Meddig folytatódnak a diáktüntetések?
Ráadásul nem is alapvetően azzal van baj, hogy itthon kell dolgozni.
A hallgatói szerződésben jóval több van ennél, ráadásul senkinek nem lenne az itthon dolgozás ellen kifogása, ha lenne megfelelő munkahely, normális fizetésekkel.
(Azért nevetség az, amivel az orvosok vagy tanárok szemét kiszúrják... Mondom ezt én olyan informatikus végzettséggel amivel a kezdő bérem 250-300 körül van, de létezik még azért szolidaritás is, bár lassan kihalóban van...)
"A diákok nem fogják feladni, mert nem elég nekik az ígérgetés."
Könyörgöm 2 hét alatt 5 féle terv volt (Kőbe vésett? kidolgozott? Költségvetésbe tervezett? Lol.), amiből MIND átb*szás volt, ki az az agyhalott aki megelégedett volna ilyen átlátszó ígéretekkel?
A röghöz kötésben az a nem vicces, hogy pont azokat és leginkább CSAK azokat érinti negatívan akik itthon maradnak!
A felsőoktatás átszervezése meg siralmas, egyetlen ország ahol nem sikerült a bolognai rendszert MŰKÖDŐ verzióban alkalmazni, az kies hazánk. Milyen az amikor 3 év után közlik a hallgatókkal, hogy "jaj bocsi, most kb. 2 évig nem tudtok szakosodni mert nem indul ilyen képzés"???
A diákok nem akarnak külföldre menni, pont hogy az ország jövőjéért vagyunk kint. A röghöz kötés szánalmas, eu ellenes és nem így kell egy országban tartani az embereket. Fegyveres határőröket ne állítson a drága kormány?
De még egyszer hangsúlyozom: mi maradni akarunk.
A követelésekből eddig semmi sem teljesült. Mi nem vagyunk hülyék, sajnálom ha egyesek nem képesek a dolgok mögé látni. Kérlek, olvassatok már egy kicsit.
Az, hogy nincs rendőri brutalitás, az nem az mszp-fidesz különbségből adódik. Az a tüntetők közötti különbség. Csak a fidesz szereti úgy beállítani, hogy az ő ideje alatt még a tüntetés is milyen jó. Ezt egy másik kérdéshez írtam:
Először is, kérlek ne vegyél egy kalap alá minket azzal a csürhével, akik anno gyújtogattak, felszedték a járdaköveket, hogy autókat törjenek be vele, összesz.rták a Kossuth teret, stb. Az akkori kormány ezek ellen alkalmazott erőszakot.
A diákság békésen tüntet, semmi rendbontás nincs, még a szemetet is összeszedjük magunk után! A fidesz mégis rengeteg rendőrt vezényelt ki, rohamsisakosokat is, és könnygázt is láttunk. Jött a provokáció is, de szerencsére mindenki higgadt maradt és békés.
Egyébként itt egy összefoglaló:
14-es nem volt gyanús, hogy a rektorok és oktatók is kiálltak a diákok mögött?
Amúgy értetlenebb embertársaim kedvéért belinkelem ide ezt:
Tüntetési szájbarágó: válaszok a "minek tüntetnek még a diákok" kérdésre
Én is hallgató vagyok, és nagyon remélem, hogy eltartanak még egy darabig... Látom páran beveszik amit a hír tv és társai mondanak. Ezért egyrészt őket is sajnálom, másrészt magunkat, hogy ilyen jól működik a propaganda.
A szakszervezetekben igazából én sem reménykedem, nemrég (talán) a LIGA szakszervezet adott ki egy közleményt, hogy támogatják a diákokat, erre Orbánnak hirtelen fontos lett, hogy találkozzon velük...
Abban talán lehet reménykedni, hogy lassan majd melegszik az idő és a vizsgaidőszaknak is vége lesz. Voltak olyan csoporttársaim, akik a hideg miatt nem mentek tüntetni... Róluk megvan a véleményem, én is fel tudtam venni 3 pulóvert. A vizsgák meg nem ezeken a pár órás sétákon fognak múlni.
A hallgatói szerződésről még egy dolog: ha nem végzi el az ember időben vagy abbahagyja, akkor is fizetni kell. Tehát ha kiderül az orvostanhallgatóról, hogy boncoláson elhányja magát, akkor bizony fizethet milliókat. Ezt meg ki tudná előre? Amit nekem alá kellett írnom, aszerint a "képzési idő 1,5-szerese" alatt kell elvégeznem. Ez kb. eddig is így volt, csak az egyetem szabályozta. Most valahol láttam egy Orbán-videót, amiben azt mondta, hogy a képzési idő PLUSZ EGY félév alatt kell elvégezni... A drága minielnök úr nem látott még mérnökképzést, vagy EGYETEM MELLETT DOLGOZÓ FIATALT. Ha valaki dolgozik, akkor kizárt, hogy ennyi idő alatt elvégezze. (Ha valaki kevesebb tárgyat vesz fel, akkor az egyáltalán nem plusz kiadás az államnak...) Műszaki szakon tanulok, nálunk 2 év után a felvettek 5%-a halad a tanterv szerint, a többiek legalább 1 tárgyból csúsznak. Ehhez hozzá jön, hogy sok tárgyból nincs keresztfélév, tehát az alapból legalább kettő félév csúszás... Persze lehet, hogy hülyék mennek mérnöknek, de középiskolában egyáltalán nem tanítanak eleget ahhoz, hogy műszaki képzésen ne legyen problémája az embernek.
Eltörűlték a keretszámokat.
Ingyenes lesz a felsőoktatás.
Mit akarnak még a sok "ertelmiségi" (értetlen)?
Kezükbe adják a diplomát - tanulnod sem kell fiam (lányom)
Itt rögtön egy állás havi 10 milliós fizetéssel.
Kedves Utolsó!
Mielőtt kritizálsz tájékozódj! Nem, nem lesz ingyenes a felsőoktatás, ugyanis több olyan szak is lesz, amin egyáltalán nem indul államilag támogatott képzés, ráadásul ezek pont a legnépszerűbb szakok, így rendkívül sokan érintettek a dologban. Illetve a másik, hogy a hallgatóknak számos egyéb követelésük is volt, amivel eddig nem foglalkozott a kormány, javaslom, hogy olvasd végig a korábbi hozzászólásokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!