Fideszesek! A diákok 6 pontjából hány darab teljesült?
viktor szerint már 5... Kérlek a kész követeléseket PONTONKÉNT fejtsétek ki! Esetleg az is jöhet, hogy melyik miért irreális!
Segítségképpen:
1. Követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját!
2. Követeljük, hogy legalább 44.000-en kezdhessék meg állami ösztöndíjas formában felsőfokú tanulmányaikat!
3. Állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az elvonásokat!
4. Töröljék el a hallgatói szerződést!
5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát!
6. Az átfogó reformnak biztosítania kell, hogy a hátrányos helyzetű családokból is legyen esély bejutni a felsőoktatásba!
Egy sem.
De sajnos ezt sokak, akik nem tanultak a felső oktatásban, vagy régen tették nem látják át és könnyen benyalják azt amit a kormány által pénzelt médiában lehet hallani.
1. Épp most történik, ez ellen tiltakoztok.
2. Hogy minden hülye diplomát kapjon mint most? Amikor a szüleim diplomáztak az még jelentett valamit és csak a tényleg okosak kaptak.
3.Innen könnyű beszélni, ha te lennél kormányon tudnád hogy ez nem így megy. Megint azoktól vennék el a pénzt aki tanult és többet keres az átlagnál. Vagy máshonnan és igy is az adók meg a drága élet miatt rinyál mindenki
4.Pofátlanság a köbön. Ha te nem elégszel meg azzal amit ez az ország nyújt akkor ne várd el hogy kifizesse helyetted. Ha már az állam kifizeti neked akkor ittmaradsz és kussolsz, nem rinyálsz. Kint többet keresnél? Abbol azt a diákhitelt is vissza tudnád fizetni akkor.
5. Probálkoztak már egyetemi autonómiával akkor voltak a legnagyobb lopások sikkasztások ezért korlátozzák.
6. Biztositja is. De nem olyan szakra aminél megvan az esély hogy nem piacképes. Jaj szegény nem tudja fizetni a jogi kart, akkor belőle nem lesz jogász. Ugyanugy megérdemli a gazdag ember gyereke a diplomát ha tanul és elvégzi a jogot. A diákhitel lehetősége még mindig fenn ál a röhejes kamatával és csak 35 éves korod után fizeted vissza. Nem lesz soha egyenlőség lehetőségekbe szegény és gazdag között. Ebbe jobb ha beletörődik mindenki. Ezért szegény az egyik és gazdag a másik.
Lehet lepontozni, de nekem lesz fasza diplomám és jólkereső állásom nem nektek :)
"1. Épp most történik, ez ellen tiltakoztok."
Őrület ami most van, nem reform.
"2. Hogy minden hülye diplomát kapjon mint most? Amikor a szüleim diplomáztak az még jelentett valamit és csak a tényleg okosak kaptak."
A mostani keretszámok és össze-vissza felelőtlen ígérgetések mellett csak nagyon kevesen kerülnek be egyáltalán. Ez NEM jó módszer és hidd el a legtöbb jó helyen, most is csak azok kapnak diplomát akik tényleg letesznek valamit az asztalra.
"3.Innen könnyű beszélni, ha te lennél kormányon tudnád hogy ez nem így megy."
Lehetne talán megfelelő gazdaságpolitikát is folytatni és ész nélkül csak elvonogatni.
Na meg mondjuk talán a fontos dolgokra kellene a forrásokat fordítani. (Stadion, átnevezések, milliókért szinte nulla munka az kell, oktatás nem... Szép világ.)
"4....."
Olvastad te valaha is a hallgatói szerződést?
Erősen kétlem. Az, hogy itthon kell dolgozni egyetlen egy apró mondat a több oldalból, ráadásul ezzel még önmagában nem is lenne baj, de az nevetséges, hogy ha megszerzed a diplomát ezentúl a cégek még inkább szépen ki tudnak használni bárkit, mert hát amúgy is itt kell dolgoznod, vagy tejelsz szépen.
Nem, kint sincs kolbászból a kerítés és a több milliós törlesztés az ottani fizetésekből sem olyan könnyű.
Ráadásul bár a végén említetted a diákhitelt itt válaszolok rá, mi a garancia arra, hogy a kamat nem változik? A jelenlegi kormányban semmire nincs garancia. Ha egyik nap Viktor úgy kel fel, akkor felviheti utólagosan akár 50-80%-ra is a kamatot...
"5. "
Köze nincs ehhez a korlátozásnak... Pusztán arról van szó, hogy szeretnének beleszólni az egyetemek mindennapi életébe is.
Szép kis út a diktatúra felé, ha egy oktató nem őket élteti, akkor elég hamar az utcán találhatja magát, lehet bármennyire is jó a szakterületén.
"6. Biztositja is."
Valóban?
Mondd kérlek hogyan biztosítja, ha a legnépszerűbb szakok fele KIZÁRÓLAG fizetősen indul, 0 azaz 0 db állami hellyel?
" Ugyanugy megérdemli a gazdag ember gyereke a diplomát ha tanul és elvégzi a jogot."
Ja, de mondjuk azért nagyon nem mindegy, hogy valaki maximum 1 év csúszással csinálja meg, vagy ráhúz kényelmesen még több évet és le sem sz*rja, csak kettesekkel átcsúszkál.
Nagyon nem mindegy és itt nem csak a jogról van szó.
(De amúgy valóban, nem kell egy darab jogász sem az országnak tényleg... Ne is képezzünk, minek az.)
"nekem lesz fasza diplomám és jólkereső állásom"
Őszintén szólva azok alapján amiket leírsz baromira nem látod az összefüggéseket, így örülj ha egy gyengébb főiskolát sikerül elvégezned...
"Az, hogy itthon kell dolgozni egyetlen egy apró mondat a több oldalból, ráadásul ezzel még önmagában nem is lenne baj"
- Akkor írd meg, mik a problémák vele. Nekem nem volt még alkalmam elolvasni.
"Ha egyik nap Viktor úgy kel fel, akkor felviheti utólagosan akár 50-80%-ra is a kamatot..."
- Miért nem 130%-ra? Te is tudod, hogy ez már csak üres demagóg szöveg. Amikor a rezidensek tiltakoztak, ott is megkapták visszanenőlegesen és kollektíven a béremelést.
A szerződésben rögzítve van, hogy a kamatingadozásokat az állam vállalja át. A bankok esetében előre rögzítve van az egyoldalú szerződésmódosítás lehetősége, itt ilyenről én nem tudok, de ha van ilyen kitétel, emeld ki nekem, kérlek.
"Mondd kérlek hogyan biztosítja, ha a legnépszerűbb szakok fele KIZÁRÓLAG fizetősen indul, 0 azaz 0 db állami hellyel?"
- Talán éppen a népszerűségük okán van rajtuk túlképzés?
Egy egyetemi lektor, vagy tanár mondta azt (nem emlékszem pontosan), hogy egyetért az ilyen átalakítással, és annak irányával, csak mindez túl radikálisan valósult meg. Sok helyen a csökkentés helyett egyenesen nullára vitték a támogatást, ami nagyon drasztikus. illetve nem hagytak kifutási udőt a rendeletnek, hogy akik most bennevannak, még kijárhassák. Ezeket én is így gondolom.
"1. Épp most történik, ez ellen tiltakoztok."
Ez kapkodás meg ötletelés. Ahogy a tiltakozások elkezdődtek, másfél héten belül minimum 3 verziót hallottam, hogy mit akarnak.
"2. Hogy minden hülye diplomát kapjon mint most? Amikor a szüleim diplomáztak az még jelentett valamit és csak a tényleg okosak kaptak."
A Rektori Konferencia szerint nem kap minden hülye diplomát. Persze ők csak a saját érdekeiket védik, hogy több fizetést kapjanak :)
"3.Innen könnyű beszélni, ha te lennél kormányon tudnád hogy ez nem így megy. Megint azoktól vennék el a pénzt aki tanult és többet keres az átlagnál. Vagy máshonnan és igy is az adók meg a drága élet miatt rinyál mindenki "
Biztos közhely, de ARRA VAN PÉNZ, AMIRE AKARJÁK. Nem szívlelem gyurcsányékat, tudom hogy ők IS loptak, de ha az itt lévő összegnek csak a tizede is felesleges volt, elmehet orbán a pics@ba: [link]
"4.Pofátlanság a köbön. Ha te nem elégszel meg azzal amit ez az ország nyújt akkor ne várd el hogy kifizesse helyetted. Ha már az állam kifizeti neked akkor ittmaradsz és kussolsz, nem rinyálsz. Kint többet keresnél? Abbol azt a diákhitelt is vissza tudnád fizetni akkor."
Ezt leírom alul.
"5. Probálkoztak már egyetemi autonómiával akkor voltak a legnagyobb lopások sikkasztások ezért korlátozzák."
Hogyne, nem fideszesekhez vándoroltak a pénzek, és ez nagy baj :) Milyen gyakran hallottál ilyen híreket az elmúlt pár évben? Tudnál párat linkelni? Lehetőleg olyat, amelyikben vádemelés is történt, de méginkább olyat, amikor a vád megalapozott volt.
"6. Biztositja is. De nem olyan szakra aminél megvan az esély hogy nem piacképes. Jaj szegény nem tudja fizetni a jogi kart, akkor belőle nem lesz jogász. Ugyanugy megérdemli a gazdag ember gyereke a diplomát ha tanul és elvégzi a jogot. A diákhitel lehetősége még mindig fenn ál a röhejes kamatával és csak 35 éves korod után fizeted vissza. Nem lesz soha egyenlőség lehetőségekbe szegény és gazdag között. Ebbe jobb ha beletörődik mindenki. Ezért szegény az egyik és gazdag a másik."
Nézz már meg pár statisztikát, a diplomások max. 5%-a munkanélküli... Ennél azért jóval többen végeznek "nem piacképes" szakokon. Az meg ahogy te megfogalmazod ("MEGVAN az esély hogy nem piacképes") különösen gyomorforgató. Lehet, hogy 10 év múlva robotok fognak tanítani az iskolákban, tehát megvan az esély, hogy a tanári képzés NEM LESZ PIACKÉPES. "Ugyanugy megérdemli a gazdag ember gyereke ..." - a fidesz szerint a szegény meg nem érdemli meg, bár úgy tűnik nemigen látod át... :)
"Lehet lepontozni, de nekem lesz fasza diplomám és jólkereső állásom"
Engem sajnos nem tudsz lepontozni, de nekem is lesz fasza diplomám és jólkereső állásom, ugyanis egy keresett szakon vagyok mérnökhallgató a Műegyetemen :)
"nem nektek :)"
Rohadt együttnemérző fideszes köcsög. Bár attól, akinek egy ekkora féreg a vezére mint orbán, mégis mit várnék??
""Az, hogy itthon kell dolgozni egyetlen egy apró mondat a több oldalból, ráadásul ezzel még önmagában nem is lenne baj"
- Akkor írd meg, mik a problémák vele. Nekem nem volt még alkalmam elolvasni."
[link] - itt van rövidítve, de ha nem jó, van fent a neten egy mintaszerződés.
Ha a családodnak valamiért (kirúgás, baleset, halál) megcsappan a bevétele, és úgy döntesz, hogy inkább elmész rakodómunkásnak, hogy tudjatok enni, akkor fizetheted a TANDÍJAT is.
Ha elmész orvosira, és az első boncolásnál lehányod a hullát, és otthagyod az egyetemet, fizetheted ki a jó esetben nem milliós, csak többszázezres TANDÍJAT.
Ha meg itthon kell dolgozni, akkor nem ártana, ha a beígért 1 000 000 új munkahelynek legalább egy töredéke létrejött volna. A hallgatók nagy része nem akar elmenni, de ha nem fizetik meg, akkor dögöljön éhen itthon? Ja és az EU egyik fontos elve a szabad munkaerő-áramlás. Érdekes, hogy orbánt 2001-ben még zavarta, hogy az osztrákok nem akarták fogadni a magyar munkavállalókat, most meg megtiltja hogy bárhova menjek... :)
Ez 2011 októberéből van: [link]
Ha lenne valóban független médiahatóság, a fidesz.hu-t fénysebességgel tiltanák be a hazudozásért.
Azt sajnos kihagytam, hogy vállaltuk, hogy 2020-ra 30% felett lesz a diplomások aránya. Nem tudom mit találnak majd ki, hogy ezt hozhassák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!