Árokpart kérdése:
Mi a jó fene folyik itt Magyarországon?
Figyelt kérdés
Kissé vulgáriasan, népiesen vágtam a dolgok közepébe ezért bocsánatot is kérek Önöktől/tőletek. Ez a súlyos kifejezés arra vonatkozik, hogy kb. 3 hete olyan iszonyatos nyomor kezdett el tombolni legalábbis itt vidéken (Dél Dunántúl, Borsodban még ennél is súlyosabb lehet a helyzet), hogy az ember egyszerűen mindenen spórol ( fatüzelés cserépkályhával a tüzifa saját birtokról származik,zöldségeket, gyümölcsöket termelünk, Internet alapcsomag de sajnos fontos a kapcsolattartáshoz a munkaadó cégekkel, intézményekkel, rezsiköltségek minimálisra csökkentése spórolás álltal, hiteleinket rendesen fizetjük ráadásul forintosítva költsége nem veszélyes, szórakozni kocsmába, vendéglőbe nem járunk csak a szomszéd településre megyünk el hétvégenként a rokonokhoz, 1 hétrevalót főzünk Ők is mi is kényelmesen kijövünk belőle a héten stb. de a fő baj nem is ez hanem, hogy (ennek ellenére szinte semmit nem lehet a pénzünkért kapni mintha teljesen el lenne inflálva a forint.) Viszonylag fiatal, kora középkorú vagyok 12-13 éves voltam a rendszerváltás első éveiben, akkor is eleinte nehéz volt emlékszem de messze nem ennyire, sőt 1-2 szer Ausztriába is eljutottunk 91-92-ben családostúl meg az alapvető dolgok megvásárlása sem volt probléma. Mi van Szeretett Hazánkban nem tudom de ha ez a tendencia folytatódik akkor heteken belűl bizony komoly szociális konfliktusok lehetnek.2013. jan. 24. 18:52
11/15 anonim válasza:
Szántóvető! Bizony, a párom kinn dolgozik Hollandiában, egy gyárban dolgozik, napi 4 órát, heti 75.000Ft-nak megfelelő Eurót kap. És nem sokkal drágább az élet mint itt, az albérlete 600 Euró rezsivel együtt.
12/15 szántóvető válasza:
a párod vendégmunkás.1 holland szerinted 240 euroért dolgozik hetente és egyedül él az albérletben?
13/15 anonim válasza:
Ezt csak megemlítettem. És szerinted itt mennyit keres egy vendégmunkás napi 4 órába?
14/15 anonim válasza:
Szerintem heti 75e Ft egy magyarnak rohadt sok pénz...
15/15 szántóvető válasza:
holland fizetés az egyik legmagasabb európánan,netto 3000 körül keresnek,ehhez kell viszonyítani a lakbért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!