Miért játszotta el gyurcsány és az mszp a nagy szakítást, ha most újra egymásra találtak?
Szeretem a gondolatébresztő politikai kérdéseket - de ez nem az.
Nem értem, miféle informatív választ vársz erre a kérdésre, kérdező. A sablonos gyurcsányozáson kívül más nem jut eszembe.
Szerintem egyetlen fő oka volt Gyurcsány és az MSZP különválásának - minden egyéb csak körítés. (Előre szólok, nem pártolok senkit, akiről szólok most.)
Ha összehasonlítjuk a Fideszt az MSZP-vel, a Fidesz hatalmi struktúrája mindig is sokkal szilárdabb volt - egy rétege a pártnak stabilan a főbb tisztségekben áll, és nem nagy a mozgolódás. Ez Orbán Viktor hatalmi potenciáljának köszönhető, mert ő egy személyben képes irányt mutatni. Ez a Fidesznek is hasznára válik.
Az MSZP viszont mindig is gyorsan váltogatta a tisztségeit, a pozícióit, ott maga a párt fontosabb volt a személyeknél. Gyurcsány viszont Orbánhoz hasonló ambíciókkal rendelkezik, nem igazán lehet őt csak úgy váltogatni - továbbá ennek megfelelő hatalmi potenciált, támogatókat is szerzett magának.
Ez a két szemlélet nem tűrte meg egymást, ezért Gyurcsány kivált és csinált magának egy pártot, amit Orbán Fideszéhez hasonló módon építhet fel magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!