Mi a véleményetek hogy terrorista bűncselekmény lesz a kábellopás?
Ez jó, errefelé sok a terrorista.
Legyen mindenféle színesfémlopás terrorizmus. :D
Nem kell büntetni a tolvajokat , meg börtönbe zárni .
Meg kell csinálni azt amit a középkorban . Ellop akár egy tyúkot és levágják a kezét . Én úgy látom , hogy csak ilyen brutális módszerekkel lehet tenni a bűnözők ellen .
Ha azt vesszük,hogy megy a tömött villamos és a kábellopás miatt valami katasztrófa történik akkor bizony terrorizmus.
De igazából elég lett volna súlyosbítani a kiszabható büntetést, szerintem tök mindegy,hogy terrorizmus vagy lopás címszó miatt ül 10 évet ,a lényeg,hogy rácsok mögött legyen.
Az egyik szemem sír, a másik nevet. Én ritkán értek egyet ezekkel az államosító, etatista, szigorító intézkedésekkel, de most meginogtam. Nem jó az, ha az állam mindent a saját kezelésébe vesz. Én éltem egy olyan rendszerben, amelyik az állam mindenhatóságában hitt, azt állították, hogy az állam képviseli a társadalmi érdeket. Aztán kiderült, hogy mégis az a jobb, ha én képviselem az én érdekemet, és az egész rendszer megbukott. Most meg mintha megint ebbe az irányba mennénk vissza, és ez nekem kissé félelmetes.
Mindezek előre bocsátásával azt hiszem, a mai helyzetben nincs más megoldás, mint a fémkereskedelem államosítása. Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ez megoldást nyújt, mert az állami alkalmazott is dolgozhat a saját zsebére, de mivel eddig semmi más nem segített, és tényleg tűrhetetlen a helyzet, hát próbáljuk meg ezt!
A kábeltolvajok terroristakénti büntetését én eléggé eltúlzott reakciónak tartom. Talán 15-20 évet mégse kéne egy ilyenért kapni. A mai BTK-ban is megvan a lehetőség a szigorúbb büntetésre, ha netán veszélyhelyzetet idéz elő a lopás. De azért ez nem terrorizmus. A terrorcselekményt azért büntetik szigorúbban, mert az az állam működését is veszélyezteti. Ez akkor valósul meg, ha pl. valaminek a felrobbantásával fenyegetnek egy politikai követelésért cserébe. A kábellopásoknál nincs ilyen, az államot veszélyeztető elem, ezért fogalmilag sem tartozik ebbe a körbe.
Szerintem nem mindegy, hogy valaki egy lámpaoszlopot tulajdonít el vagy egy síndarabot.
Terrorizmusnak nevezni hülyeség, de mindenképpen súlyosbítani kell(ett).
Lényegtelen hogy terrorizmusnak vagy tyúkpucolásnak nevezik.Súlyosbítani kell.
Szerintem kellene új börtönt is építeni mert nem férnek majd el a cigányok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!