Akik a Jobbik mellett tették le a voksukat meg tudnátok indokolni miért?
A felsorolt négy pont elé tennék kettőt.
0. az elkövetéshez vezető út
-1. azok a családi körülmények, amelyek ilyenné nevelték a z elkövetőt.
Ugyanis nem úgy kezdődik egy bűnelkövetés, hogy lopunk/rabolunk/gyilkolunk. Emiatt - miközben a felsorolt 4 pontot egyensúlyosan kezelni kell - érdemes az azt megelőzőkre is koncentrálni, mint okokra. Ha ezt nem tesszük, az egész újratermelődik.
még egy két szót vesztegetek a témára, bár tudom, hogy semmi értelme.
Stílus. vannak kijelentések,amikkel egyetért az ember, és amikkel nem. Utóbbit véleményezheti. Nekem is voltak megjegyzéseim, kaptam rájuk gúnyos/kioktató/ledorongoló válaszokat. A cáfolás legkisebb jele nélkül. A kioktató nem ismer. Ezért feltételezi, legfeljebb két elemim van, de még azt a tudást is elvitatja. Nincs mit hozzátennem.
Lehet egy politikai irányzatot szeretni, vagy nem szeretni. Bár szerintem a politikánál a szeretet, vagy egyáltalán az érzelem értelmetlen, értelmezhetetlen. Egy politikai irányzatnak vagy jó célja van, vagy rossz. Többnyire vegyes, csak a az általa fontosnak tartott célokról kell eldöntenünk, milyenek. Itt azonban nem objektív kritika/állítás, hanem gyűlölködés folyik. Nem az én asztalom.
Sok szakértő mondott véleményt dolgokról, senki nem állította, hogy a Jobbiknak nincsenek szakértői. Mégis artikulátlan tiltakozás és felháborodás válasz. Viszont tudjuk, hogy szakértő soha nem állítja magáról, hogy szakértő. Őt a munkássága minősíti. Ehhez felkeresi az ember a megfelelő fórumokat, jelen esetben az oktatásit, és körülnéz, kik jegyeznek fajsúlyos tanulmányokat. Hogy fajsúlyos, azt idézettségből és egyéb körülményekből meg lehet állapítani. Egyetlen személyes észrevételt teszek: pártok portáljain közzétett tanulmányoknál nehéz megállapítani a szerzőket, ezért mindenki azt mond, amit akar. Valamennyire azért kideríthetők, munkásságuk vizsgálható. Az a tapasztalatom, minél kisebb a súlya valakinek, annál hevesebben és sértődékenyebben állítja fontosságát. Sajnálom, hogy a Jobbiknál kellett a legrosszabb tapasztalattal szembesülnöm, bár a többi sem kápráztat el. Mentségükre szóljon, hogy a világban nem szokás pártportálokon nyilvánosan jelentős anyagokat közzétenni. Sokat használ a konkurenciának.
Volt néhány érvem, aki vette a fáradságot, hogy szóljon róla, kivétel nélkül félreértette. Nem a felvetésre válaszolt, hanem a saját gondolataira. Ebből a szempontból még a kérdezőt találtam a legnyitottabbnak és legtoleránsabbnak.
A hangnem nem alkalmas arra, hogy más véleményen lévők itt megszólaljanak. Ezért nem is nagyon lehetséges objektív visszafogott vita, a szereplők egymást erősítik, mint a kórus. Vannak azért a politika kategóriában is kérdések, ahol - bár ellentétes nézetű - de vitára képes emberek jönnek össze, élvezet ilyeneket olvasni akkor is, ha nem ért egyet az ember. Az e kérdésre adott válaszokban ilyen pozitív élmény meg sem közelített.
Kedves kérdező!
"Közösségi normákat megszegők kizárása a tanításból"
Ilyet hol olvastál a Jobbik programjában? Ez eléggé meglepett, pedig azt hittem ismerem a programjukat.
Egyébként ami az oktatást illeti, az ilyen "randalírozó" gyerkőcök részére a Jobbik által többször emlegetett bentlakásos intézeteket hoznak létre, amik valójában kollégiumok, nagyfokú szigorúsággal, és akkor válaszoltam arra a kérdésedre is, hogyan lehetne az egyházakat bevonni ebbe, ugyanis a szerzetesrendek többsége tanítórend. Remélem nem kell ecsetelnem, mekkora szigorral van dolga az ifjú palántáknak egy bencés kolostorban, vagy egy piarista kollégiumban. Ott nem hagyják elzülleni az illetőt.
Egyébként meg tudnám fogalmazni röviden a kérdésedre a választ: Azért tartom jónak, mert olyan emberien gondolkodnak, ahogyan az íratlan etika, és az elvi logika szabályai azt megkövetelik.
Pl.: Soha egyetlen ország sem akarta volna, hogy a SAJÁT kisebbsége ne kapjon kettős állampolgárságot. Kiemelném az osztrákokat, akik egy emberként a déltiroliak mellett kiálltak... vagy a lengyeleket akik minden külföldi lengyel kisebbségnek elvből adtak már nagyon régóta kb. kettős állampolgárságot.
Nálunk a rendszerváltás után, meg sem fordult az ezáltal is bizonyítottan nem magyar érdekeket szolgáló kormányzó elit felében ez a gondolat, vagy hogy esetleg azt tegyük, amit ugyancsak a lengyelek megtettek: átütemezzük, esetleg kérvényezzük az elengedését az államadósságnak..
Órákig tudnám írni... de meggyőzni nem tudlak, kedvem meg nincs ahhoz hogy demagóg legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!