Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akartunk egyáltalán valódi...

Akartunk egyáltalán valódi rendszerváltást '90-ben?

Figyelt kérdés
Az addig okés, hogy a politikusok egy bizonyos tábora másként gondolta ezt, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a társadalom sem állt ki egyöntetűen egy valós rendszerváltoztatás érdekében.
2013. febr. 10. 20:44
1 2
 1/14 szántóvető ***** válasza:
90%
Akartak az emberek rendszerváltást de a nagy többségnek fogalma sem volt róla hogy milyen lesz az új rendszerben élni,hogyan fog megváltozni az élet,mekkora változással jár a (rabló)kapitalizmus.
2013. febr. 10. 20:55
 2/14 anonim ***** válasza:
78%
Én nem akartam. Viszont azt pláne nem akartam, hogy a népvagyon magánkezekbe vándoroljon és visszatérjen a hűbérúri rendszer.
2013. febr. 10. 20:59
 3/14 anonim ***** válasza:
97%

Mindenki azt hitte, hogy a többpárt rendszer és a rendszerváltás után nálunk is olyan élet lesz, mint pl. Ausztriában és Németországban. Senki nem akarta a Horthy-rendszer társadalmát vissza.

Most pedig újra vannak "arisztokraták, nagy tőkések" a többség pedig éppen csak megél vagy nyomorog.

Ezt a rendszert nem akarta az emberek többsége.

2013. febr. 10. 21:06
 4/14 anonim ***** válasza:
92%

Azt hitték, hogy egy tollvonás és kész. Cö, mentalitás.

Na, ha nem tesz érte senki, hogy változzon a rendszer...

Meg hát az álmodozás. Tudjátok, hogy az országnak mi volt az a projektje, amivel ki akart törni, végül megfolytotta magát? Az Expo '96: [link]

2013. febr. 10. 21:12
 5/14 anonim ***** válasza:
92%

Én nagyjából azt mondanám, mint a 3-as. Én éltem akkor is, és akartam. Szerintem az akkori nagy többség is bizakodott, azt hittük, hogy itt most valami jobb kor jön. Én legalábbis a rémálmaimban sem gondoltam, hogy 20-25 év múlva felépül egy új hűbéri államrend, amelyben az emberek 80 %-ának egy egyre hitványabb cselédszerep jut, tele megaláztatásokkal, megnyomorítással és kiszolgáltatottsággal. Azt meg még kevésbé gondoltam, hogy az egykori 3 millió koldus országából a 4 millió koldus országa lesz. Nem az a nagy baj önmagában, hogy nem zárkóztunk fel a Nyugathoz, bár ennyi idő alatt már azt is lehetett volna, hanem hogy egyre gyorsabban távolodunk tőle életszínvonalban és mentalitásban is.

Sajnos most már kimondhatjuk, hogy a Kádár-rendszer sikeresebben hajtotta végre az ország felzárkóztatását, nagyobb tömegeknek tette lehetővé a (kis)polgári gyarapodást, mint a mai.

2013. febr. 10. 21:40
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Függetlenül attól, hogy akarták-e vagy sem nem igazán történt meg a valóságban, ami az úgynevezett politikai elitet illeti. Régi arcok háborítatlanul éldegélnek tovább, mintha mi sem történt volna, ennyit a nagy elszámoltatásról. A korrupció és a primitívség továbbra is köztünk van.
2013. febr. 10. 21:41
 7/14 anonim ***** válasza:
8%
Olyan sok régi arcot én nem látok is magam körül. Te kire gondolsz? Sajnos az a baj, hogy az új arcok még sokkal durvábbak, kegyetlenebbek, beképzeltebbek, szakmailag meg zérók bármihez a "kommunikáción", azaz a hazug manipulációkon kívül.
2013. febr. 10. 21:57
 8/14 anonim ***** válasza:
66%
Kádár rendszer vette fel a sok államadósságot. Vagy Jánoska miből finanszírozta a jó életet?
2013. febr. 10. 22:53
 9/14 anonim ***** válasza:
45%

Az baj, hogy nem volt koncepciója a rendszerváltásnak, azt sem tudtuk merre induljunk el. Persze túl sok beleszólásunk nem is volt a dolgokba, nem volt különösebb társadalmi konzultáció. A gátlástalanabbak valamennyire megszedték magukat, maga az ország meg két szék közé a pad alá esett.

Szóval azt mondom akartunk, csak azt nem, hogy hogyan. Talán még most sem tudjuk.

2013. febr. 11. 00:55
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, "Ingyen Amerika", nagyjából ezt képzelték az emberek, aztán mikor kiderült, hogy 5db VHS kazettát se lehet venni a fizetésükből kicsit elszontyolodtak... Ennek ellenére nembaj, hogy megtörtént csak '92-'95 tájékán mindenkit aki parlamenti képviselő vagy valaha az volt lámpavasra kelett volna verni, akkor talán az országból is maradt volna valami.
2013. febr. 11. 02:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!