Folyik aláírásgyűjtés jelenleg Magyarországon a marihuána-legalizálás népszavazásra bocsátásáról?
"talán ebben is követhetnénk a fejlett országokat, hihetetlen gyógyászati és gazdasági lehetőségek vannak ezen a még kiaknázatlan területen"
Ezért kéne legalizálni mint élvezeti cikk?
Különben is a heroinbiznizbe is beszállhatna a magyar állam, jövedelemzőnek kellően jövedelemző az is.
Hülyeség amit állítasz, az meg még nagyobb, hogy Magyarországot az USA-val, vagy Svájccal( egyébként meg ilyen statisztikai adatot nem fogsz találni) hasonlítod össze. A feketepiac nem szűnhet meg, mert sokkal könnyebben alkalmazkodik. Azzal pedig nem lehet egy rosszal pedig nem lehet rosszat megszüntetni, mert akkor ilyen alapon elfogadható az a pár évvel ezelőtti nagy vihart kavart ENSZ tanulmány is, hogy legalizálni kéne a kemény drogokat is, mert úgy se lehet őket visszaszorítani.
Egyébként meg magamból és környezetemből indulok ki. Ha valamit megkapok fele annyiért, akkor azt fogom megvenni, nem pedig a kétszer drágábbat, csak hogy az államnak jó legyen.
"talán ebben is követhetnénk a fejlett országokat, hihetetlen gyógyászati és gazdasági lehetőségek vannak ezen a még kiaknázatlan területen"
Ezzel meg ne etessen senki, aki ezt beveszi, annak nem kell már kábítószer. Még, hogy gyógyászati célok? Tudod erre épülne (és az USA-ban még létezik) egy újabb biznisz, ahol az orvostól kezdve a "betegen" át a patikusig mindenki benne van.
Ezzel én letudtam és akkor még a marihuána és az ún. könnyű drogok egyéb káros hatásairól, a bizonytalan, egymásnak ellentmondó szakértői véleményekről (káros/ nem káros, előszoba e a keményebb dogokhoz /v nem) nem is beszéltem.
én valóban tisztában vagyok mind a káros, mind a jótékony hatásokkal, több ország drogpolitikai rendszerével, a kender történelmével, hatásmechanizmusával és rengetek más aprósággal
amennyiben mégsem hiszel nekem, ne mond hogy hülyeséget állítok hanem próbálj cáfolni, linkelj valamilyen hivatalos statisztikai adatot, tudományos eredményt ami bizonyítja hogy igazad lenne
ó remek, igazán örülök hogy nem csak a levegőbe beszélsz, bár ezek nem cáfolják az általam belinkelt tudományos álláspontokat, jó hogy bemutatatásra kerül a káros oldal is
az egyetlen hiányosságnak azt látom hogy sokszor elfelejtenek összehasonlítást tenni
pl.:
igen mint MINDEN pszichoaktív szer, a marihuána is növeli a pszichózisok kialakulásának kockázatát, nem nagyobb mértékben mint az alkohol vagy akár az aspirin
illetve ez rejtőző, öröklött pszichés elváltozásokra igaz, egy egészséges ember esetében nem kockázati tényező
nem mindenhol vannak feltüntetve a dózisok, amíg rengeteg egészséges hatás már minimális dózistól érvényesül -fontos megjegyezni hogy inkább olaj mint füst formájában alkalmas gyógyászati célokra - , amíg a káros hatások érvényesüléséhez extrém beviteli mennyiségek szügségesek
összességében sokkal kevésbé ártalmas az emberi szervezetre mint a 3 legkedveltebb rekreációs szer(alkohol,koffein,nikotin), valamint egyszerű teljesen egészséges keteken belül maradni a fogyasztással
még egy példa ha megengeded:
a memória romlásához vagy a spermák károsulásához, ami egyébként mind két esetben reverzibilis, nagymértékű, napi szintű fogyasztás szügséges
és megfelelő használat mellett a legsokoldalúbb ismert gyógynövény:
57% válaszoló miatt nyomtam egy pár facepalmot a gép előtt. Ő nyilván a aspirinből is a gmail fiókjának spam mappájából rendeli a gyógyszert, mert úgy olcsóbb.
10-20 év múlva lesz legális szerintem itthon. Vagy ha nem akkor is maximum 1 generáció váltás. Igazából komolyabb oka nincs hogy tiltják, ennél súlyosabb mellékhatású gyógyszereket írnak fel nap mint nap az orvosok, ennél addiktívabb szereket vehetsz bármelyik boltban vény nélkül. Egész abszurd hogy ilyen módon üldözik ezt a növényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!