Matolcsy miért állít ilyen valótlan hülyeségeket?
Idézem:"Hazánk iránt a bizalom felépült,a világpiacon az egyik legkapósabb a forint állampapír és a jelenlegi kormánynak sohasem volt szüksége IMF hitelre.A nézetkülönbség abból adódik hogy ránk akarják tukmálni a pénzt,nekünk meg nem kell."
Folyamatosan a magyar sikersztorival jön,de én ezt valahogy nem nagyon látom hogy annyira szárnyalnánk,sőt...
Ez nem kamu.
Tényleg nincs szükségünk az állam működése vagy az újraelosztás miatt az IMF pénzére.
Viszont az is igaz hogy a Ft mint egy ingatag valuta, nagyon ki van szolgáltatva.
Az IMF pedig egy a háttérérdekeket kiszolgáló intézmény.
A háttérnek semmi érdeke nem fűződik ahoz hogy kimondja:
ha a Ft hektikussá válik bizonyos nemzetközi folyamatok miatt akkor megvédem! Az IMF nem egyrészt az a buli ha kamatokat fizetünk, de az annál is nagyobb buli hogy ha a háttér lobbija érdekeit kiszolgáljuk. "deregulálunk, privatizálunk stb stb"
Az természetes, hogy dicséri a kormány teljesítményét, ezért kapja a fizetését.
Nekem inkább az a furcsa, hogy Matolcsy szerint nincs szükség IMF hitelre, míg tudtommal a kormány hivatalos álláspontja az, hogy egy készenléti hitel megállapodást szeretnének kötni a valutaalappal.
"Elvégezte a közgazdaságit, szerintem te nem. Át se látod a dolgokat. 300Ft alatt az euró nincs gáz!"
Az hogy megy szarrá az euró még nem jelenti azt hogy bármit jól csináltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!