Magyarországon a zsidóssággal kapcsolatos kérdések miért számítanak tabunak?
00:40 Kérdező
"Erre provokatívnak minősítették a kérdést."
Egyrészt, mert az is volt (olvastam a kérdést), másrészt pedig már volt ilyen kérdés (kb. kamanyi-samanyi db).
Te is tudod nagyon jól (csak nem akarod tudomásul venni), hogy nem az egész magyarországi zsidóságot érinti az emelés, hanem "csak" a holokauszt-tólélőket (kb. 8000 ember) és nem az egész nyugdíjára vonatkozik, hanem a holokauszt-túlélésért kapott kiegészítésre (ami kb. 16000 Ft... és EZT(!) a kiegészítést emelik meg 50%-kal).
Persze a kérdésedben ez nem szerepelt!
Ráadásul (egy kis guglizás után):
"a kormány nem kizárólag a holokauszt-túlélők részére folyósított – havi 16 037 forint – járadékot emeli meg 2013-ban ötven százalékos mértékben, majd jövőre további ötven százalékkal, hanem minden olyan magyar polgár juttatását, aki tartós időtartamú szabadságelvonást szenvedett el a XX. századi kommunista és nem kommunista diktatúrák áldozataként."
Tehát a mostani kérdésedre a válasz, hogy egyáltalán nem számítanak tabunak a zsidósággal kapcsolatos kérdések, ha nem provokatívak! (mint pl. a most is "érinthetetlenek"-nek nevezed őket)
Nem tabu. Egészen nyugodtan kérdezhetsz a szokásaikról, a zsinagógákról, az ottani viselkedésről, öltözködésről, ünnepeikről, gasztronómiáról stb. Bizotosan lesz, aki boldogan válaszol rá. Azt is megkérdezheted, hogy miért emelték meg a holokauszt túlélők életjáradékát, erre is bizotsan többen tudnak válaszolni - ismerve az ide vonatkozó jogszabályokat és nemzetközi egyezményeket.
De a minek nekik, más jobban rá van szorulva stb. nem kérdés, hanem egy általad megfogalmazott kritika kérdésszerű közzététele, amikre általában sorban jönni szoktak a mocskolódó megjegyzések. Szerintem ezért lettél törölve. (az eredeti kérdést én sem láttam)
"Ahhoz, hogy megtudd, ki uralkodik rajtad, egyszerűen csak azt kell megkeresned, hogy kit nem szabad kritizálni. " Voltaire
Látom sokan lepontozták a válaszom.
Erről egy magyar közmondás jut eszembe:
"Mondj igazat és betörik a fejed? "
vagy csak Voltaire-t utálják ennyire a lepontozók?
Elgondolkodtató, hogy egy Voltaire-i idézet csak 40%-ban hasznos. Ebből azt kéne feltételezni, hogy az itt fórumozók átlag szellemi színvonala meghaladja Voltare-ét.
Haha...
Ebből is látszik milyen agymosottak az emberek, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!