusaink nem a párnacihában tartogatják az összelopott milliárdjaikat, hanem...hol is, hol is? Elfelejtettem :$$$
10:26, természetesen a kisemberek hibája minden. Az áremelés, a nulla közbiztonság, az orvosok is jókedvükben menekülnek külföldre mint patkányok a süllyedő hajóról. A szegény becsületes politikusok semmiről se tehetnek...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!