"csak azért kérdezem, mert Magyarországon már bevett szokás az erdélyi magyarok lerománozása, meg az hogy idejönnek és elveszik az egyetemi helyeket és a munkalehetőségeket és a többi bla bla"
Ez sajnos így van. Lerománozátok az erdélyi magyarokat, leszlovákozátok a felvidéki magyarokat, leszerbezitek a vajdasági magyarokat. Ez barátom egy hatalmas nagy bunkósság, amiről minél hamarabb le kéne szokniuk a magyarországi magyaroknak.
2013. febr. 23. 18:17
12/38 anonim válasza:
én adóforintomból tanuljon az, aki a legtöbb tudással rendelkezik.
2013. febr. 23. 18:18
13/38 anonim válasza:
Magyarok, de kötődnek a román kultúrához is, az iskolában megtanulnak románul és román állampolgárságuk is van.
Én például a magyarországi németeket, szlovákokat, románokat, őrségi szlovénokat, baranyai horvátokat magyarnak is tekintem függetlenül attól, hogy nem a magyar az elsődleges identitásuk.
2013. febr. 23. 18:20
14/38 A kérdező kommentje:
Én amúgy egy erdélyi magyar vagyok. A kérdést kíváncsiságból tettem fel, hogy lássam az anyaországiak hogy vélekednek az én magyarságomról.
2013. febr. 23. 18:23
15/38 anonim válasza:
Mindenki az, aminek vallja magát.
2013. febr. 23. 18:33
16/38 anonim válasza:
A tv értelmében román, mert ez az állampolgársága. De szerintem majdnem mindenki magyarként tekint rájuk, ha ő ennek is vallja magát.
2013. febr. 23. 18:34
17/38 anonim válasza:
Nem sértésnek szánom a véleményemet.A mentalitás szempontjából talán hasonlóak de semmi esetre sem románok.De van köztük sok akik sumákolósak és sokszor nem egyenesek.Egyébként az ottaniak sokkal összetartóbbak mint az anyaországban élök ,és a sok öket ért elnyomás miatt nacionalistábbak a szó jó értelmében.
2013. febr. 23. 19:02
18/38 SoundscapeToArdor válasza:
Az erdélyi magyarok erdélyi magyarok. :) Onnantól kezdve ő dönti el, hogy ki és micsoda is ő - román magyar eredettel, vagy magyar, aki Romániában született és lakik.
2013. febr. 23. 19:38
19/38 anonim válasza:
" meg az hogy idejönnek és elveszik az egyetemi helyeket és a munkalehetőségeket és a többi bla bla"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!