Egyetértesz Pintér Sándorral, aki szerint a hatóságok remekül kezelik a helyzetet, és az a pár ezer ember, aki az utakon rekedt, felelőtlen és magának köszönheti a bajt?
nem értek vele egyet.a kivezényelt mentőszemélyzet mindent megtesz,lakossági összefogás is tapasztalható,de a hatóságoknak jóval hamarabb kellett volna intézkedniük(pl. útlezárás akár polgárőrök közreműködésével is)
hogy az útrakelők mennyire felelőtlenek ez nehéz kérdés.az azért elvárható lenne hogy az autópályán ne kelljen 24 órákat vesztegelni.friss hír szerint nem engedik fel a járműveket Tatabányától Győr irányában az M1-re,eső után köpönyeg :P
Az én volt férjem is elvitte a lányomat láthatásra ma este! És én nem tagadhattam ezt meg (a jövő héten pótolva) az időjárási viszonyokra hivatkozva!
Majdnem 100 km-re laknak tőlünk, bármi történhet útközben. A Katasztrófavédelem megkéri az embereket, hogy ne menjenek sehova, nehogy valaki megsérüljön; a Gyermekvédelem pedig "a keze alá dolgozik" a baleseteknek. Igaz, itt az a barom, aki ilyen törvényeket hoz.
Szerintem bunkóság ilyet kijelenteni, lehet, hogy volt közöttük aki maradhatott volna a fenekén és fölöslegesen indult útnak, de ez szerintem sértő annak, akinek tényleg dolga volt.
Amúgy munkanap volt, és Pintér úr persze nem biztos, hogy tisztában van azzal, hogy egyes munkáltatók elvárják hogy akkor is menj dolgozni ha a beleidet húzod magad után.
Amúgy persze, mondták hogy rossz idő lesz, de az elmúlt hetek hírei alapján (meteorológiai jelentések államosítása) az se csoda, hogy nem hisznek nekik az emberek.
13-as
" hogy egyes munkáltatók elvárják hogy akkor is menj dolgozni ha a beleidet húzod magad után. "
Hát igen, nem kellett volna eladni a lelkünket a profitorientált multiknak! Aki meg megteheti, hogy ne multinál dolgozzon, de mégis oda megy dolgozni, az meg is érdemli!
Nagyon sok minden felelős ezekért a helyzetekért, nem csak az emberek hülyesége, meg a politkusok, hanem bizony, a munkáltatók, cégek, stbk is.
13-as vagyok
"Hát igen, nem kellett volna eladni a lelkünket a profitorientált multiknak!"
Na éppenséggel multinál dolgozom, itt hazaküldték már kétszer is az embereket a munkaidő vége előtt mert rossz időt jeleztek, az összes dolgozónak megküldték emailben az infót, hogy aki messze lakik az előbb induljon el.
Aki köhög, beteg azt hazaküldik, itt nem szeretik, ha egy ember végigfertőz mindenkit.
Amikor munkát kerestem a GYED után (a volt munkahelyem nem vett vissza), akkor kétféle állásinterjúkon voltam.
Magyar könyvelőcégek ajánlata: x összegre bejelentenek, a maradék zsebbe, napi rendszeres túlóra, a gyerekre meg húzták a szájukat, azt is jobban fogadták volna ha azt mondom hogy AIDS-es, leprás és tetves vagyok.
Multinál pénzügyi osztály: háromszorosa a magyar cég ajánlatánál, full bejelentve és minden a munka törvénykönyve szerint, időnként túlóra de csak záráskor, amit a következő 5 évre előre meg tudok mondani mely napokon lesz. Gyerekkel kapcsolatosan annyit kérdeztek, hogy ha beteg, akkor meg tudom-e oldani. Sorolhatnám még a különbségeket, hát nem az a tapasztalatom, hogy a gonosz multi zsákmányolná ki az embereket. Nem mondom hogy minden szép és jó, de a multi többet tud biztosítani, és nem mellékesen a külföldi főnökök (90%-ban) mindig sokkal korrektebbek és megértőbbek voltak a magyaroknál.
Az első válaszolóval értek egyet, ilyet akkor sem szabad mondani, ha van benne Pintérnek némi igaza.
Abban is egyetértek, hogy voltak felelőtlenek, főleg az autóba ülők közül.
Azt viszont bicskanyitogatónak tartom, hogy akik a fotelből nézték végig az eseményeket, jól megmondják a tutit embertársaiknak, hogy magukra vessenek, amiért útnak indultak csütörtökön, sajnos nekik nem fér a fejükbe, hogy léteznek olyan emberek , akik nem tudtak az indulás pillanatában a katasztrófahelyzetről.
Személy szerint én is érintett voltam, vonaton utaztam csütörtökön, és sem felelőtlennek, sem idiótának nem tartom magam azért, mert vonatra ültem. Ellenben a MÁVot hibásnak és felelősnk tartom abban, hogy semmiféle tájékoztatást nem adott nekünk a jegyvásárláskor, vonatra ülés előtt és után a kialakult helyzetről..
bemásolom ide egy másik kérdéshez írt válaszomat :
"Egyetemista vagyok, reggeltől estig suliban vagyok vagy dolgozok, nincs tévém, és rendszerint nem vagyok otthon, amikor az esti híradó után jön az időjárásjelentés.
Csütörtökön késődélutánig egyetemen voltam, onnan szaladtam a nyugatihoz, hogy elérjem a vonatot. A BKV pedig egész nap jól működött, bár esett szerda éjjel az eső, majd csütörtökön a hó, de semmi fennakadás nem volt a buszokon, villamosokon, amiket használtam aznap.
A nyugatiban semmilyen információt nem mondtak be, hogy már órák óta baj van a korábban indított vonatokkal is, és aki felszáll a vonatra, az saját felelősségre tegye. Semmit nem tudtunk a kialakult helyzetről.
A kalauz is csak annyit mondott indulás után, hogy van egy kis fennakadás a mi vonalunkon, ezért 50-60 percet fogunk késni a 3 és fél órás úton. Aztán nem is láttuk, felszívódott.
A problémák csak ez után kezdődtek , egy óra utazás után megálltunk a semmi közepén és senki nem tájékoztatott minket, hogy miért és hogy baj van. Egész éjszaka ez ment, amikor nagyobb városok állomásain rostokoltunk, akkor sem mondta be a hangosbemondó, hogy pontosan mi a porobléma, meddig kell várni, mi történik, az égvilágon semmit nem csináltak.
Hajnal felé a rendőrök és a helyi civilek segítettek nekünk (addigra már többezer embert szedtek össze több vonatból, akik ugyanazon a vonalon utaztak , csak más-más időben indultak el Bp-ről), kinyitották az általános iskola tormatermét, adtak teát, kekszet .
A máv semmit nem csinált.
Végül a 3 és fél órás hazaútból 14 és fél óra lett, de voltak ismerőseim, akiknek 18-19 órába telt hazajutni, mert korábbi vonattal indultak, de ugyanarra terelték fel őket, mint engem.
Szégyen és gyalázat, amit a máv művelt, sok-sok embernek és családjának tette tönkre az ünnepét, mert ha figylemeztetett volna minket, hogy vészhelyzet van és nem érdemes vonatra szállnunk, akkor valószínű, hogy az emberek jelentős része - aki meg tudta volna oldani, hogy BP-en maradjon és éjszakázzon - az nem indult volna el.
Azt meg kikérem magamnak a fotelhuszároktól, hogy minket hülyéznek l, mert nem tudtuk, hogy milyen az időjárási helyzet. Már ne is haragudj, de nem mindenkinek van ideje, energiája, lehetősége a tévében vagy a neten az időjárásjelentést bújni minden alkalommal, mielőtt vonatra száll (főleg ha hetente-kéthetente ingázik a lakhelye és az egyetem között), és a MÁV kutyakötelessége lett volna figyelmeztetni az utazókat, hogy nem érdemes elindulni, mert a vonataik már hosszú órákkal korábban is elakadtak félúton.
Semmit nem mondtak nekünk se felszállás előtt, se az utazás alatt. Egyetlen egy mávos nem tájékoztatott minket, a kalauzok felszívódtak, a hangosbemondók sehol nem tájékoztattak, egyedül a civilek és a rendőrség segített. A katasztrófavédelem se jött, csak megüzente nekünk, hogy tud rólunk.
Ha a máv kezelte volna ezt a helyzetet, a hoppon maradt utasok minimum fele normális körülmények között, biztonságban vészelhette volna át ezt a napot."
Az angliai helyzetet is Pintér felügyeli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!