Gyöngyösi Márton kijelentése valóban alaptalan? Még Dániel Péter esetének tükrében is? Miért egyoldalú a társadalmi érzékenység?
Előrebocsátom, hogy nem akarok itt látni agyatlan zsidózást és nácizást, hanem az események tükrében vagyok kíváncsi a következőre:
Miért gondolja úgy a magyarok többsége, hogy Gyöngyösi kijelentése miatt jogos a sárga csillagos felvonulás, ugyanakkor az nem probléma, hogy az Izraelbe készülő zsidó Dániel Péter nyugodtan öntögetheti le vörös festékkel a Horthy szobrot (nem beszélve a többi emlékműről amit vörös festékkel öntöttek le), készíthet róla fényképet, postolhatja, és még meg is dicséri érte a bíró?
Amikor valaki felszólal, hogy talán nem kéne izraeli zászlókkal mászkálni a parlamentben, miközben 437 gyereket ölnek meg "véletlenül" izraeli katonák, meg segélyhajót süllyesztenek el, és talán felül kéne vizsgálni, kik veszélyesek az országra, akkor hisztit kelt az összes párt/gyülekezet, Ilan Mor meg letudja annyival, hogy innen nem látható át az izraeli-palesztin "konfliktus". Persze, hogy nem látható át, mert a média szándékosan cenzúrázza.
Csak hogy egyet említsünk a kettős mércéből.
De ott van Farkasházy "nem volt márciusi forradalom" vs holokauszttagadás esete, vagy az ország főterén mai napig díszelgő kommunista csillag, ami milliókat taszított nyomorba és halálba vs turulszobrok, az EUban vöröscsillagot viselő képviselő büntetlensége vs "náci önkényuralmi jelvények", ide sorolva az árpád-sávot is.
És ezek után nem értik a zsidók és baloldali emberek, hogy miért nincs jó véleménye róluk a magyar népnek, sőt, elvárják, hogy mindenki keseregjen a kisajátított holokausztukon (és egyesek ebből élősködjenek), miközben egyeseknek pont a hazaáruló/szovjet zsidók ölték meg szüleiket, vették el vagyonaikat?
Hol itt az igazság?
Hogyan várhatjuk el, hogy csökkenjen az "antiszemitizmus" az országban, ha folyton a zsidóság rossz hírnevét építik?
Akkor én is előre bocsátom, hogy kritikus Jobbik szimpatizáns vagyok, aki sok mindennel nem ért egyet amit mondanak, de tudjuk, hogy Magyarországon az emberek többsége a legkisebb rosszat választja.
Ebben az ügyben viszont muszáj megvédenem őket. Se Gyöngyösi, se a Jobbik egy szóval nem mondta, hogy a kettős állampolgárok nem lehetnek képviselők. Azt mondták, hogy készüljön egy felmérés a képviselők és a kormánytagok között, hogy közülük kinek van a magyaron kívül milyen más (főként izraeli) állampolgársága is, hogy a választók tisztában legyenek a választásokon, hogy az általuk megválasztani kívánt ember más állampolgársággal is rendelkezik-e. Szerintem ezzel semmi baj nincs, sőt megmondom őszintén én személy szerint is kíváncsi vagyok, hogy melyik képviselő melyik másik országnak állampolgára. Gyöngyösinek volt ezzel kapcsolatban egy hosszúra nyúlt rosszul megfogalmazott mondata, amiért ha jól tudom kétszer is bocsánatot kért. Ezért kell ez a nagy cirkusz? A határon túli magyarokat ebből következően semmilyen negatív hatás nem éri emiatt a kijelentés miatt, ugyanis a környező országokban magyar pártok indulnak a választásokon, ahol a jelöltek is magyarok, ebből következően mindenki tisztában van vele (főleg most, hogy egyszerűsített magyar állampolgárságot tudnak szerezni), hogy annak a pártnak a jelöltjei magyar állampolgárok, vagy legalábbis magyar nemzetiségűek. Emiatt persze vannak akik rájuk szavaznak (határon túli magyarok) és vannak akik nem (többségi társadalom), de semmilyen probléma nincs abból, hogy mindenki tudja, hogy azok az emberek más országnak is az állampolgárai. Nálunk akkor miért okoz ez ekkora felháborodást, főleg a Peresz féle kijelentés és az izraeli agresszív politika fényében, hogy a választópolgárok tudomást szerezzenek a jelöltek állampolgárságáról? Nevetséges műbalhé az egész!
Előző vagyok.
Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy tegnap a HÖOK nyílt levelet intézett az összes országgyűlési képviselőhöz, hogy nyilatkozzon arról, hogy támogatja-e a tandíjat vagy nem, illetve ha nem válaszol, akkor azt úgy veszik, hogy az illetőt nem érdekli a felsőoktatás, és ezt a listát nyilvánosságra is hozzák. ÚR ISTEN!!! Az országgyűlési képviselőket listázni készülnek! Remélem a demokrácia és szabadságjogok élharcosai tüntetést szerveznek a Kossuth térre a HÖOK felháborító "listázása" ellen! És mielőtt azt mondanátok, hogy a kettő nem összehasonlítható, elárulom, hogy de, ugyanis mind a két kérdés a közvéleményre tartozó adatokra illetve véleményekre kérdez rá, amit a magyar társadalomnak joga van tudni! Ennyit szerettem volna még mondani.
Aki magyar zsidókról akar listát készíteni, az magyarokat akar listázni. Ebből nem tudom hol olvastad ki, hogy egész Magyarországot listázni akar a jobbik. Nem, csak a zsidó származásúakat.
Aki meg egy etnikai listát egy parlamenti nyílt szavazáshoz hasonlít, az vagy nagyon távol él a valóságtól vagy csak demagóg.
"Dániel egy ember."
Hogy érted ezt?
"Gyöngyösi vallási alapon akart listáztatni MAGYAR embereket."
Bizonyítsd be.
"Amennyiben Gyöngyösinek igaza van, akkor a határon túli magyaroknak se járhat kettős állampolgárság,"
Ez a kettő hogy következik egymásból?
"és a magyar képviselőket el kell távolítani a szlovák és román parlamentből."
Amennyiben kettős állampolgárok.
"Aki ezt komolyan gondolja, az ne nevezze magát magyarnak."
Mi köze van a magyarságnak az állampolgársághoz vagy az ebben való állásfoglaláshoz?
Ha valaki úgy is gondolná, hogy egy országunkban nem élő ember ne szavazzon arra, hogy mi hogyan éljünk itt, akkor ő nem magyar? Vagy te szoktál szavazni a románok vagy a szlovákok közügyeiben?
" Gyöngyösinek kb ennyit jelentenek a magyarok. Egy kis politikai kampányolásért a zsidózással beáldozná pár millió magyar jogait. Köszönjük Jobbik."
Szerintem ennek megint nincs valós kapcsolata, de várom az elképzeléseidet.
14.:
"de tudjuk, hogy Magyarországon az emberek többsége a legkisebb rosszat választja. "
Legalább is akit ő annak tart, az aktuális hazugság vagy hallgatás alapján. Állítólag az MSZP támogatói tábora már most meghaladja a FIDESZét.
"Se Gyöngyösi, se a Jobbik egy szóval nem mondta, hogy a kettős állampolgárok nem lehetnek képviselők. Azt mondták, hogy készüljön egy felmérés a képviselők és a kormánytagok között, hogy közülük kinek van a magyaron kívül milyen más (főként izraeli) állampolgársága is, hogy a választók tisztában legyenek a választásokon, hogy az általuk megválasztani kívánt ember más állampolgársággal is rendelkezik-e."
Ez tudtommal igaz, bár szerintem egyáltalán nem szabadna meghökkentést keltenie annak sem, hogy kettős állampolgár nem vállalhat ilyen pozíciót, mert ez elég sok országban dívik, érthető okokból.
Továbbá azoknak, akik azt állították, hogy nincsenek izraeli-magyar képviselők a parlamentben:
"A Jobbik lemondásra szólította fel Ertsey Katalin LMP-s képviselőt, amiért a választók előtt eltitkolta kettős, izraeli-magyar kettős állampolgárságát."
"Nálunk akkor miért okoz ez ekkora felháborodást, főleg a Peresz féle kijelentés és az izraeli agresszív politika fényében, hogy a választópolgárok tudomást szerezzenek a jelöltek állampolgárságáról? Nevetséges műbalhé az egész!"
Szerintem a legtöbb ember még mindig nagyon tájékozatlan ebben, és minden izraellel kapcsolatos esetben előhúzzák a nácikártyát. De én még eddig egyetlen balliberálist sem hallottam a palesztin emberjogokkal foglalkozni, tudtommal a médiában sem harsogták ezek a médiumok, ellenben Gyöngyösi mondatával.
16.:
"Aki meg egy etnikai listát egy parlamenti nyílt szavazáshoz hasonlít, az vagy nagyon távol él a valóságtól vagy csak demagóg."
A probléma csak az, hogy Gyöngyösi beszédében sehol nem hangzott el az etnikai és lista szó, csupán reagált Martonyi János külügyminiszter beszédének azon részére, amiben ő maga "zsidó honfitársak"nak titulálta a "magyarajkúak" ellenpéldáját, akik országunkban élnek. Na most akkor ezen is lehetne lovagolni, hogy mi köze a vallásnak vagy a származásnak a magyar nyelvhez, mint ellentétpáros, de gondolom értelmes ember tudja, hogy kell érteni, és a külügyminiszter sem zsidózott.
Gyöngyösi azt mondta, hogy felmérni a magyar parlamentben a zsidó származású embereket, akik veszélyt jelenthetnek az országra, nem azt, hogy nyilvánosan listázni a parlamenti képviselők vallásást, vagy genetikai hovatartozását. Már csak azért sem, mert etnikailag annak vallod magad, aminek akarod.
Az etnikai hovatartozás meg nehéz kérdés, és alig áll kapcsolatban a témával, mert nincs homogén magyar társadalom, ilyen értelemben külön etnikum a zsidó, a keresztény és a muszlim is, mert mind más kultúrkört esetleg nyelvet jelent.
Az igaz, hogy az ember a származásán nem tud változtatni, míg a véleményén igen, például állítólag Szegedi Csanád is most szembesült azzal, hogy zsidó nagyanyja volt.
De tudtommal a Jobbik nem is tervez származási alapon való listázást (főleg nem nyilvánosat) a félreszólással ellentétben. Gyakorlatilag meg ettől függetlenül léteznek ilyen listák már jelenleg is a köztudatban, hiszen elég sok vitatható viselkedésű emberről derült már ki, hogy zsidó vagy izraeli érdekeket szolgál/kapcsolatban áll velük.
Viszont megjegyzem, hogy folyamatosan figyelmen kívül hagyod, azt a tényt, hogy Gyöngyösi már 2x is bocsánatot kért és helyesbítette a mondanivalóját, ezt Novák Előd is alátámasztotta, Vona Gábor is, valamint a kettős állampolgárságú képviselők kérdéssel már a kijelentés előtt is foglalkozott a Jobbik, tehát egyértelműen egy félreszóláson rugózik a tömeg.
Ellenben még mindig nem reagáltál arra, mit ahogyan a Gyöngyösit támadók sem, hogy mi a véleményed Simon Peresz kijelentéséről, aki egyszer sem javította ki szavait tudtommal. Vagy arról, hogy izraeli katonák 437 gyereket öltek meg és 1500 vált árvává a gyilkosságok miatt. Folyton arra terelődik a szó, hogy Jobbik így meg úgy, csak ne kelljen beszélni arról, amit izraeli vagy zsidó emberek csinálnak.
Lehet antiszemitázni, de mostmár hivatalosan is joga van tudni az embereknek, hogy milyen állapolgárságokkal rendelkeznek még a képviselők, valamint joga van ahhoz is mindenkinek, hogy ne szeresse Izraelt, vagy veszélyesnek tekintse az Izraellel kapcsolatba hozható embereket nemzetbiztonsági okokból.
Sőt, gyakorlatilag szerintem ez soha nem lesz egy olyan téma, amin meg lehet állapodni nyugalommal, amíg léteznek különböző kultúrák és erre épített államok. Már pedig a kommunizmus, a globális állam és ehhez hasonló víziók nem a következő évszázadokban valósulnak meg. Remélhetőleg sosem, de valószínűleg a világbéke is várat még magára.
Megjegyzem azt is, hogy a vallási alapú listázást elmélete szemben áll a külföldi kettős állampolgárok problémájával, azaz semmi köze hozzá, mert tudtommal a magyarság nem egy vallás. Tehát ez már csak további félremagyarázás és kavarás.
Összemosni vallási/etnikai/állampolgársági témákat tájékozatlanságra vall.
Kezdem úgy látni, hogy azok az emberek, akiket erősen befolyásolt a balliberális és kormánypárti média, eléggé tájékozatlanok ahhoz, hogy mindent elsőre elhiggyenek és nácit kiáltsanak egy pár másodperces kivágott videó miatt.
""és a magyar képviselőket el kell távolítani a szlovák és román parlamentből."
Amennyiben kettős állampolgárok."
Gratulálok kérdező. És még azt állítod, hogy Te véded a magyar érdekeket? Igazi nemzetáruló vagy, a magyarság szégyene.
Az egészben az a szép, hogy ha pl. most már egy jó ideje indiai-pakisztáni katonai konfliktusok zajlanának, és egy magyar képviselő azt mondaná, hogy nézzük már meg, hogy vannak-e indiai állampolgársággal bíró személyek a parlamentben, mert akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthetnek, akkor semmi ilyen felháborodás nem lett volna. Igen tudom, ez a "mi lett volna, ha" kategória, de mondok egy megtörtént esetet. Pár éve az ország hivatalban levő miniszterelnöke (és nem csak valami ellenzéki képviselőcske) azt mondta a szaúd-arábiai focicsapatra, hogy "jönnek az arab terroristák". Megsértve ezzel egy egész ország méltóságát, és nem volt belőle ekkora botrány.
Dániel Péter meg amit csinál elég gusztustalan, nem tudom, hogy ők voltak-e de pár hete láttam, hogy a Vámház körúton az egyik épületen van egy emléktábla, ami Horthy István kormányzóhelyettesnek és a II. VH alatt a többi elesett katonának állít emléket, és ez a tábla le van öntve vörös festékkel, és senki nem akarja helyrehozni a rongálást. És már bocsánatot kérek, de ha valaki egy zsidó temetőben rongál, akkor meg hetekig zeng a média, hogy antiszemitizmus van. Ez a kettős mérce, minden attól függ, hogy honnan fúj a szél. És hozzáteszem, szerintem mindkét rongálás undorító, mivel az elhunytak emlékét gyalázza meg.
Amúgy szerintem sok ilyen eset tudatos provokáció, megrongálnak egy turul-szobrot, erre válaszul mások megrongálják a holokauszt-emlékművet, a bal-lib oldal lecsapja a magaslabdát és egy jót nácizhat a tv-ben.
Egy keresztény-nemzeti elveket valló magyar állampolgár :))
1. Gyöngyösi nem kettős állampolgárokról beszélt, hanem zsidókról tisztán
2. Ha kettős állampolgárokat értett alatta (ahogy utólag próbálta elkenni), akkor csak izraelieket vagyis "a zsidókat". Pont ugyanott vagyunk.
3. Tudom nehéz felfedezni ezt a bonyolult kapcsolatot (habár biztos látod a világ nagy összefüggéseit és a mindent felfalni szándékozó zsidó nagytőkét), de ha kettős állampolgárok nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, akkor a határon túli magyarok is. Ha nem érted miért, akkor majd elmagyarázom.
"Gratulálok kérdező. És még azt állítod, hogy Te véded a magyar érdekeket? Igazi nemzetáruló vagy, a magyarság szégyene."
Hol állítottam, hogy egyetértek a fenti állítással? Már megint ez a tipikus kiragadás és kiforgatás.
Eleve több részre bontottam a mondatodat is, mert akkora katyvasz volt (annyi hülyeség volt egy mondatban), hogy másképp nem tudtam rá reagálni. Ettől még az egy mondat.
Továbbá hol állítottam én hogy a magyarság érdekeit védem?
"Pár éve az ország hivatalban levő miniszterelnöke (és nem csak valami ellenzéki képviselőcske) azt mondta a szaúd-arábiai focicsapatra, hogy "jönnek az arab terroristák". Megsértve ezzel egy egész ország méltóságát, és nem volt belőle ekkora botrány. "
Igen, erre utaltam a 8. válaszomban is, például akár bohóc vagy kettős ügynök, ilyen embert nem szabad államvezetés közelébe engedni.
"Dániel Péter meg amit csinál elég gusztustalan, nem tudom, hogy ők voltak-e de pár hete láttam, hogy a Vámház körúton az egyik épületen van egy emléktábla, ami Horthy István kormányzóhelyettesnek és a II. VH alatt a többi elesett katonának állít emléket, és ez a tábla le van öntve vörös festékkel, és senki nem akarja helyrehozni a rongálást."
Többek közt, de tudok még legalább 3-4 ilyen esetről a fővárosban. És szintén pár hete történt az egyik.
1. [link]
2. [link]
3. [link]
Itt egész gyűjtemény van az esetekről: [link]
Nem lepne meg ha ebből többhöz is köze lenne ugyanazoknak az embereknek (pl D.P.)
"Amúgy szerintem sok ilyen eset tudatos provokáció, megrongálnak egy turul-szobrot, erre válaszul mások megrongálják a holokauszt-emlékművet, a bal-lib oldal lecsapja a magaslabdát és egy jót nácizhat a tv-ben. "
Szerintem hasonló történt a Gyöngyösi ügyben is, egyrészt nem tudom miért "zsidózott" a külügyminiszter, amire Gyöngyösi reagált, másrészt ezzel elterelhették a figyelmet a palesztinokról. "Végre" volt valami n"náci megmozdulás", hogy ne érezzék alaptalannak létüket a magukat antifasisztának nevező gyülekezetek.
"1. Gyöngyösi nem kettős állampolgárokról beszélt, hanem zsidókról tisztán ".
Akkor döntsük el, hogy a külügyminiszter is zsidózott, vagy egyikük sem zsidózott. Olyan nincs, hogy a jobbikos szájából zsidózás, a külügyminiszter meg csak megemlítette.
És itt csak ismételni tudom magam:
"Viszont megjegyzem, hogy folyamatosan figyelmen kívül hagyod, azt a tényt, hogy Gyöngyösi már 2x is bocsánatot kért és helyesbítette a mondanivalóját, ezt Novák Előd is alátámasztotta, Vona Gábor is, valamint a kettős állampolgárságú képviselők kérdéssel már a kijelentés előtt is foglalkozott a Jobbik, tehát egyértelműen egy félreszóláson rugózik a tömeg.
Ellenben még mindig nem reagáltál arra, mit ahogyan a Gyöngyösit támadók sem, hogy mi a véleményed Simon Peresz kijelentéséről, aki egyszer sem javította ki szavait tudtommal."
"2. Ha kettős állampolgárokat értett alatta (ahogy utólag próbálta elkenni), akkor csak izraelieket vagyis "a zsidókat". Pont ugyanott vagyunk. "
Igen, sőt már ezt megelőzőleg a Jobbik 2 másik képviselője is készülődött az elkenésre a kettős állampolgárság ügyével...
Nem mondta, hogy "csak a zsidókat kell felmérni", ha nem láttad volna a teljes felvételt, itt egy link: http://www.youtube.com/watch?v=QAdQHUcFlu4 , nyilvánvalóan amikor Izrael a téma, "aki" embereket gyilkol, akkor nem az olasz meg a svéd kettős állampolgárokban fogják látni a veszélyt.
De ez is csak újabb félremagyarázás, a zsidó mint tabuszó miatt.
"Tudom nehéz felfedezni ezt a bonyolult kapcsolatot (habár biztos látod a világ nagy összefüggéseit és a mindent felfalni szándékozó zsidó nagytőkét), de ha kettős állampolgárok nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, akkor a határon túli magyarok is. Ha nem érted miért, akkor majd elmagyarázom."
2 újabb belemagyarázós hülyeség. Senki sem állította, hogy a zsidó nagytőke felfalja a világot, sem azt, hogy más országok nem tekinthetik a kettős állapolgárok parlamenti képviseletét nemzetbiztonsági kockázatnak. Azt viszont állította Simon Peresz, hogy "felvásároljuk Magyarországot", amiről még mindig nem mer beszélni egyikőtök sem, mert ott nincsenek rejtőzködő arab terroristák, mint a gyerekek között.
Sőt, ha figyeltél volna, akkor a 17. válaszban pont erről beszéltem én is,
(ha nem olvastad volna el, segítek, kikerestem neked:
"Ez tudtommal igaz, bár szerintem egyáltalán nem szabadna meghökkentést keltenie annak sem, hogy kettős állampolgár nem vállalhat ilyen pozíciót, mert ez elég sok országban dívik, érthető okokból. ")
és (mondatfolytatás, csak jelzem a biztonság kedvéért, nálatok nem lehet tudni) pont ezért nemzetárulózott le az egyik "elvtársad" is, mert nem cáfoltam rá náci közhellyel a következtetésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!