Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A röghöz kötés mellé lesz...

A röghöz kötés mellé lesz valami garancia arra, hogy lesz is állás? FEHÉROROSZORSZÁG legalább garantál munkát az 1 éves röghöz kötés mellé.

Figyelt kérdés
[link]
2012. dec. 15. 20:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"nincs garancia de ez az egyik legjobb intézkedésük!"

Egyetértek.

GARANCIA NINCS!!!

2012. dec. 15. 21:41
 12/15 anonim ***** válasza:
ad valamit es elvar erte valamit ebbe hol a hiba? ok h nem ad garanciat h el lehet helyezkedni de ha nem tudsz akk kimesz kulfoldre es ugy fizeted vissza
2012. dec. 15. 22:21
 13/15 anonim ***** válasza:
50%

Én csak azt nem értem ebben a "röghöz kötésben", hogy hogyan akarják behajtani!

Évente több ezren kapnak diplomát. De az egyetemek nem tudják nyilvántartani, hogy hol fognak dolgozni a volt diákjaik. Nem is kötelesek bejelenteni.

DE az állanak is külön apparátus kellene ehhez. Minden diplomásról kellene nyilvántartást vezetni, akkor is, ha állást változtat, vagy munkanélküli. Ha külföldre megy, arról sem köteles sehol beszámolni. Mindenki oda költözik, ahova akar.

Azt sem köteles sehol bejelenteni, hogy külföldön hol dolgozik.

Nyomozni akarnak minden diplomás után?

Lehet, hogy én vagyok naív, de ez képtelenség.

2012. dec. 15. 22:53
 14/15 anonim ***** válasza:

Nővérem 15 évvel ezelőtt Mexikóban végezte el az egyetemet (oda ment férjhez) és alá kellett írnia ugyanilyen röghöz kötéses papírt. Mire elvégezte, addigra eltörölték ezt a szabályt és nyugodtan mehetett Franciaországba dolgozni.

Itt miért lenne máshogy?

2012. dec. 16. 02:22
 15/15 anonim ***** válasza:

Csak én azt nem értem, hogyha valaki amúgy is azért tanul, hogy menjen külföldre, miért nem ott tanul kapásból?

Jaaa, mert ott drága, mi? :) Pedig az lenne a fair. Nem mintha ott garantálva lenne a munkahely, vagy bárhol. A röghöz kötés egy félfizetős felsőoktatás. Angliában teljesen fizetős, magyar viszonylatban orbitális összegekért. Sőt, Amerikában is... Remek dolog, hogy itthon egy kisebb vagyont eltanulunk, majd vesszük a kalapunkat, és húzunk innen elfele - holott az egyetemi évek alatt is teljesen tisztán lehet látni a gazdasági állapotokat.

2012. dec. 16. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!