Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A jelenlegi alkotmány vagy...

A jelenlegi alkotmány vagy inkább a Szent Korona alkotmánya az amit szívesebben látnál mint Magyarország alkotmánya?

Figyelt kérdés
2009. aug. 24. 14:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerintem is a Szent Korona-tan lenne a legalkalmasabb....
2009. aug. 27. 12:55
 12/14 anonim válasza:
Én a Szentkorona-tanra szavazok, feltéve, hogy annyira újraírják, hogy ma is értelmes legyen. Két rossz közül még mindig ez a jobb.
2009. aug. 31. 22:24
 13/14 anonim ***** válasza:
Szent korona!!!
2009. szept. 1. 20:26
 14/14 anonim ***** válasza:

Jelenleg nincs írott Alkotmányunk. Visszatértünk a történeti Alkotmányra. Az új alkotmánypótló izét Alaptörvénynek hívják. A Fidesznek 2/3-a van, és senki nem ellenőrzi. Most még örülhetünk, hogy kimondhatjuk a saját véleményünket büntetlenül.

A régi alkotmányt bírálták h az sztálini alkotmány volt, azért kellett helyébe ezt a tákolmányt adták. Vissza a feudalizmushoz, vissza az ún. "keresztény eszmékhez" ld. kötelező vasárnapi zárva tartás, és társaik.

Én látnék egy új ÍROTT alkotmányt, ami a szabadság, az egyenlőség és a testvériség jegyében íródott. Legyen Magyarország újra köztársaság, legyen újra szétválasztva a törvényhozó, a bírói és a végrehajtó hatalom, legyen meg a fékek és egyensúlyok elve, szóval legyen újra demokrácia!

A törvények vonatkozzanak mindenkire egyformán, a vezetőket pedig képességeik és rátermettségük alapján legyenek kiválasztva, nem pedig annak alapján ki kinek a csókosa.

Tudom, javíthatatlan álmodozó vagyok, de nekem ilyen vágyaim vannak.

2015. máj. 9. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!