Miért baj a tanárok nyugdíjazása? (többi lent)
"Nem értem ezt az élőlánc dolgot a corvinusnál."
Ezzel kezdtem a mondandómat. Azaz válaszokat várok, hogy én is "tájékozott" legyek. Tudod ez egy ilyen oldal. A többi amit írtam az meg csak egy kis véleményformálás arról, amit eddig olvastam erről, nem releváns.
Figyelj, én gépészmérnöki szakon vagyok. Legtöbbet nekem pont az idősebb profok tanítottak, akik lehúztak 20-30 éveket különböző cégeknél (pl. Pakson), így azért jártasak a témában.
Na ők sokkal többet tudnak mondani, mint egy egyetemről szabadult friss-diplomás, aki még életében nem dolgozott egy cégnél sem, max. a könyvekből tanult ezt-azt. Vannak olyan szakok, ahol nagyon is szükséges a sok tapasztalat.
Mondom úgy, hogy pár hete még én "védtem" valamennyire a kormányt a Hallgatói Szerződések miatt. :)
Nem. Nem erről van szó.
Az egyetemektől három év alatt majdnem a támogatások 50%-t vonják el. Mivel az egyetemek költségeit nagyrészt a bérek teszik (dologi beruházásra évek óta nem telik), és mivel valahol spórolni kell, ezért ki kell rúgni tanárokat. Nem lesznek a helyükön fiatal tanárok. Nem lesz a helyükön semmi. Elmaradt órák és megszűnő szakok, na azok lesznek.
Így van kedves kérdező!
És a fiatalok többsége még mindig Fideszes. Na? Ez most hogy van?
5-ös mindent leírt. Az oktatás átszervezése címen kinyírták a felsőoktatást, de ha kérdező olvas(na) híreket akkor látná a közép és általános iskolait is ... lásd még pedagógus fizetések rendezése helyetti csökkentés és társai.
És a nem vicces, hogy amit így sikerült megspórolni, és mondjuk über fontos stadionokra elkölteni, annál a pénznél SOKKAL több elveszett EU pályázatok formájában, mert az átszervezésre hivatkozva a 2012-es oktatási pályázatokat tarkón lőtték mind egy szálig, így a pénz ment vissza az EU-hoz ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!