Trianon revíziója (? ) (Kifejtve lásd lenn. )
Tudom, hogy rengetegszer volt már ilyen-olyan formában mégis megkérdezem újra, bízva abban, hogy értelmes válaszokat kapok, hogy ha ma adódna egy olyan történelmi pillanat, mikor lehetőségünk lenne a revízióra, akkor te melyik lehetőséget választanád az alábbiak közül (legyetek szívesek normális indoklást is írni, hogy miért azt választottátok):
1. Teljes revízió, Nagy-Magyarország visszaállítása.
2. Nagyjából a két bécsi döntés és a délvidéki terület(vissza)szerzés utáni állapotok visszaállítása, tehát a második világháború alatti határok visszaállítása.
3. A még ma is magyar többségben lévő területek visszaszerzése (határmenti települések, Dél-Felvidék, Székelyföld esetleg egy korridorral Magyarországhoz kötve vagy mint exklávé, néhány délvidéki település).
4. Nem kell revízió, minden maradjon úgy, ahogy most van.
A kérdés természetesen utópisztikus jelenleg, de én mégis kíváncsi lennék, hogy ez a szűk kör a gyk-n hogy vélekedik a dologról. Kérlek titeket, hogy ne egymás alázása legyen a fő cél (ahogy sajnos lenni szokott), hanem az észérvek ütköztetése. Köszönöm!
A) Népszavazások (ez kb. a 3-as lehetőség)
vagy
B) Nemzeti autonómiák (ez kb. a 4-es autonómiákkal)
Mindegyikre kicsi az esély.
A legjobb az lenne, ha Magyarország fejlődő, virágzó, prosperáló ország lenne és ez a gazdasági pezsgés kisugározna a magyarlakta szomszédos területekre is.
De per pillanat Ausztria is, Szlovákia is, Szlovénia is, Horvátország is, és Románia is jobban fejlődik mint Magyarország.
3as vagyis etnikai! határ menti magyar lakta területek plusz székelyföld korridorral, vagy Kolozs megyei összekötő sávval!
Aki lemond a határon túli magyarokról az hazaáruló!
Aki minden területet vissza akar csatolni, és egy 2/3részben nemzetiségek által lakott Magyarországot létrehozni, az pedig őrült!
Az én véleményem:A magyarlakta területeket visszacsatolni!Minden áron! De a többit nem! Mivel én hazafinak tartom magam, aki csak a határon túli magyarokat akarja felszabadítani, nem pedig sovinisztának a többi népeket akarja elnyomni!
Hát nekem tényleg nem kellenek a dél erdélyi románok, de az (észak) Erdélyi magyarok, akik közt sok barátom van, viszont mindenképpen kellenek!
Vagyis én nem vagyok a mindet vissza elv híve! De a magyarlakta területekről viszont semmi esetre sem vagyok hajlandó lemondani!
A magyar testvéreinket fel kell szabadítani! Viszont a nem magyarlakta területeket nem kell visszavenni, nem kell más népeket elnyomni!
Szlovákiával és Ukrajnával szemben etnikai határt kellene kialakítani (+Kassa és környéke). A román határnál Szatmárnémeti, Nagyvárad, Arad és környéke minket illet, továbbá Székelyföldnek autonómiát kellene adni. Szerbiánál a teljes Duna-Tisza közt vissza kellene kapnunk (és ebbe beletartozik Horvátország egy pici csücske is). Ezek mellett elengedhetetlen, hogy a visszacsatolt területeket érintő országok annyi vasúti járművet adnak nekünk, amennyit a terület megkíván.
Úgy gondolom ez lenne a minimum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!