Minek mennek Spanyolországba a magyarok amikor ot kb.30% a munkanélküliség?
2013. febr. 2. 17:04
1/4 anonim válasza:
Mert, ha véletlenül találnak munkát akkor még mindig jobban keresnek mint itthon. Esetleg idegenforgalmi okokból.
2/4 anonim válasza:
Azért van egy-két régió Spanyolországban, ahol még lehet munkát találni, és nem olyan rossz a helyzet. Azt írja 800 magyar ment az utóbbi kilenc hónapban Spanyolo.-ba, azért ennek sokszorosa megy Angliába, Németországba. Szóval akik mentek, azok valszeg biztos állásra mentek, tehát már itthon megszerezték az állást, nem csak úgy vaktában költöztek ki. A 800 fő azért nagyon kevés, ha azt nézzük, hogy évente 300-400 magyar megy mondjuk a nem túl napfényes Kazahsztánba dolgozni.
3/4 anonim válasza:
"Kanári-szigetek 2 117
Andalúzia 2 104
Katalónia 2 061
Valenciai Közösség 2 060"
ezek tudtomban nem olyan szegény régiók, és lásd itt is van a legtöbb...
4/4 anonim válasza:
Valóban nagy a munkanélküliség, de azért lehet munkát találni, kicsit tovább tart a keresés, mint régebben tartott. Ha viszont megvan a munka, akkor nem annyi a minimálbér mint itthon, hanem 900 € és nem mindenki minimálbért keres, van aki többet. Az idő jó, a mentalitás és a hangulat meg össze sem hasonlítható az ittenivel. Aki nem válogat előbb utóbb talál munkát. Itthonró nehezebb munkát találni az biztos, kint egy nap alatt rengeteg helyre be lehet adni önéletrajzot, persze nem úgy, hogy spanyolul semmit sem beszél az illető. Csak angollal kevesebb a lehetőség. Amit írtam Tenerifére vonatkozik, a többi részt nem ismerem jól. mikor még kint voltam, sok magyarnak írtam spanyolnyelvű önéletrajzot, mert megkértek rá, csak azt nem tudom, akkor mit csináltak ha felvetté őket, mert biztos kiderül hamar hogy nem tudnak spanyolul semmit sem. Inkább ez szokott a probléma lenni. Persze igaz hogy elég nagy a munkanélküliség általában mindenhol a világon, kivéve néhány hideg helyet, de arra meg ki kiváncsi, hogy Németországba meg Angliába szétfagy. Nem könnyű, de inkább a meleg mint a hideg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!