"Akik szerint itt olyan jól élünk, hogy tele vannak a plázák, és alig férünk a sok jó kocsitól, azoktól kérdezném, hogy jártak-e már életükben Bécsben, Rómában vagy mondjuk Londonban."
Mindegyik említett városban jártam már, arányaiban hasonlóan nagy a tömeg, mint magyar városokban. Londont meg felesleges hasonlítani, mert ott köztudottan rengeteg multimilliomos él.
Még nem jártam Bécsben karácsony idején, de most mikor megvettem december 10-en valahanyadikán a karácsonyi ajándékokat a családomnak, nem tudtam lépni sem, annyian voltak. Tele volt a meki, tele volt a Friday's, tele volt a Leroy kávézó, több tíz méteres sorok a pénztáraknál a műszaki áruházakban stb. Szóval senki ne mondja itt nekem, hogy válság van meg mélyszegénység. A mélyszegények a csövesek, meg sokgyerekes családok Borsodban. De az ő számuk nem több millió. Amíg a sok gyökér megveszi a TV-t hitelre, meg családi vacsorát rendez a Leroy-ban, addig nem hiszem el ezeket a tündérmeséket. A szörnyű tény az, hogy mi magyarok imádunk fényűzni, még ha nincs is mire akkor is. Lásd:
- Vacsora egy elit étteremben
- BMW X5-ösöm van, de egy putris lakótelepen lakom
- Aranyórám van, de a cipő kínai a lábamon
stb stb. Ezer ilyen példa van az országban. Meg mi számít mélyszegénynek? 4 millióan élnek a létminimum alatt? Akkor miért vannak tömve a plázák ilyenkor karácsonykor, miért vannak tömve az elit éttermek, miért nem lehet lépni a Vörösmarty téren a 700ft/4dl forraltbort ivók között? És jelzem, nem több a külföldi szöveg amit hallottam, mint a magyar... Szóval, hagyjuk már ezt a mélyszegénységet. Lehet lepontozni.
Reméljük ezt a képet a „békemenetes” éljenzők,- biodíszletek is megnézik!
Egyértelműen a mostani kormányzat hibája az egész, mert a munkanélküli ellátást lecsökkentették 9+3 hónapra, úgy, hogy nem tették mellé a beígért 1 millió munkahelyet!!!
A szociális járulékokat szintén csökkentették, munka meg nincs. 22 800-ból, hogy lehetne vegetálni?
Egyébként megdöbbentő, hogy itt sok hozzászóló mennyire nincs képben a brutális mértékű szegénységről!!! Akkor miért álltak sorban 2-3 órát mínuszokban,a kétes minőségű élelmiszerért ha annyira gazdagok? Vagy miért pusztulnak el otthonaikban évente 400-500 –an minden téli időszakban?
Meg miért van kb. 1 millió ember munka nélkül? Másolja már be valaki az 1 millió álláshírdetést!!!
Az meg egyenesen demagógia, hogy itt mekkora jólét van mert lát egy két luxusautót! Az, hogy valaki lát egy-két ferrarit ennyi erővel modhatná, hogy mindenki milliomos itt.
16:58, MINDEN ember ötvenezreket hagy ott a pénztárnál? Ajha, véletlenül nem a Rózsadombon van az a bevásárolóközpont?
Jómagam gyakran járok ilyen helyre, és őszintén, nemigen láttam volna hogy 12 ezernél bárki is többért vásárolt volna.
"de kb. 100.000 valóban szegény ember van az országban."
Akarsz róla beszélni, hogy SZERINTED a 4 millió létminimum alatt élő miért nem szegény? Ez a szám 2.5 éve majd' a fele volt még. És igen konkrétan tehet róla az előző 8 év 3 kormánya, de vastagon benne van a "jól sikerült" unortodox 2.5 év is.
ma 17:15
Budaörs, Tesco. Szombat. Irdatlan mennyiségű pénzt hagytak ott az előttem fizetők (kb. 8. voltam a sorban). 30ezer alatt nem nagyon láttam. És ha nincs karácsony, akkor is leggyakrabban, 25-30ezrekért vásároló embereket látok magam előtt. Bár lehet, hogy csak én fogom ki őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!