Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek véget érhet...

Mi a véleményetek véget érhet egyszer ez a hatalmas munkanélküliség Magyarországon? Láttok kiutat?

Figyelt kérdés

2013. jan. 1. 12:49
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok.Bocsánat lenyomtam a gombot véletlenül.

A társadalom el fog öregedni egy-két évtizeden belül (a ratkó korszak népes korosztálya már nyugdíjas lesz), így több nyugdíjas lesz, ezért több munkahely fog felszabadulni.

2013. jan. 1. 21:29
 22/35 anonim ***** válasza:
29%

Munkanélküliséget nem nehéz felszámolni:

Erre jók a közmunka programok, államilag finaszírozott építkezésbe kell kezdeni, például utak, de lehet talajjavító közmunka, vagy gyár építése, az emberek még ha keveset is kapnak pénz, lehet adót fizetni vásárolni, és megy a pénz a magyar gazdaságba.

Gondok:

Ha az ember nem költi el a pénzét

Ha az ember nem a magyar termékeket vásárolja

Az adók után, csekkek után kevés pénz marad vásárolni

2013. jan. 1. 22:19
 23/35 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a közmunka sem varázsszer, ami mindenre jó. Ugyanúgy az államot terheli, mint a segély, viszont attól, hogy a közmunkásban dolgoznak még nem oldották meg a munkanélküliséget, csak elrejtették. Az útépítések, gyárépítések, úgy általában az állami megrendelések pénzbe kerülnek az államnak. Nem csak a közmunkások bérébe (amit amúgy sem kap vissza mind adóként), hanem egyéb járulékos kiadások is szóba kerülnek. Pláne, ha épp nincs szükség új útra vagy gyárra. A közmunkásnak se jó, mert valódi munka helyett belekényszerül, hogy éhbérért végezzen sokszor értelmetlen munkát.

A feltételeket kellene megteremteni, hogy a magánszektor hozzon létre munkahelyeket. Akkor a munkakereső tisztességes fizetésért dolgozhatna, az államnak meg pozitívabb lenne a bevétel/kiadás mérlege.

2013. jan. 1. 22:45
 24/35 Brutálállat ***** válasza:
100%
Munkahelyek? Még ha lenne is,egy munkahely kb 300000-500000FT-nál kezdődik!Annyit kéne keresni!Ez nem kamu.Akkor talán elég lenne csak a férfinek dolgozni,és nem lenne gond a munkanélküliség.Nem kéne itt mindenkinek dolgozni!Nézd meg Ausztriát,szegény szobafestő nettó 500-ezret hazaviszi a levonások után,na az munkahely.Az igaz,hogy 30-melósnak csak 2-főnöke van és az sem keres milliókat.Nem véletlenül ad az Osztrák annyit!Azért mert tudja,hogy mennyiből lehet tisztességesen megélni,mellesleg fogyasztani,az-az felpörgetni a gazdaságot.Amíg pár ezer forint gondot jelent,addig itt nem lesz elmozdulás.Az embereknél kell hagyni a pénzt,majd ők tudják mibe kell fektetni.Ne az állam vagy bármilyen párt mondja már meg,hogy mit kell csinálni!Felnőtt emberek vagyunk,nem kérünk bábát,tudunk gondoskodni magunkról.Az államnak csak egy feladata van:A lehetőségek biztosítása,semmi egyéb.Sajnos 20 éve impotens maffiózók vezetik ezt az országot,mi meg hagyjuk.Forradalmat azonnal.Minél tovább húzzuk el annál,annál később lesz rend!Én szóltam!
2013. jan. 2. 08:36
 25/35 anonim ***** válasza:
2013. jan. 2. 10:16
 26/35 anonim ***** válasza:
kilépés után 2 héttel kezdhettem volna máshol...igaz azonos munkakörben,de 13 ora helyett 16-ot kellett volna dolgozni.nem vállaltam...igy tovabbi 6 honapomba került mig megtalaltam a mwgfelelot.igaz 70ezret keresek,de közalkalmazott vagyok és ez valamivel biztosabb állás mint a vendéglátás. Aki nem válogat az talál munkát.
2013. jan. 2. 14:35
 27/35 Brutálállat ***** válasza:
100%
Na ez a baj!!!! Hetven ezres "MUNKAHELY" megfelelő! Hát ez hihetetlen.hónap 30 nappal számolva:2333-Ft-ez megfelelő!Istenem miért születtem magyarországra.Ebből egy rabszolgát nem tudnék normálisan etetni,ruházni,fűteni rá,orvosi ellátás STB amire egy embernek szüksége van.Hogy lehet ez 2013-ban ilyen árak mellett megfelelő?1987-ben -18-évesen mint szobafestő kerestem 20.000-ft-ot.1-hamburger 18-Ft-volt 12 egy DB szofi,140Ft a havi BKV bérlet,30ft egy meleg kaja STB....És még az sem volt rendes fizetés!Ide jutottunk 25-év alatt!Nekem 20-éve mondják,hogy elégedetlen vagyok,azok az ismerőseim akik most sírnak.Most már késő.Amikor 70-nel elégedettek vagyunk,az már a vég!Csak egy apró kérdés? Mi lesz ha elromlik a mosógép,vagy beteg lesz a gyerek vagy elcsúszik a rezsi csak egy hónapot?Hogy mást ne említsek.Nyaralás, esetleg hús vagy új ruha.Ennél már nincs lejjebb.A rabszolga is jobban meg van becsülve,de még ő sem mondja,hogy neki ez megfelel.Lehet fikázni,hogy én mit teszek ez ellen.Nekem megvannak a saját módszereim.Legyen annyi elég,hogy nekem is nagyon nehéz,de nem vagyok rabszolga,és nem is leszek,bármire képes vagyok,hogy elkerüljem!
2013. jan. 2. 16:09
 28/35 anonim ***** válasza:
-
2013. jan. 3. 12:37
 29/35 anonim ***** válasza:
Persze, aki nem válogat. Szerinted két gyerekkel mi közül lehet válogatni? Ami a munkáltató szerint csak az anyáé, apa nem megy soha betegszabira velük.
2013. jan. 3. 16:30
 30/35 A kérdező kommentje:
Hát sajnos sok jó hírem nincs, anyukám Zalaegerszegen dolgozott egy Kft-nél nem szégyenlem,mint hulladék válogató. Minden munkát meg kell ragadni, azelőtt egy nagy cégnél volt vezető beosztásban, de ott csődeljárás indult végleg bezárt! Anyum határozott szerződéseket kapott 1-2 hónapra, mindig hosszabították a szerződést három éven át, de most nem, tehát megszűnt a munkája, nem értettük, hogy mért hiszen nagyon jól dolgozott jó teherbírása volt, azt hittük, hogy a bérlet miatt mivel 28.000Ft havonta, Anyukám felajánlotta a cégnél fizeti a bérlet 100%-át csak vegyék vissza, válasz nem jött, ma az egyik munkatársa telefonált a cég bejelentette további leépítések várhatóak mindenki keressen másik állást! Anyukám velünk lakik 4 éve befogadtuk, munkanélküli segélyre nem jogosult, mert kap havonta 27.000Ft rehabilitációs járadékot, 1 év hiányzik neki pontosan a 40 éves munkaviszonyból, mi sem állunk valami felhősen anyagilag de most édesanyámat 100% el kell tartanunk, kicsit megijedtem én is hiszen én csak gyest és két családi pótlékot kapok, és várom a harmadik babánkat, igaz férjem elfogadhatóan keres, de magas a rezsink így is, tehát allig marad valami. Anyu hitele pont annyi mint a rehab járadéka, ráadásul erős dohányos majdnem három doboz naponta, ma mondtam neki én ezt nem tudom neki vállalni szokjon le, hát kiakadt. Előre félek, hogy mi lesz. 57 évesen már nem nagyon kapkodnak utána.
2013. jan. 5. 20:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!