HA zsidót mondok rasszista vagyok, de akkor hogy kell mondani?
MEgszeretnék felelni a rendszernek, a magyar politikának, meg hogy erről az oldalról ne dobjanak ki. Jó útra térni, és nem tudom hogy milyen szót használhatnék, ami rendben van.
A cigány helyett a Roma szót használom, vagy pl. etnikai fordulat (cigánykerék).
Na de ez a bizonyos ZS. betűs szó helyett mit használjak?
Miért nem szabad azt mondani valakire, hogy zsidó még ha ő zsidó is? Nem értem. Egyébként nem kell kimondani, hogy zsidó máris kapod a pofont, például ez egy rádióban hangzott el:
"-... az a gazember Soros"
"-Te zsidózol?"
Tehát fölösleges polkorrektkedni akkor is beléd tudnak kötni.
Jaja, egyre jobbak :)) Csak nem akartam megszakítani a logikát, de egybként köszönöm a válaszokat, miket várok még :)
"Gonosz más vallású" - ez tökéletes lesz erre az oldalra :)
Erről a kérdésről egy filmjelenet jut eszembe, amit most idézek is:) (horrorra akadva 4)
"Félő h. az idegenek idevonzzák azokat Kikről Nem Beszélünk!
-Mikor szólsz azokról akikről nem beszélünk,nem róluk beszélsz-e, akikről nem szólunk?
-Ne beszélj azokról kikről szánk nem szól vala ha beszédre nyílik...és szól!"
:)
"...a tudodkik"
Remélem segítettem. ;)
Délkelet-mediterrán.
Tényleg mondják így, nagyon vicces.
Ábrahám népe,
Izráel fiai,
Noé leszármazottai ...
Nem értem, miért lenne rasszizmus. Persze, ha elé teszel valami negatív jelzőt, akkor az. De ennyi erővel lehetnek büdös franciák meg büdös svábok is, nem?
A cigányokról meg csak annyit, hogy a mi településünkön maguk a cigányok is cigánynak hívják magukat. Én dolgoztam olyan helyen, ahol sokan megfordultak, de egynek a szájából nem hallottam azt a szót, hogy "roma".
Akkor vagy rasszista, ha utálod is őket, azért, akik. De ez nem csak rájuk érvényes, hiszen az is rasszista, aki a tótokat (szlovákok) utálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!