Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi bajotok a Fidesszel?

Mi bajotok a Fidesszel?

Figyelt kérdés

Ha lehet, ÉRTELMES válaszokat kérek.

És leírhatjátok, hogy szerintetek a Jobbik támogatottsága csak látszólagosan ilyen nagy-e.

2009. aug. 22. 20:54
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:

Amíg kormányon voltak:

1. gazdaság stabilizálása (GDP növekedett)

2. folyamatosan törődnek a határon túli magyarokkal

3. sokat áldoztak az iskolarendszerre

4. szem előtt tartják a polgári értékeket

5. fejlesztették a kis- és középvállalkozásokat

6. megpróbáltak minden megtenni a magyar mezőgazdaság fejlődésének érdekében

7. munkahelyeket teremtettek

8. utakat építettek

9. jelentősen csökkentették az államadósságot

10. nem volt ennyi cigánybűnözés

11. Nem engedtek teret a korrupciónak.

Valamint mióta ez a szar kormány van hatalmon, minden ötletüket elvetik, megvétózzák, ellenállnak.

2009. aug. 22. 21:28
 22/49 A kérdező kommentje:
Itt a 10 dolgod. illetve 12.
2009. aug. 22. 21:29
 23/49 anonim ***** válasza:
57%

Én vallását gyakorló katolikus vagy, de soha nem volta Fidesz szavazó.És azt sem tartom rossz hvőnek,vagy ateistának,aki az MSZP-re szavazott.A választások ugyanis nem a vallásról és Isten-hívésről szólnak.

A Fidesz politikája már akkor nem tetszett,amikor kormányon voltak.Ők is éppúgy herdálták a pénzt,mint a többi.Csak a jómodú és gazdagoknak kedveztek,a kiskeresetűeknek sokkal rosszabb lett a helyzetük,mint az előző kormányok alatt.Az elmúlt 7 évben pedig csak uszítottak, minden javaslatot elleneztek.Helyesbítek: a képviselők javadalmazásában egyetértettek.Egyetlen javaslatról sem voltak hajlandók tárgyalni,és nem is kínáltak helyette semmilyen alternatívát.OV csak hatalomra tör,és diktatúrát akar.

Ez városznkban is bebizonyosodott.Ők vannak többségben a képviselő testületben.Létrehoztak két szervezetett 100 millióért.Vezetőnek az alpogármester haverját tették meg,fél milliós fizetésért,mellé még-két három igazgatót.A ZTR nem csinált mást,mint a főnökük rosszul gazdálkodott( eljárás folyik ellene)és hiányzik több tízmillió forint.A havernak kellett volna ellenőriznie,mint az FB elnökének,de ő mossa a kezeit. A Másik KHT szintén sok pénzbe került,vezetője az egyik Fideszes leánykájaúj irodahelyiséggel,személyzettel stb.A munkát a Polgármesteri Hivatalban egy ember eltudja végezni.Ennyi haszna van a Fidesz többségnek.Mi lesz,ha hatalomra kerülnek ? És Debrecenben sem olyan szép a leányzó fekvése,ahogy a polgármester úr állítja.

A Jobbiknak pedig csak azok a támogatói,akik nem tudják reálisan felmérni a lehetőségeket.És ha még rontják a viszonyt Szlovákiával,mérhetetlen károkat okozva a határon túli minden magyarnak,akkor remélem,hogy a választásokig sokan felébrednek,és nem szavaznak rájuk.

2009. aug. 22. 21:34
 24/49 anonim ***** válasza:
75%

Orbán politikája szerintem olyan mint a langyosvíz. Orbán nem elég radikális és talán már túl öreg is. Mindent megígér (Majd mi leváltjuk a kormányt stb.), és semmit sem tesz meg ezekből. Ezzel az én szememben hitelét veszti. Nagyon könnyen észrevehető hogy populista, ezért sokszor olyan dolgokat mond amelyek ugyan mindenkinek tetszenek, de ő is tudja hogy megvalósíthatatlanok. Ja és a legnagyobb bajom vele hogy csak beszél. Ha igazán nemzeti lenne kiszabadította volna a gazdaságot annak idején a gobalista-cionaista kézből. Magyarország gazdasága ugyanis csak nevében magyar. A vagyon 92%-a a multiknál van, míg a maradék oszlik meg a magyar kisvállalkozók között.

A jobbik szavazótáborát 450- 900 ezer fő közé teszem, de ez akár lehet több is hiszen mint ismeretes, még mindig gyorsan növekszik. Ez egy országgyűlési választáson talán 8-20 százalék között lehet. Én 2010-ben ha minden jól megy, egy 20-25 százalékos Jobbikra számítok, de addig még nagyon sokminden történhet.

2009. aug. 22. 21:40
 25/49 anonim ***** válasza:
47%
21:34, én nem dicsekednék annyira azzal a vallással, ha kommunista lennék (mint te). Istent semmiből nem lehet kihagyni, főleg nem az ország helyzetéből, te nagy vallásos. Szerinted ki tart életben, amikor meghalhatnál? Szerinted ki gondolkodik az országról? Csak nem Bajnai Gordon? Azt a vezetőt kell támogatni keresztényként, aki a legközelebb áll Istenhez. Ez felelősség. Kár, hogy nem érzed át.
2009. aug. 22. 21:44
 26/49 anonim ***** válasza:
51%
Még annyit hozzáteszek hogy Orbán 2/3-a veszélyes a demokráciára. (Magam ugyan nem tartom jónak a demokráciát)Azért mert így minden törvényt megváltoztathatnak. Pl. az egypártrendszert is.
2009. aug. 22. 21:44
 27/49 anonim ***** válasza:
56%
21:44 vagyok, elírtam, gondoSkodik
2009. aug. 22. 21:46
 28/49 anonim ***** válasza:
74%
az egész politika egy rakás sz'r. az a legnagyobb marha aki még tényleg elhiszi hogy itt mi értünk vannak a politikusok. ha annyira értetek a politikához biztos láttatok már előadást a parlamentből. megfigyeltétek az ülőket is, akik nem beszéltek? majd elaludtak, unatkoztak, nem is figyeltek oda csak a fejük volt abban az irányban. ezek nem akarnak tenni a hazáért. hánynom kell az egész nyakkendős bagázstól.
2009. aug. 22. 21:51
 29/49 anonim ***** válasza:
58%
21:07 - Úgy beszélsz, mint ha csak a Fidesz és az MSZP létezne. Számomra egyik se bizonyított még igazán, én mondjuk még nem olyan régóta vagyok szavazó korú, de nem tetszik, hogy keresztényként egyből a Fideszhez sorolják az embert, nem tetszik, hogy Viktor úgy beszél, hogy attól egyeseknek rombolni támad kedvük, nem tetszik, hogy kivonul a parlamenti ülésről, ha nem tetszik neki valami (ovisok viselkednek így), nem tetszik, hogy mutogat a másik nagy pártra (mint ha ő hibátlan lenne, holott nem az), a másik oldalon is van persze, ami nem tetszik. Nekem a 2 nagy párt és a jelenlegi 2 kis parlamenti párt egyaránt nem szimpatikus. Mit tettek a rendszerváltás óta? Munka nem nagyon van, fekete munka rengeteg, amiért meg büntetés jár, ha elkapnak, lakáshoz jutni egyre nehezebb, a stratégiailag fontos állásokat nem becsülik meg (közoktatás, közegészségügy...), az erkölcs 0, a csalóknak és a bűnözőknek jogaik vannak, a becsületes embernek csak kötelessége... Soroljam? Ezek mind a jelenlegi "nagyoknak" köszönhetők, és persze nekik köszönhető az is, amit a bulvármédia művelhet szégyentelenül, és butítják a tömeget, aki nem gondolkodik, nem veszi az erőt, annak átmossák az agyát, mert nem figyel oda arra se, hogy mit néz...
2009. aug. 22. 21:54
 30/49 anonim ***** válasza:
50%
21:54, ha még most lettél szavazóképes, akkor igen nagy rálátásod lehet! Gratulálok!
2009. aug. 22. 21:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!