Akik a Jobbik mellett tették le a voksukat meg tudnátok indokolni miért?
A közmunka egy k
Keynesáriusi felfogás, amit a 29 es válság idején már relatív sikerrel alkalmaztak. Ennek számtalan haszna van. Viszont a mai gazdasági és politikai környezetben nehéz megvalósítani hiszen még mindig azok vannak hatalmon akik a válságot megteremtették. Sokkal hatékonyabb lenne ha az állam céltudatosan allokálna bizonyos területekre.
Persze ezt a neokonok elvetik és a láthatatlan kézre hivatkoznak, arra a láthatatlan kézre ami hagyta ekkora kakiba sodródni a világ gazdaságát. Lassan változik a helyzet, de változik. Talán 2-3-4-5 év múlva ha már van rá lehetőség sokkal kontúrosabban kirajzolódik a közmunka lényege!
"Ebből én leegyszerűsítve ezt értem: hülyék tanítsanak hülyéket egy olyan iskolában, ahol csak randalírozó, viselkedni képtelen "tanulók" vannak. Most komolyan azt mondjátok ez megoldás? Persze ez csak egy része a programjuknak, de mivel ezt hangsúlyozzák legjobban én is ezt emelném ki. Írtátok, hogy szimpatikus a gazdaság politikájuk. Konkrétan mire gondoltok? Ki tudnátok emelni ebből részeket?"
Akkor igencsak rosszul fogtad fel. Az olyan gyerekeket ki kell venni az iskolából aki miatt nem lehet tanítani, tanulni. Hiszen így nem haladnak a gyerekek előre, mert ezeknek a rossz gyerekeknek az elve érvényesül a többi gyerek körében is. Senki nem születik rossznak mondják a liberálisok, akkor ha az otthoni neveléssel van a probléma a Jobbik ezért tenné nevelőotthonokba azokat a gyerekeket. Hogy ne újabb segélyen élő bűnözőt neveljenek belőlük a kedves szülők.
Mondjak gazdaságpolitikára példát? A Fidesz vette át a Jobbik gazdaságpolitikáját. Akkor gondolhatod, hogy tudhat valamit ha a párt ellenzéke vette át a programjukat.
Előbb informálódj aztán kérdezz, bár ha alaposan informálódsz, akkor nem jön fel olyan kérdés amit kérdeztél. Remélem feltudtalak világosítani.
Kedves Utolsó! Mint kértem ne sértegessük egymást, mert a kérdés feltétele nem ezt a célt szolgálja. Az én hozzászólásom nem provokáció, legalább is nem ennek szántam.
Teljesen igaz, hogy a közbiztonság úgy el van cseszve ahogy van. Rendőröknek ezzel kellene inkább foglalkozni, ebben teljesen egyetértek. Ezen kell és így lehetne is változtatni.
Akkor most én idézek a válaszodból:
"Igen a renitens gyerekeket ki kell emelni az oktatásból!
Ez akár hogy is nézzük az alapesetben kiemelkedni szándékozó cigánygyerekeknek is épp oly érdeke mint bárkinek. 1 szaktanári, 1 igazgatói, a szülők behívása és tájékoztatása, de nincs 3. esély! 3. esetben kirúgás és bentlakásos iskolában a tanulás folytatása, ahol egy másik szocializálódási mintát ölthet magára a renitens gyerek."
Oké, de gondolj bele mi cirkuszt váltana ez ki. Még jobban vernék magukat. Egyébként ez a megoldás teljes mértékben ellent mond az integrálódás fogalmával.
Megoldást nem tudok, de nem is az én dolgom kitalálni. Szeretnék hinni abban, hogy jön majd egy párt, aki rendbe tesz dolgokat, de ez nem a Jobbik lesz, legalább is így nem oldják meg a problémákat.
És mint mondtam azért ragadtam ki ezt a témát a programjukból, mert ezt hangoztatják állandóan, ezzel tettek szert népszerűségre.
A gazdasági felfogást részletezheted ha gondolod, mert érdekelne. Sok jó ötlet van benne ezt nem állítom, de elég sok dolog homályos számomra.
És kik tanítanának az ilyen nevelőotthonokban?
Egyébként azzal a válaszolóval egyetértek, hogy nehéz ma olyan pártot választani, aki tényleg előállt volna egy olyan programmal, ami segíthetne. De csak ezért a Jobbik? Meg miket vett át a Fidesz tőlük? (nem vagyok Fideszes, de érdekelne.)
nem mindent vett át sajnos. csak pár dolgot. különben nem itt tartanánk.
amúgy kedves kérdező miért nem olvasod el a programját a jobbiknak? fent van a honlapjukon
"Megoldást nem tudok, de nem is az én dolgom kitalálni.
Na látod itt az első probléma!
Hiszen a te általad favorizált pártnak még csak elképzelése sincs hogy mit lehetne tenni, különben minimum azt leírnád. De akkor milyen vita lehetséges ebből? Van az egyik fél aki 22 éve forog a döntéshozatalban és egyre jobban kezelhetetlenné teszi a helyzetet, illetve semmi megoldása nincs. Van a másik aki ebben a 22 évben részt sem vett és ajánl egy alternatívát, amit ép ésszel nem is lehet kritizálni mert minden betűje az igazságra és a tényekre válaszol, de az valahogy nem jó. Lehet hogy csak azért mert nem a 22 év pártjai elméjéből pattant ki?
"Szeretnék hinni abban, hogy jön majd egy párt, aki rendbe tesz dolgokat, de ez nem a Jobbik lesz, legalább is így nem oldják meg a problémákat.
Látod! Te kijelentesz minden indok ok vagy logika nélkül?
Ez vita, vagy provokáció? Én érvelek teljesen logikusan, hiszen a vak is látja hogy a mai cigány helyzet már szociológiai szintű, és nekem a kellemetlen a végén.
"És mint mondtam azért ragadtam ki ezt a témát a programjukból, mert ezt hangoztatják állandóan, ezzel tettek szert népszerűségre.
Lehet hogy számodra ez a No1, de nagyon sok Jobbikos számára, aki valóban tudja hogy mit is akar a Jobbik, megértette a logikáját az attitűdjét stb stb annak számtalan más is vonzó a Jobbikban.
"A gazdasági felfogást részletezheted ha gondolod, mert érdekelne. Sok jó ötlet van benne ezt nem állítom, de elég sok dolog homályos számomra.
Nézd, számomra semmi nem homályos.
Ha számodra valami az, akkor kérdezz konkrétabban mert egy akkora anyagot ami a Jobbik gazdasági felfogását jelenti képtelenség egy ilyen oldalon közkincsé tenni.
Kérdezz!
Bocs ha megsértettelek, nem állt szándékomba.
De nem is a kérdésedre adtam a félreérthető választ hanem a viszontválaszodra, ami a csorbult intrikától nem volt mentes.
Kedves kérdező! Értem én a gondolataidat, hiszen világosan fogalmaztál. De mégis úgy gondolom, rossz helyen kérdezősködsz.
Egy gondolat. Többen elmondták az iskolával kapcsolatos megoldási javaslatukat. Nem szállok vitába, de tisztelettel megkérdeném: hány közülük pedagógus? Nem tanító, tanár, pedagógus? És még azt kérdeném ugyanezektől: megengednének nekem egy gyomoroperációt, ha súlyos - már már életveszélyes - problémáik támadnak? Mert sokat tudok ám a gyomorról is, a műtétről is!
A tanításnak van egy sajnálatos nehézsége. Nem elég a jó tanár. Kell hozzá jó diák is, aki akar tanulni. Erre valakit rábírni se mézesmadzaggal, se korbáccsal nem lehet. Valami egész más kell hozzá. Motivációnak hívják, akinek mond ez valamit.
A #12 válasz 3. sorával teljes mértékben (na picikét árnyaltabban) egyetértek. A levont következtetéseket viszont logikai abszurdumnak tartom, ha a szerzője járt gimnáziumba, matematika egyes. De nyilván nem felelt ebből a részből. A leszerepelt alternatívákból nem következik, hogy nincs jó, se az, hogy egy másik párt honlapján szerepel helyette jó. Továbbá azzal is baj van, hogy ugyanaz a párt időben eltérő vélekedése. Ehhez elegendő Orbánnak ugyanarról 1 hónap időközzel elhangzott mondásai közül válogatni.
Van jó megoldás. Nem is ez a fő probléma vele. Hanem az, hogy azt ki kell vitelezni, a kivitelezésre szóló utasítás kiadóját még csak el tudom képzelni, de a kivitelező százezreket, milliókat nem. Néhány ok: sok az ellendrukker, nincs összebeszélés (hogy merre menjen a szekér, ki hol tolja), nincs szervezés és sok részletkérdéshez nincs szakember. Jó részük elment, jó részüket ki se képeztük, most éppen a képezők nem akarnak jelentkezni (csak egy példa: van pár százezer diák, mindenütt fizikaóra, a megtartásához kellene tanár - a tavalyi évben az egész országban jelentkeztek ketten e nemes feladat művelésének megtanulására).
Szóval miről is beszélünk?
Pedig arról is kéne, miért lop, aki lop. Sokféle eset van, de van valakinek statisztikája arról, mégis mifélék és miért? Mert abból többet megtudnánk a hatékony ellenszerről.
"Én is rájuk tettem volna le a voksom..De rájöttem, hogy ratyik, szóval mégsem. Mert szerintem nem kéne összeírni senkit sem, meg ilyenek."
Svédországba, és egyéb fejlett országokban is, mint a világ nagy részén teljesen egyértelmű hogy összelehet írni ki milyen etnikumú, vagy vallású a közszférában dolgozók közül. De Magyarországon természetesen nem lehet, mert akkor már mindenki nácizik. Szerinted ez normális? Minden országban vezetnek erről statisztikát. Csak itt nem lehet mert megkondul rasszista harang.
"Oké, de gondolj bele mi cirkuszt váltana ez ki. Még jobban vernék magukat. Egyébként ez a megoldás teljes mértékben ellent mond az integrálódás fogalmával. "
És ha cirkuszolnak? Elárulom akkor, hogy a segély egy része is meglesz vonva tőlük ha életellenes bűncselekményt követnek el. Nem lehet ezek miatt háborogni. Szerinted amikor letartóztatják őket például nem háborognak? Akkor ne csinálják a rendőrök mert háborognak? Legyen szabadlábon a bűnöző, mert akkor nem háborog?
Fura elképzeléseid vannak, várod a csodát hogy jön egy párt. Már itt van, más nem jön ha lesz más mivel csak jobb és baloldal van csak bal jöhet, és folytatódik ami eddig volt.
Ha a Jobbik megoldásai neked nem tetszenek, és nincs elképzelésed feltételezem neked tetszik ez a rendszer, hogy segélyből élnek, szaporodnak, bűnöznek és, hogy házakat kapnak amit lepusztítanak, és felélik, lelakják, kiárulják és tönkreteszik, internetet kapnak meg számítógépet felzárkóztatás gyanánt. Ez a jutalmazás nem jó. Mert mit lát a cigány? Nem csinál semmit ás az állam ezért jutalmazza őt. Ezt vetítsd le egy kis családra az is ugyan úgy működik mint a társadalom ha egy gyereket elkényeztetnek és munka nélkül mindent megkap, akkor sohasem fogja tisztelni pénzt, sem amit kap, sem azt akitől kapja, aki meg megteremti neki meg végképp nem.
Tudod miért lettek ezzel népszerűek? Nem maguktól, hanem mert ez kell a népnek erre van igény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!