Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A most elhunyt Cipő Republik...

A most elhunyt Cipő Republik énekes tényleg kommunista volt?

Figyelt kérdés

2013. márc. 12. 22:02
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
Amúgy meg jó lett volna, ha csak annyit jelentett volna, hogy viva Kádár, meg ave Sztálin. Sajnos annál sokkal mocskosabb dolgokat mind a mai napig. A kérdező kérdésére pedig az a válasz akárkinek is fáj, hogy igen Cipő kommunista volt. Aztán lehet szépíteni. Nyilván nem öletett meg senkit, de nem is erről van itt szó.
2013. márc. 31. 00:36
 32/68 Pro Patria ***** válasza:

Kénytelen vagyok írni...

Azon túl, hogy a Blikk egy bulvárlap, és ekként is kell kezelni; ezt a sort lehet benne olvasni:

"A zenész a róla szóló könyvben így fogalmazta meg politikai beállítottságát: Kommunista vagyok, a szó jézusi, és legnemesebb értelmében."

Nem ismerem az adott könyvet (mondjuk nehezen is tudnám, mivel sem címet, kiadót, kiadási évet nem írtak mellé, sem semmilyen támpontot, hogy melyik oldalon is keressük, és mindez alapvető a forrásmegjelöléskor), de ha ez is szerepel benne, az azt mutatja, amit én sokszor hangoztattam: a kommunisták, a francia forradalom résztvevői, a liberálisok mind ugyanazt akarták, ami már a Bibliában is meg lett fogalmazva mások által: társadalmi egyenlőséget, általános szabadságot, a szegények támogatását.

Ha valaki ilyen utópisztikus gondolkodású, abban nincs kivetni való számomra.

Ehhez viszont nem passzol a szovjet himnusz lejátszása, mert az már a sztálini bűnök beemelése és elismerése is egyben.

Nem véletlenül írta Albert Camus: "1956. november 4-e után tisztességes ember nem lehet kommunista."

Olyan értelemben biztosan nem, hogy vörös csillagokat hordozzon, vagy szovjet mozgalmi dalokat énekeljen.

Éppen ezért kétségbe is vonom ezen állítás valóságtartalmát. A papír sokmindent kibír. Pár elejtett kifejezés pedig, mint "cáfolhatatlan családi forrás", amelynek nevét ugyan nem ismerjük (miért? nem őrá nézve lenne kompromittáló a dolog, ha pedig Cipőt nem akarja úgymond kellemetlen helyzetbe hozni, akkor miért nyilatkozott?), és a közönség máris issza magába minden sorát. Ezért kell fenntartásokkal kezelni az ilyen cikkeket.

2013. márc. 31. 11:49
 33/68 anonim ***** válasza:
55%

"Kommunista vagyok, a szó jézusi, és legnemesebb értelmében."

Ennek valódiságára szerintem elég bizonyíték az, hogy egyenlően osztott el mindent a Zenekar tagjai között.

Nem élt nagy lábon, bár megtehette volna... A lapokban sem szerepelt, csak most, a tragédiája során... Aki ismeri a dalait, érti és átérzi a mondanivalójukat, akkor azok tudják, hogy egy tiszta lelkű és jó gondolkodású ember volt. Sajnos csak volt. Annyira kár ezen csámcsogni, hogy kommunista volt-e vagy sem. Sajnos sokan nem is tudják mi ennek az eszmének az eredeti jelentése. Az más dolog, hogy a gyakorlatban nem úgy valósították meg bizonyos emberek, ahogy az le volt írva.

A szovjet himnuszra pedig az ad magyarázatot, hogy Ungváron született, a Szovjetunióba. Egy éves volt, amikor Magyarországra költöztek, de sokáig, 15 éves koráig szovjet állampolgár volt. Aki ismeri az életművét, az tudja, hogy vannak dalok, amikben szerepel a szláv identitás: Tyereskova, Varsó hiába várod...

Ennek ellenére olyan szeretettel és alázattal írt és énekelt a hazájáról, Magyarországról, mint nagyon kevesek, aki kételkedik benne, azoknak ajánlom a következőket:

Ezt a földet választottam

Volt itt egy ország

Aki pedig nem ismeri ezeket a dolgokat, csak az újságok szalagcíméből nyeri a homályos tudását, az ne is véleményezzen, tartsa meg magának!

2013. márc. 31. 18:29
 34/68 A kérdező kommentje:

Mese habbal, hogy azt az eszményi kommunizmust szerette, ha azt szerette volna nem mutatkozott volna különböző tüntetéseken az utódkommunista mszp-s Gyurcsánnyal és az egész ballib bandával, folymatosan jelen volt az antirasszista, antijobboldali, antiorbán tüntetéseken!

szovjet volt, liberál és bolsi, mint Kóka, Gyurcsány és a többi, ha nem az lett volna, akkor nem lépett volna fel ezeken a rendezvényeken!

2013. márc. 31. 18:48
 35/68 anonim ***** válasza:

Ha ennyire megvan a véleményed, meg ennyire tisztában vagy a dolgokkal, szerinted... Akkor miért tetted fel ezt a kérdést, ezzel is csak okot keresve arra, hogy az ilyen "nagy magyarok és nagyon jó, tökéletes emberek" a szájukra vegyenek egy olyan embert, akit több százezren, millióan szeretnek, mert rengeteg mindent kaptak tőle.

Vicces, hogy olyan világban élünk, ahol az a jó néhány szélsőséges, primitív embernek, ha valaki rasszista...

2013. ápr. 1. 09:57
 36/68 A kérdező kommentje:

Azért tettem fel a kérdést, mert amikor feltettem a kérdést, akkor még nem voltam 100%-ig biztos benne, de mikor jöttek a blikk cikkek akkor vált világossá minden, hogy tényleg komcsi volt!!!

És ez semmi kegyeletsértés, aki komcsinak vallotta magát csak le lehet komcsizni, nem?

Ha te buddhista vagy, megsértődsz hogy buddhistának nevezlek?

2013. ápr. 1. 10:02
 37/68 anonim ***** válasza:
92%

Azzal senkinek semmi baja nincs, hogy kommunistának nevezeted, hiszen a dolgokat a nevén kell nevezni, azzal van a probléma, hogy emiatt minősíted az illetőt...

Attól, hogy valaki mást szeret, máshogy gondolkodik, mint te, attól még lehetett jó ember...

2013. ápr. 1. 10:13
 38/68 anonim ***** válasza:

Micsoda hiteles forrás a Blikk... Az értelem itt tükröződik, hogy ilyen lapokból "művelődsz".

Gondolom akkor te sem sértődsz meg, ha te egy gyökér vagy, és akkor most gyökérnek nevezlek?

Egy olyan embert minősítesz, aki semmi rosszat nem tett életében, csak adott. A kommunista ideológián kívül azt nem ismered, hogy halottról jót vagy semmit? És ez nem csak rád vonatkozik, hanem a többiekre is, akiknek nincs jobb dolguk.

2013. ápr. 1. 11:45
 39/68 anonim ***** válasza:

"A kommunista ideológián kívül azt nem ismered, hogy halottról jót vagy semmit?"

Az valójában "halottról igazat, vagy semmit", csak ma rosszul használják.

A dolog lényege, hogy a halottról csak igazat szabad szólni, mert már nem tudja megvédeni magát.

Ez nem azt jelenti, hogy ha rosszat cselekedett, akkor arról nem lehet beszélni.

Ez a mondás nemcsak a halottakra vonatkozik, hanem mindenkire, aki egy társaságban nincs jelen és nem tudja megvédeni magát, ha a háta mögött róla esik szó.

2013. ápr. 1. 12:01
 40/68 A kérdező kommentje:
utolsó előtti, nemcsak a blikk írta meg, minden más lap megírta, még a kommunistaliberális index sem titkolta, hogy cipő szovjet kommunista temetést kért! meg is írták!
2013. ápr. 1. 12:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!