Ennek mégis mi értelme van?
Én magam nagyon sajnálom, ami 1920-ban Nagy-Magyarországgal történt, de ennek már lassan 100 éve.
Én magam sem szeretem túlságosan a szlovákokat, mert sok negatív tapasztalatom volt velük - főleg a magyarságom miatt.
Ugyanakkor tényleg nem értem, az ilyenekre mégis mi szükség van?
Magyarország miért verheti a mellét arra, hogy 1100 éves ország, s Szlovákia pedig csak 20.
Sajnos azt kell, hogy mondjam, Szlovákia jelenleg több dologra lehet büszke, már ami a gazdasági teljesítményét illeti, hiszen Csehszlovákia szétesése óta lehagyott bennünket is.
Értelme szerintem sem sok...
Lehet provokálni a szlovákokat és az tök jó buli gondolom.
Például válasz Gašparovič apó gyöngyköpésére: "Szlovákia 20 év alatt többet tett mint azelőt 1200 év alatt."
☺ ☻ ☺
Ja, te is azt tartod, hogy a nemzetek közötti problémát a politikusok csinálják nem a falusi emberek? Lehet, hogy ők is. De a politikus szította ellenségeskedést a falusi ember és a szomszéd hajtja végre. Lásd a volt Jugoszláviát. Ott sem Milosevics vagdosta el a falusi ember torkát, hanem az a szomszéd aki 40 évig békésen élt mellette. te csak toleráns egyszerű szlovákal találkoztál? Akkor szerencséd volt, nem mint Malina Hedvignek. Saját tapasztalatom éppen ténylegesen a leköpéssel, óvodás koromban a kapuban álltam és néztem a kecskéket amiket hajtott be a pásztor a legelőről. Amikor a pásztor hozzám ért, leköpöt és azt mondta sviňa maďar. Egy négyévest, egy felnőtt. Én sírva rohantam anyámhoz és mondtam mit mondott enkem a pásztor. Egy ilyen élmény meghatározó. És annak a pásztornak bizony nem Žilináról vagy Pozsonyból mondták, hogy ezt tegye.
A békésen mellettűnk élő toleráns államalkotó toleranciája azért mégiscsak addig terjed, hogy elnézi ha otthon magyarul beszélünk, de megsértődik ha jelenlétében is magyarul szólsz édesanyádhoz. Elvárja, hogy tudd az ő nyelvét, pedig a faluban ő az idegen, ő a kissebbség, mégsem hajlandó megtanulni a te nyelved. A toleranciája addig terjed, hogy egy kétnyelvű felirat szemet szúr neki, ha a te nyelveden nagyobb betűvel írták. Az ő tolerancájuk nem egyforma mércével mér. Őket sértik bizonyos megnyilvánulások, de ők arra nem gondolnak minket mi sért. Olvass csak bele a Pravda vagy a Sme fórumába. És ezek nem nacionalista fórumok. A fröcsögő gyűlölet majd kicsordul a képernyődről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!