Mennyi lenne az ideális minimálbér illetve a segély?
Bér: Reálisan min.: 90 000
Segély: Állítsák vissza legalább a korábbi 28 500 -ra
"Kinek mennyi időre lenne elég 22800 Ft? (Ami a jelenlegi segély összege)"
Ennyiért tankoltam hazafelé ma.:)
Ideális? Mármint az nemzet hosszú távú hasznát tekintve ideális, vagy elég ha ma kényelmesen jól lakik mindenki és a távoli (10 évvel későbbi) jövő kit érdekel?
Mert az elsőre a válasz: a minimálbérnek kevesebbnek kellene lennie, a segély felhasználását pedig korlátozni kéne bizonyos javakra.
A másodikra: természetesen minél több a pénz, lehetőleg készpénz, annál jobb.
(Elnézést kérek, amiért nem tervezek éhen halni a következő 10 éven belül!)
Szerintem nem a minimálbér összegével van a baj. Hanem azzal, hogy a dolgozó emberek 80 %-ának ezzel szúrják ki a szemét. Mert eredetileg a pályakezdő segédmunkásnak járna ennyi. De ha valakinek szakmája, meg szakirányú munkatapasztalata van, akkor jóval többet kéne keresnie. Mint ahogy külföldön ez így is van. Itt nagyon kicsi a differenciálás a fizetések közt, az a baj.
Segélyt én egy bizonyos rétegnek nem adnék egyáltalán. Csak annak, aki már dolgozott előtte. Ne legyen ez életforma.
8-as kommentelővel értek egyet.
250-300 ezer.
Nyugaton sok helyen ezer eurós minimálbért fizetnek, a magyar ember talán kevesebbet ér, mint egy német, angol, ír, francia stb? Ugyanolyan jó munkaerő, csak itt a végletekig kizsákmányolják az embert. Ugyanazért a munkáért ötödannyit keres.
Szerintem ez már emberi fizetés és egy kétgyermekes család fél millióból kényelmesen kijön.
Gyerekek, a lécet mindig a lehető legmagasabbra kell helyezni, ne érjétek be a kevéssel! A ti érdeketekben mondom ezt.
Úgy van, nem szabad kevesebbel beérni!
És itt a probléma, a magyarnak jelszava, hogy "az is több a semminél"!
És ahogy itt elnézem, jól le is lettek pontozva azok, akiknek vannak elvárásaik.
A jóllakottabb réteg mindig retteg, hogy ha a csórónak is több jut, akkor neki nem marad.Ennek a mentalitásnak kéne véget vetni és elindulna a javulás.
"300 ezer minimálbér?? Azért el vagytok varázsolva. Melyik kis bolt termelné ezt ki az alkalmazottainak? A KKV-k kb bedőlnének abban a pillanatban, illetve az árak is megugranának a bérekkel."
Nyilván nem arra gondoltam, hogy holnaptól vezessük be.
A gazdaságnak is utol kell érni magát.
Mindig azok voltak a legsikeresebb nemzetek, akiknek a legmagasabb volt az elvárásuk.
Mondjuk nyugaton se dőzsölnének annyira, ha a külföldi vendégmunkások nem minimálbért kapnának, hanem dupla fizetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!