Mi alapján szavaztok?
Meggyőződésem, hogy a szavazók 98%-a egyik párt programját sem olvasta el, és nem gondolkodott el a saját véleményén, mielőtt elment szavazni. Egyszerűen ciklusonként ismétlődik:
"jaj de szar ez az MSZP, legközelebb a FIDESZ-re szavazok"
"jaj de szar ez a FIDESZ, legközelebb az MSZP-re szavazok"
Emberek!! Több mint 80 jegyzett politikai párt van ma Magyarországon, miért nem válogattok?
Én olvastam A FIDESZ, Jobbik, és a Munkáspárt programját is.
Ti mi alapján szavaztok? Értékrend? Rendezvények? Politikusok?
Én egy fő szempont szerint szavazok. Olyan pártra aki leszerepelt (pl. MPSZ) nem szavazok. Mivel leszerepelt még a programot sem vagyok hajlandó megnézni. Tekintve hogy egyszer már átvertek vele.
Bár eddig csak a Jobbik tartotta be a programját bejutás után. Úgyhogy így a programokat el sem olvasom, én a mostani cselekvések alapján ítélkezek. Fidesznek is voltak jó megmozdulásai. De pl. a szólás szabadság vizafogásával nem értek egyet a demokráciában.
Olyan pártok akik kicsik pedig nem is gondolkodok, mert hiába szavazok rájuk úgyse jutnak még be se. Egyébként tavaly Magyarországon körülbelül 400 párt volt regisztrálva.
Hiába van 80 párt, ha csak 5 tud annyi jelöltet állítani, hogy részt vegyen a választáson.
Nem a kampány szövegekre figyelek, hanem folyamatosan tájékozódok a pártok tevékenységéről. Nem csak a magyar, hanem a külföldi sajtóban is.
Majd arra szavazok, akire a józan eszem szerint érdemes lesz. Habár egyenlőre még nincs ilyen párt egy sem. Csak azt tudom, hogy melyikre nem fogok szavazni.
"jaj de szar ez az MSZP, legközelebb a FIDESZ-re szavazok"
"jaj de szar ez a FIDESZ, legközelebb az MSZP-re szavazok"
Egyébként ezzel nagyon egyetértek. Ez megy 20 éve. Már kivan éhezve mindenki egy kis változásra szerintem. xD
A 2#-el egyetértek. Az én érdekeimet nézzék én is így szavazok. Mivel az én érdekeimet fogják képviselni bent.
3#-as voltam.
Szimpátia alapján és fontos, hogy parlamenti/ küszöbhöz közeli párt legyen.
El szoktam olvasni a párt programját, de az általában csak propaganda, utópisztikus ábrándozás, csak arra jó, hogy megismerd a párt értékrendjét.
Hajlamos vagyok a kisebb pártok támogatására, mivel úgy gondolom, hogy az ellentétes vélemény is hasznos lehet, új témákat vihetnek be a parlamentbe, még ha a megvalósítás önállóan nem is sikerülhet.
Három szinten vizsgálom a politikát:
- eszmeszinten (konzervatív, szociáldemokrata, stb.)
- programszinten (egy vagy több adókulcs, korrupció elleni küzdelem, stb.)
- egyénszinten (melyik pártban van több erőszakos, semmitmondó politikus, aki csak az érzelmekre akarnak hatni, kik azok, akiknek rejtegetni valóik vannak, mennyire vágnak egybe a szavaik a tényekkel, stb.)
Majd a lehető legtöbb információ és tudás alapján megpróbálok a legkisebb rosszra szavazni. Ebben nálem elég nagy súllyal szerepel a gazdaságpolitikai hozzáértés és az európai, demokratikus értékrendszer.
Különösen irritálnak a hazugságok, a ferdítések, a tömegpszichózis, demagógia, ezekből jól fel lehet mérni a politikusok valódi természetét.
Persze végső soron a politikusok CSAK hatalmat akarnak. Mert mi mást akarnának? Ezt mindig szem előtt tartom.
Itt az emberek elsősorban nem valami mellett, hanem valami ellen szavaznak!!!!
Itt egyik párt sem tud/akar változtatni az ország állapotán. Azon versengenek, hogy ki tudja jobban eladni a "semmit", hogy a saját fizetését, anyagi jólétét biztosíthassa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!