Van statisztika arról, hogy Magyarországon milyen arányban követik el "romák" a bűncselekményeket?
Ha van is, nem kötik a nyilvánosság orrára, merthogy diszkriminatív meg minden...
Börtönben arányosan 80-90% körül vannak, de az életfogytosok között csak 10%, kb. megegyezik a lakosságból elfoglalt számarányukkal.
"Elvileg lehetnének erre vonatkozó szociológiai felmérések, tanulmányok, bár szerintem ezzel senki sem mert foglalkozni."
Pedig bizony vannak. Főleg azért készülnek, hogy esetleg valamelyik kormány figyelembe vegye stratégia kialakításánál. Kb. annyira érdekelte bármelyik kormányt, mint bármilyen szakértői jelentés ... semennyire.
"A börtönt megjártak szerint 85% felett van,ha ezt elismernék akkor kiderülne hogy van cigó bűnözés, ..."
Soha senki nem vitatta akinek csöpp esze van. A vita tárgya az miért kéne külön kezelni? Minden bűnözőre vonatkozzon a törvény egyformán, már csak egy működő rendőrség kéne ehhez. Ja, az nincs évtizedek óta ...
Erőszakos bűncselekmények (garázdaság, testi sértés, rablás, fenyegetés, zsarolás stb.) esetén közel 100%-ra tenném az arányukat.
Drog/fegyverkereskedés, embercsempészet, illegális üzletek, sikkasztás, csalás tekintetében is bőven 50% felett.
én nem tudom,de nem lepődök semmin.
De sajnos okulva az elmúlt évek tapasztalataiból, biztos horribilisen magas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!