Beírják az Alaptörvénybe a hallgatói röghöz kötést. Ennyit ért az HÖOK-os egyeztetés?
Ma már be is terjesztették a módosító javaslatot. Balog Zoltán a HÖOK-nak nem ezt ígérte, hanem azt, hogy erről a kérdésről is tárgyalhatnak.
Figy, ha olyan okos lennél, mint amilyennek hiszed magad akkor belátnád, h abban az országnak nincs pénze, h te milliókért tanulsz majd lelépsz, mert itthon nincs munka, mert:
1.Ha nem tudsz vele elhelyezkedni minek csinálod meg?
2.Amit már leírtam, ha annyira külföldre vágysz, csináld meg ott, ez ennyire egyszerű.
Ez kb. olyan, h felépítem a cigánynak a házat, az meg elad belőle mindent.
Jaj hagyjuk már ezt a kezdő orvos mesét.
Tegye bele szívét-lelkét és a kutya nem fog háborogni a hálapénz miatt, illetve ő is elfogadhatja, hiszen megérdemli meg már ugye legális is.
Két malomban őröltök.
Nem az a baj, hogy az állam vissza akarja kapni a pénzét, mert valóban, az kissé barokkos túlzás, hogy mi képezünk a többi ország számára szakembereket.
A probléma ott van, hogy a HÖOK-Kormány egyeztetések során NEM EBBEN ÁLLAPODTAK MEG!
Azaz egyszerűen lesz@rják, hogy előző nap milyen megállapodást kötöttek, ez abszolút nem zavarja őket abban, hogy homlokegyenest az ellenkezőjét cselekedjék.
Vagyis az a baj, hogy ismét a pofánkba hazudtak. Már nem először.
Magyarázzátok már meg, legyetek szívesek...
Ha valaki röghöz kötés mellett megszerzi a diplomát, két választása van:
1. Itthon szerez munkát - ekkor teljesíti a feltételeket, nem kell fizetnie.
2. Külföldre megy dolgozni, tartósan - ekkor az ottani többszörös bérszínvonal mellett simán tudja törleszteni a tandíjat.
Csak akkor szívás, ha egyáltalán nem szerez munkát. Akkor a röghöz kötés = kampec. De ez miért gond, enélkül nem lenne amúgy is kampec annak, aki évtizedekig nem dolgozik?
#15-össel egyetértek. Szerintem inkább azzzal van a gond, hogy túl hirtelen akarják bevezetni a tandíjat (mert ugye erről van szó), amire se nem a diákok, se nem a szülők nem tudtak felkészlni. Legkésőbb 2 évvel korábban kell faktot választani, vagyis most már ha valaki 2 évig tanulta a biosz/kémiát vagy töri/magyart emelt szinten, nem nagyon tud mást bejelölni, mint amit 2 éve eltervezett.
Másik probléma az, hogy a mai diákok nem érzik fer dolognak a szerződést mondván, hogyha a korábbi állami tanulóknak járt a szabadság, akkor nekik miért nem...
# 16
Van aki tényleg így gondolja, de nem kéne általánosítani! Én például mindig is jól tanultam és komolyan gondolom az egyetemet sok már társammal együtt. Rosszul esik olyat hallani más ember szájából, hogy lusták vagyunk vagy arrogánsok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!