Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A cigány szó az negatív...

A cigány szó az negatív tartalmú? Romáknak kéne hívni őket?

Figyelt kérdés
A cigány szó hallattán elgurul sok cigány gyógyszere.De most akkor mik ők romák?
2013. febr. 18. 21:03
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%
miskolcon annyi van mint az állat. kikellet találni valamit hogy hívjuk haveri körbe őket, mert mindig van egy pár a környékünkön:S a cigány szóra meg is ölnének elképzelni sem tudom miért nem büszkék rá xD így mi orkoknak hívjuk őket a híres gyűrűk ura c. filmben szereplő orkok után, itt nagyon sok a hasonlóság köztük. hasonlóképp születnek, majdnem ugyan úgy néznek ki, hasonlóan nyugodtak és kiegyensúlyozottak mint az orkok xD szal a cigány az ork, avas lakótelep mordor, a 2dikmá he testvírem adjamááán a píztácádÁt ide mE megüllek2 pedig a mordori fekete beszéd. a fekete stimmel a beszéd már nem annyira de ők így hívják így mi is xD
2013. febr. 19. 08:50
 32/44 anonim ***** válasza:

Javaslom Petőfi Sándor beperelését is! Azt a rászista mindenségit!

"Húzd rá, cigány, csak azért is,

Ha mindjárt az ingemért is!”"

[link]

A cigány szó egy népcsoportot jelöl, egyszerűen ez a nevük, nem kell itt semmit sem belemagyarázni a dolgokba. Ezek szerint tiltsuk be Vörösmarty, Petőfi, Gárdonyi (nem folytatom, mert hosszú lenne a sor) összes művét, amelyben szerepel ez a kifejezés? Hagyjuk már, a hülyeségnek is van egy határa...

2013. febr. 19. 09:24
 33/44 anonim ***** válasza:
A cigány szó semmilyen tartalmú. A roma se. A tartalmat, értelmet, viszonyulást mi tesszük bele. Ki ilyent, ki olyant. Az pedig, hogy ki milyent, az illető ízlését mutatja meg a többieknek. Amit szintén lehet besorolni. Persze a besorolgatásokból nem fogunk megélni.
2013. febr. 19. 12:32
 34/44 mustafa33 ***** válasza:

@30,

kátrányos helyzetű pecsenye ☺

2013. febr. 19. 18:27
 35/44 anonim ***** válasza:

Sokféle cigány van (romungro, beás, oláh stb.) és ha jól tudom csak az egyik fajta használja magára a romát, az összes többi a cigányt.

Lefordítva ez kb. olyan, mintha holnaptól minden magyart székelynek kéne hívni. Minden székely ember magyar, de nem minden magyar ember székely.

2013. febr. 19. 23:31
 36/44 mustafa33 ***** válasza:
Szlovákiában hivatalosan Romák, és meg is sértődnek a cigányra.
2013. febr. 22. 20:03
 37/44 SoundscapeToArdor ***** válasza:

A "cigányzene" negatív tartalmú?

Amúgy ahogy én hallottam, ők hívhatják egymást, ahogy akarják. Csak nekünk nem szabad, mert akkor rasszisták leszünk. Vagy mi.

2013. febr. 23. 22:23
 38/44 anonim ***** válasza:
57%

Névbűvészeknek azt kéne megüzenni, hogy a saját hazánkban mindenkit annak hívunk, aminek akarunk. Ha nem tetszik, kívül tágasabb.

Én se balhézok külföldön.

2013. febr. 24. 15:05
 39/44 anonim ***** válasza:
mindegy hogy cigánynak nevezük öket vagy nem" tisztelet mindenkinek kijár, azért mert valaki cigány attól lehet ember,de ha előre itélsz rosszab vagy mint akár bármelyik!
2013. márc. 5. 10:26
 40/44 anonim ***** válasza:
Nem kéne öket sehogyse hívni mert még odajönnek.Legjobb lenne mindenkinek ha ez a kérdés föl se vetődhetne.
2013. márc. 5. 11:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!