Miért van az, hogy egyes kérdésekre a legtökéletesebb válaszokat lepontozzák egyesek? Utálnák az igazságot?
Én pont fordítva vettem észre.
A nemzeti érzésűeket pontozzák fel, a liberálisokat meg le.
Ma Magyarországon már csak jobboldalinak szabad lenni.
Ennyit a szabad véleménynyilvánításról, amiért elvileg küzdenek...
"Én pont fordítva vettem észre.
A nemzeti érzésűeket pontozzák fel, a liberálisokat meg le."
Ezen nem kell csodálkozni!
A nagy liberalizmus vezetett ide!
De sajnos a magyarok számára nem is lenne megfelelő, és ezt is látni kellene.
Egyszerűen az alap elvei miatt.
A liberalizmus alapja hogy vonuljon ki az állam a szabályzásokból és mindent bízzon a piacra!
De magyar országon nincs ennek a felfogásnak meg a társadalomszerkezeti alapja. Mert ha kivonul akkor az öngondoskodásnak a szerepe értékelődne fel, aminek a lényege hogy mindenki fizesse meg az orvost, a közlekedést, a nyugdíját stb. Ez egy társadalmi katasztrófa lenne hiszen 1 db foghúzás 10-12 000 ft.
A magyar társadalom 40-50% nak nincsenek megtakarításai az alacsony jövedelmek miatt. Gyakorlatilag egy cukorbeteg az első hónapban hajléktalan lehetne.
Van egy 70 éves lemaradásunk a liberális szerkezetekkel szemben pld USA, de itt sem tarthatóak ezek az elgondolások. Sőt meg is buktak világszerte.
De még ha kialakult középosztályunk lenne (ami nincs)
akkor sem lehetne megvalósítani mert a liberalizmus alapjai az adózásban vannak elrejtve.
Vagy is minimál adó ami csak az állam működését finanszírozza max a teljes jövedelem 10% a.
Viszont itt újabb problémákat jelent hogy nem egy fejlett termelő gazdaságunk van, hanem egy alárendelt másnak termelő és másnak a fogyasztásait kiszolgáló.
Az az nem a profit ami befolyásolja a gazdaságunk által kitermelt pénz , hanem a befektetőktől "kicsikarható" alamizsna.
"Ma Magyarországon már csak jobboldalinak szabad lenni."
A jobbikosság és a jobboldaliság között mérsékelt az átfedés.
"és azok felpontozása kik a liberális rizsát nyomják !"
A Jobbik nevű agyrémmel való szembehelyezkedés nemcsak "liberális rizsa" lehet, sőt: a Jobbik-jelenség keletkezésében a liberálisok felelőssége az egyik legnagyobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!