Mikor ment tönkre Magyarországon teljesen a közbiztonság?
Szerintem 2003-tól kezdett el bomlani.
Az Eu csatlakozás után meg mindenféle hülye liberális baromságokat ránk erőltettek így még rosszabb lett.
Most akkor Pintér Sándor még se tett 2 hét alatt rendet? (a kérdés költői)
Hát szerintem kb 4 éve kezdett egyre jobban romlani helyzet. És az sem javította helyzeten, hogy megszüntették a szolgálati nyugdíjat. Akkor aki csak tehette nyugdíjba ment. Alig maradtak 50 év felett a rendőrségen. Beszédes, hogy ma az utcán szolgáló rendőrök átlag életkora 30 év alatt van. Hogy legyen tekintélye egy 25 éves, nem épp a legjobb fizikummal és szellemi képességgel megáldott rendőrnek?!?!
A közbiztonság nem csak úgy magától romlik. Éppen ezért rendőri erővel nem is lehet komolyabb eredményt elérni. A bűnözés feltételei javulnak folyamatosan részben a gazdaság romlásával, részben a demagógiával, részben az ellenségképzéssel és bizalomvesztéssel.
A közbiztonság változó szintű volt régen, egyes területeken néha javult, néha romlott. Ez ma is így van, vannak olyan területek, ahol jobb helyzet, mint mondjuk 10-15 éve. Ami erősen romlik, és elsősorban feltűnő, az az utcai erőszak számszerű növekedése és durvaságának erősödése.
Ez az 1990-es évektől eltérő intenzitással romlik, ami törvényszerű volt, csak akkor senki nem hitte el, hogy így lesz. Az okok nagyon sokrétűek és messzire vezetők, néhányat az elején említettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!