Milyen összetételű parlamentre számítasz 2014-ben, és milyen arányban?
A Fidesz fog kormányozni, de nem 2/3-maddal. A képviselői helyek százalékos megoszlása:
Fidesz-KDNP: 52%
MSZP-Együtt 2014: 28%
Jobbik: 15%
LMP: 5%
Szerintem a jelenlegi információk alapján a Realitások:
Fidesz 2/3 alatt de még kormányon: kb 50-55%
Jobbik: 18-20%
Mszp: 13-15%
LMP: 7-8%
Civil Mozgalom: 5% (Jó esélyük van bekerülni a parlamentbe, kell is a vérfrissítés már oda)
---- parlamenten kívül marad továbbra is----
SZDSZ:1-2%
MDF:1-2%
DK:1-2%(Gyurcsánnyal együtt szerencsére)
Bajnai új pártja: 1% (Tehát ő is kívül marad szerencsére)
Már várom a 2/3-os Jobbik kormányt prognosztizáló -finoman szólva- gyermekien optimista hozzászólókat :)))
(első voltam)
Nem kötözködésből, de ha azt írjátok, hogy nem lesz 2/3-ad, akkor miért írtok 53% felett? Mármint a régi választási törvény idején szereztek 53%-ot és ez kompenzálva 2/3-ad lett. Az új törvény szerint még ennyi sem kell a 2/3-adhoz.
A kérdésre válaszolva szerintem:
Fidesz 32%
MSZP 23%
Jobbik 18%
LMP 5%
Együtt 2014 15%
DK 2%
Egyéb pártok 5%
"Nem kötözködésből, de ha azt írjátok, hogy nem lesz 2/3-ad, akkor miért írtok 53% felett?"
Nem kötözködésből, de a kérdező a Parlament összetételére kíváncsi, nem a választás eredményére.
Jobbik: 90%
LMP: 5%
Fidesz-KDNP: 3%
MSZP-Együtt 2014: 2%
Szerintem Fidesz-Jobbik koalíció lesz (van egy olyan érzésem)
A DK be sem jut, és a KDNP (listán)
Az E2014 nagy "meglepetésre" kb 8-10% lesz
És az LMP nagyot kaszál majd, mert olyan semmilyen és az emberek majd úgymond "biztonságit" voksolnak.
Nem tudom, hogy a 199 fős új parlamentben egy százalékosan hogy néz ki.
Hát, összetételeket nem tudom, de 98 kg arany, a többi nagyrészt kő. A parlament összetétele :D
De hogy a pártok milyen arányba lesznek, az függ még attól is, hogy mennyit csökkent a Fidesz erre az évre. Meg milyen hülye a nép. Szerintem a MANDÁTUMOK SZÁMA ARÁNYOSAN ELOSZTVA
Fidesz- 30-50%
Jobbik- 15-20%
MSZP- 10-15%
LMP- 5-10%
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!