Milyen politikát folytat Orbán?
Nos emiatt az ellenállás miatt nem is tudta 100% azt követni amit akart. "Pengeélen" kellett táncolnia.
Röviden én úgy fejezném ki a politikájának lényegét, hogy a nagy jövedelmű multikat és bankokat kell jobban megadóztatni nem a dolgozó személyeket. Persze ezek a (nevezzük őket szolgáltatók-nak) szolgáltatók áthárítják ezeket a plusz terheket (most hurroghatnánk de ne tegyük), mert ez így egészséges verseny helyzetet eredményez ám.
2 példán keresztül szemléltetem a pénzforgalom szempontjából: A) az eddigi rendszer B) Az újabb (nem Viktor által kitalált) rendszer.
A) Elmégy dolgozni, pénzt keresni - > amit keresnél annak nagy részét kézhez sem kapod mert elviszi az adó (amiből az államot alig tudják fönntartani - > amit kézhez kapsz azt elköltöd, de mivel a multik keveset adóznak ezért nagy hasznuk keletkezik amit kivisznek az országból (Vagyis ez a pénz, ami a munkád ellenértéke nem forog vissza a helyi gazdaságba!) -> Mivel ilyen jó helyzetben vannak ezek a szolgáltatók ezért le tudnak paktálni egymással is hogy még nagyobb haszonra tegyenek szert ezért mindegyik egységesen magasan tartja az árait, vagyis te mint felhasználó dolgozó ember még kevesebb dolgot kapsz a pénzedért.
B) Elmész dolgozni, pénzt keresni - > jóval nagyobb részt kapsz meg a keresetedből - > ezért nagyobb a döntési szabadságot is hogy mire költöd - > a multi cég adója tartja el az államot, sőt még állami beruházásokra is jut pénz - > mivel a magas szolgáltatói adók miatt kiélezett a piaci verseny, ezért egymással nem egyezkednek - > így bár rövid távon az adót áthárítják, de hosszú távon a fogyasztók kedvezőbb szolgáltatásokra számíthatnak a pénzükért.
(Mindenesetre a több elköltött pénz nagyobb vásárlóerőt és ez nagyobb gazdasági erőt és növekedést is jelent, mivel a + pénzed valószínű itthon fogod elkölteni.)
Én így látom.
31/F Informatikus mérnök, Jobbik szavazó vagyok nem Fideszes
"De ha a multikat megadóztatod, akkor ők nem foglalkoztatnak, hanem kimennek. Ki foglalkoztat akkor?"
A multik csak a munkavállalók 20%-át foglalkoztatják.
És te komolyan bevetted azt, hogy majd a multik kivonulnak?
Azért léptünk be az EU-ba, hogy a multik elárasszák az országot. Nem fogják olyan könnyen feladni, amit már egyszer megszereztek, ez miatt nem kell aggódnod. A kivonulással csak azért ijesztgetnek, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra, hogy kevesebbet kelljen adózniuk és magasabb legyen a profit. Ha nem ezt tenné a menedzsment, gyorsan ki is rúgnák őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!