Mit szóltok ahhoz, hogy Semjén szakdolgozatát az ELTE professzorai érvénytelennek tekintik?
"Semjén visszautasította az „etikai vádakat” és az oktatóit hibáztatta, amiért 20 évvel ezelőtt nem jelezték neki, hogy tudományetikai problémák merültek fel a dolgozatával kapcsolatban"
Tehát mikor Bakács lopott, az az őrök hibája volt, mert nem tájékoztatták, hogy a Pick szalámi ballonkabát alá való rejtése kapcsán mindenféle jogi problémák merülhetnek fel.
Bár csak ez lenne a legnagyobb bűne a listán!
De nem az.
... csodálom #4-est, hogy írni azért tud...
Hogy az ELTE professzorai mikor és mit gondolnak (pontosabban, mit mondanak hangosan) ebben és a többi hasonló ügyben, az bizony sok mindentől, például egyetemük állam által biztosított működési feltételeitől is függ. Felelősen gondolkodó professzor ilyenkor a jövőre is, munkatársaira is, de főleg az egyetemi diákságra gondol. Aki volt vezető, volt kényes helyzetben, tudja, miből működik egy állami intézmény, tudja miről beszélek. Az ilyen szakdolgozatosaknak nagy a hatalmuk, felelős vezető ezt is figyelembe veszi, nem saját szempontjából, de az intézménye érdekében. És tudja, mikor és mi a megfelelő, leghasznosabb lépés.
Ezt gondoltam fél éve is, ezt gondolom most is. És sejtem a jövőt is, mint korábban is.
"de főleg az egyetemi diákságra gondol"
Hát ez itt a lényeg. Elég szomorú, hogy manapság, amikor a felsőoktatásban amúgy is vihar van, a hallgatók - leendő hallgatók azzal szembesülnek hónapok óta, hogy a felelős vezetőink - mindegy melyik oldalon állnak - bizony sorban buknak meg a diplomájukkal. És ők döntenek a felsőoktatás jövőjéről.
"Nem értem hogy plagizálhatott, mikor a kérdéses cikk 1 évvel a szakdolgozat kiadása után jelent meg ..."
Ez a legrondább része a dolognak. Ugyanis a témavezetőjének egy olyan munkáját rakta be a dolgozatába, ami még akkor nem volt publikálva, vélhetőleg nem is volt még készen, de Semjén ismerte. A témavezetőnek leadott és leosztályozott változatban nem is volt bent, csak a 2.0-ás javítottban, azt pedig a témavezető nem látta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!