Ti nem szeretitek Matolcsy nyilatkozatait? Ti nem röhögtök jókat rajta?
A kedvencem még mindig a recesszió. Szerinte a 2% gazdasági visszaesés valójában növekedés.
És most a legújabb:
„Senki nem veszítene azon, ha az állam visszaszerezné a hibásan eladott belföldi monopóliumokat: a befektetőknek már sokszor megtérült, és megelőznék későbbi veszteségeiket”
Most amúgy te miért adod a hülyét? Vagy direkt nem akarod értelmezni amit mondott. Nézzük meg a kedvedért újra.
Miért kellene eladniuk? Mert már többszörösen megtérült nekik. És ha ez ilyen jó akkor miért adnák el? Mert hogy ne legyenek veszteségesek. És miből gondolja Matolcsy, hogy veszteséges lesz? Ha úgy véli, hogy az lesz akkor minek akarja megvenni?
Süt a hülyeség erről az emberről. Van aki még komolyan veszi? Sem itthon, sem külföldön nem veszik már komolyan.
"megelőznék későbbi veszteségeiket"
Ez úgy paradox, ahogy van!Én értem és nem röhejes, inkább siralmas.Félelmetes, hogy ilyenek (is) irányítják az országot.
Ez egy tragikomédia!
De a "gazdasági visszaesés valójában növekedés"-mondat az év mondata lehetne.Biztos vannak is sokan, akik ezt az állítást elhiszik.
Mi az amit az állam nyereségesen tud üzemeltetni?
Malév? BKV? MÁV? Nyugdíjbiztosítás? Ez utóbbinál maradva, ha bankot üzemeltetne hasonló hatékonysággal: sírna, hogy milyen nehézségekbe ütküzik a betétek 40%-nak visszafizetése. Sokan pedig itt kommenteznének, hogy milyen szemétség, hogy sokan milliókat vesznek fel a közösből amikor az egészségügyben nem jut béremelésre és ideje lenne korlátozni a kifizetéseket.
A MaNyuP-nál is ilyesmivel jöttek, hogy ha visszalépsz, megelőzöd a későbbi veszteségeket... És gyengéden, finoman utaltak rá, hogy az neked jó lesz ha visszalépsz.
Most kezdem majd a 2. félévem a Műegyetemen, és most fogom hallgatni a Mikro- és makro ökonómia c. tárgyat, de gyanítom hogy e nélkül is jobban értek a gazdaság működéséhez, mint ez az IQ fighter. (Bár ennyi pénzért lehet én is eljátszanám az idiótát...)
ma 11:12
áhhhhh. Ez fájt. Az, hogy hülyeséget csilálunk még nem jelenti az ország jövőjét
Az, hogy hülyeséget csinálunk, valójában jövőépítés!
Na, én is tudok nagyon bölcset mondani! Lehetek miniszter?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!