Ha Győr-Moson-Sopron megyét leválasztanánk Magyarországról és független országgá válna, akkor gazdagabbak lennének, mint Magyarország?
Ez a legfejlettebb megye. Győrben rengeteg gyár van, nagy kamionos cégek, forgalmi és kereskedelmi csomópont.
Sopron pedig tele van nyugati, főleg osztrák vendégek számára létesített helyekkel, pl: fogászatok.
Tehát ha ott beszednék az adókat, és csak magukra költenék mindet(külön ország), jobban élnének? Könnyebben felzárkóznának Ausztriához a többi, fejletlenebb megye nélkül?
Csak egy elméleti kérdés.
Igen, jóval fejlettebb lenne mint az ország többi része, nem véletlenül jobbak a gazdasági mutatói most is. Én soproni vagyok és itt a városban szinte nincs olyan törzsgyökeres család ahol valaki nem dolgozna Ausztriában, van hogy mindenki a családból. Ez behozza a pénzt a régióba, jóval nagyobb a vásárlóerő mint keletebben és versenyképesebbek is. Egyébként már a városban sem nagyon kapsz úgy munkát a szolgáltatóiparban/vendéglátásban, magán egészségügyi praxisban ha nem beszélsz németül, már csak a nyelvet beszélők magas száma is egyfajta hendikepp az itt élőknek.
Sokan nem tudják, de a régiónak saját fizetőeszköze már van amit nagyon sok helyen elfogadnak: [link]
Én szinten Soproni környéki vagyok , én magam is Ausztriában dolgozok, de a megyéből még rengetegen.
És az hogy a magyarok a kint megkeresett pénzüket itt költik el , ez eléggé megnyomja a megye GDP-ét.
Meg ami szintén megnyomja a GDP-t az Győrben az Audi , meg több külföldi cég a megyében.
Egyébként , Lengyelországnak is az a régiója a legfejlettebb amelyik szomszédos Németországgal , ugyanazért amiért nálunk.
Lengyelországnak az a régiója, amelyik szomszédok Németországgal iszonyatosan szegény.
Győr-Moson-Sopron valamivel jobb lenne, de nem lenne olyan nagy szám. Az lenne közép-Európa észak-Mexikója. Olcsó turizmus, primitív összeszerelő gyárak, alacsony hozzáadott értékű termelés lenne.
Abban az esetben ha becsületes MAGYAR emberek kormányoznák, akkor elviekben igen. Egyébként ez az egész országra is igaz lehetne :-)
Túl sok a parlamentben a magyar izraeli kettős állampolgár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!