Mi a véleményetek arról, hogy az ELTE BTK-n a HÖK listázta a gólyákat világnézetük, pártszimpátiájuk, származásuk és vallásuk alapján? Ki rendelte ezt meg?
A Jobbikos GYIK-túlsúly miatt valószínűleg le fognak pontozni azért a véleményért, amit most ideírok.
A hallgatókról való illegális adatgyűjtés, melyben származásukat és politikai nézetüket próbálták összegyűjteni, egyértelműen jogsértő cselekedet volt, sőt, semmiben sem különb a Rákosi és Kádár rendszerek besúgóhálózatától.
A Jobbikosokból álló BTK HÖK a legaljasabb módszerekhez nyúl azért, hogy kiderítse, ki a zsidó, ki a cigány, ki a baloldali, és listába gyűjtse őket, hogy intézményi szinten hátrányokat biztosítsanak nekik. (Pl. kizárják őket a gólyatáborból, kevesebb ösztöndíjat kapjanak, stb.) Ez azért ad aggodalomra okot, mert nagyban pontosan úgy néz ki, mint a második világháború előtt/alatt a zsidók, cigányok és melegek jogfosztása, üldözése, kivégzése.
Tehát csak gratulálni tudok nekik, Rákosi módszereivel sikerült Szálasit játszaniuk. Örülök, hogy halad az ország előre is... Szebb jövőt!
forrás?
atv segít egy kicsit a hahanak ... emberek nem kell mindent elhinni!
közben Silhalvy helyreigazításért írt a szektATV-nek:
Silhavy helyreigazítási kérelme - aláhúzva az elhallgatott részek
Tisztelt Atv.hu!
Az önök weboldalán február 19-én, hajnalban megjelent cikk nyilvánvaló valótlanságokat és csúsztatásokat tartalmaz, amely a velem készült telefonos beszélgetésen elhangzottakat is megmásította. Az alábbi szövegrész javítását kérem a korrektúrázásnak megfelelően, mivel ezek ebben a formában nem felelnek meg a valóságnak: "Megkeresésünkre Silhavy elismerte, hogy ő – és HÖK-ös aktivisták – készítette a táblázat[ot] alapját. Évente 7-800 jelentkező egyenként több oldalnyi adatát nehéz volt papíron tárolni, ezért dolgozták ki 200[7-ben]8-ban az új rendszert – mondta megkeresésünkre Silhavy Máté. „Így sokkal egyszerűbb volt a[z összegzés] szervezés, meg voltak egyértelműen az adataik és letudtuk ellenőrizni a befizetési bizonylatokat, illetve, hogy tényleg az egyetem elsőéves hallgatói. Az elektronikus űrlaprendszerként a Wufoo nevű, fizetéses internetes szolgáltatás szolgált, amelyre én regisztráltam 2008-ban, 2009-ben is én is hívtam le az adatokat a gépemre, ezért van rajta a nevem. Ezt követően a HÖK gépein ellenőriztük a szelvényeket és, hogy a regisztrációk valódiak-e. Ezekhez a gépekhez az évek során több száz egyetemi hallgató hozzáférhetett, többek között olyanok is, akik ezt a listát minden valószínűség szerint készítettek.”. Arra nem tudott felelni, hogy 2010-ben 2011-ben és tavaly is készültek-e gólyatábori jelentkezési [ilyen] listák, de azt mondta, úgy tudja, a legtöbb HÖK digitális adatkezelésre állt át.
Őszintén szólva nem tudom elképzelni hogy legyen olyan buta ember, aki az ilyen primitív listázást, gépen tárolja. Egyáltalán papírra veti. Bőven elég lenne ha maguk közt megbeszélik h te látod ott a folyosón azt? Na azt ide be nem vesszük mer elempés.... Ez is primitívség, de legalább nyomok nélkül...
Szóval szerintem ha nem is teljes mértékben, de félig meddig kamu a hír..
Miért csinálna bárki is ilyen listát? miért tárolja ezt egyetemi gépen ( minden diáknak ott van a laptopja)?
Hökben is marják egymást érdekek ütköznek ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!