Nem képviselik a nemzet érdekét?
A Fidesz célul tűzte ki a magyarság egységesítését, azonban hibás gazdaságpolitikával és agresszív demokráciarombolással immár félmillió magyart üldözött el hazánkból.
Hiába hangoztatnak nemzeti eszméket, a gyakorlatban nemzetrombolást folytatnak. A világ pojácái lettünk, soha nem utáltak ennyire minket Európában, mégis sokan jobban érzik magukat külföldön; olyan állapotok uralkodnak itthon.
Nektek mi a véleményetek?
"Hallgass paraszt,nem terád bízták az ország sorsát!"
Dolgozz, adózz, imádkozz!D))
Részben hasonló a véleményem, mint a kérdezőnek.
Habár az elmúlt pár (3-5) év volt messze a legjobb számomra üzletileg, a jogbiztonság hiánya (manyup lenyúlás, szektorális különadózás, visszamenőleges adóztatás, alkotmánymódosítás hasraütésre) miatt én is elgondolkodtam a külföldre távozásban.
Persze gyáva voltam rászánni magam, de a lényeg, hogy már gondolati szinten eljutottam odáig. Stabil jogbiztonságban jólét mellett azért nem gondolkodtam volna ilyesmin.
A minimálbéresek az elmúlt években szinte semmi nettó béremelést nem kaptak (4 év alatt kb 60róól 65re emelkedett), ellenben az utánuk fizetendő/levont járulékok közel a duplájára nőttek. Ez nagyon megnehezíti a KKV szektor életét és az alacsony képzettségűek elhelyezkedését.
A jól képzett munkaerőt meg tárt karokkal várják, számukra még egy kinti közepes/alacsony fizetés is messze versenyképesebb, mint amit itthon tudnak nekik kínálni.
"A világ pojácái lettünk, soha nem utáltak ennyire minket Európában".
Lefogadom soha nem dolgoztál külföldön, csak a fotelból lesed a tévét. Már nem hiteles a kérdésed.
Kedves kérdező. Tévedsz, nem tűzte ki. Csak mondta. De mondania kellett, különben nem jön össze a kétharmad. Összejött, tehát bizonyítva, hogy helyes volt a mondás.
Amit célul tűzött ki, azt nem mondta. Ha mondta volna, semmi se jött volna össze. Így az is bizonyítva van, hogy nem kellett mondania.
Akkor meg hogy lehet látni, hogy mit képvisel? A tettek és kijelentések összevetésével. A tettek egymásutánjának következetességével. Az ebből kikövetkeztethető célokkal. De ezek nehezen megállapítható dolgok, különösen, ha még alkalmas eszköz van a manipulációhoz. Sok jó eszköz volt, amit a korábbi kormányok megvalósítottak, a Fidesz csak profi módon kihasználta, alkalmazta. A profi mód abban nyilvánult meg, hogy ennyien bevették, elhitték.
Most hinni kellene valami másban. Egyelőre nincs profi alkalmazó, és tömeg, amely észreveszi, ha ellene alkalmazzák. Én ezt látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!