Mi a véleményetek arról, hogy a zsidó hitközség azt akarja, hogy történelmi atlaszaink a zsidó nép történetével meg holokauszttal legyen tele?
Meg még arról, hogy a zsidóknak meg a cigányoknak nagy vonalban mi köze van Magyarország történelméhez, mert valami ilyesmit mondott a rabbi?
Talán ők harcoltak a törökökkel vagy küzdöttek a tatárokkal??
erről csak az a véleményem, hogy ez nem teljesen így hangzott el.
ebben 100%-ig biztos vagyok.
ez a dolog a kuruc.infon van fennt, ami köztudott, hogy nem szívleli a zsidókat. természetes, hogy kissé kiforgatva tálalja a történetet.
csak nem képzeled, hogy "telerakják" ezekkel az atlaszokat...
ne higgy már el mindent, amit mondanak.
Kedves első okostóni válaszoló:
Történetesen ezt a TV2-n hallottam és tuti, hogy valami ilyesmit mondott a rabbi, szóval csöndben maradhatsz!
Kurucinfót nem szoktam olvasni!
Először is kedves kérdező igenis harcoltak a zsidók a törökökkel, szerinted mégis mi volt? a törökök udvariasan megkérdezték, h Csókolom, zsidó tetszik lenni, mert ha igen, akkor nem bántjuk, csak hát ez a dolgunk, tudja, hoyg van ez. Sőt, harcoltak a 48as magyar szabadságharcban is.
Másodszor a roma és a zsidó is egy népcsoport, és nem nagyon lehet őket kihagyni, ha történelemről van szó, ugyanúgy a részei, mint a görögök, perzsák, szerbek stb. És egy történelmi atlaszban, ugyanis erről van szó, nem árt történelemnek lennie.
hehe a "hallottam a TV2-őn" valóban hiteles forrásnak számít.
konkrétan egy azaz 1db atlaszban történt, hogy egy szó sem volt benne a zsidókról, mintha sosem léteztek volna, és ezért volt a felháborodás.
a személyeskedést pedig mellőzd, csak magadat nevetteted ki vele. ;)
Ez tényleg nem csak kurucinfós hír, mindenütt hallani/olvasni lehet.
A zsidó hitközségnek az a problémája, hogy szerintük holokauszttagadó az atlasz. Én most abba nem akarok belemenni, hogy mennyire voltak hasznosak a zsidók (meg a cigányok) a magyar történelemben, hanem csak azt kérdezném, hogy egyáltalán hogy lehet egy atlasz holokauszttagadó. Ilyen alapon egy pohár sör is lehet az, vagy bármi. Nem is értem a felvetést. Tanulságos az is, amivel a Kartográfiai Vállalat "védekezik". 50 éve van forgalomban ez az atlasz (ezek szerint már én is ebből tanultam az ezek szerint torz történelmet), a jelenlegi kiadás 7 éve, és még senki nem tiltakozott. Akkor most mi is történt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!