Szerinted miért nem legalizálják Magyarországon a marihuanát?
itt szinte minden le van írva: [link]
Sok hülye elméletet megcáfolnak, de persze egy-kettőt be is bizonyítanak.
És itt a saját véleményem:
Szerintem senkinek se fognak megváltozni a nézetei, de azért teszek egy próbát:
-A fű nem károsabb az alkoholnál, vagy a ciginél, azok mégis legálisak. Vajon miért? Ha a fű nem legális, akkor a cigi és az alkohol se legyen az, és fordítva.
-A fű csak lelki függőséget okoz, azt is elenyésző módon. Nincs olyan anyag benne, mint pl. a cigiben a nikotin. A lelki függőség is csak olyan szinten van, mint pl. a vidámpark: Szeretünk ott lenni, jó érzés. Mégse költjük rá az összes pénzünket.
-A fű a "kapu" a nehéz drogokhoz...na jó, erre már én se mondok semmit. Ez a legnagyobb hülyeség a Világon.
-A fű nem olyan, ahogy az emberek hiszik. Szinte soha nem okoz hallucinációt, legalábbis én még nem találkoztam olyan emberrel, akinek lettek volna bármiféle hallucinációja. A fűtől az emberek nem lesznek megfékezhetetlen elmebeteg, nem úgy, mint az alkoholtól. Hányszor hallottatok olyat, hogy egy befüvezett ember megölte társát, és hányszor olyat, hogy ittasak szétverték egymást. Szerintem egyértelmű, hogy melyikből volt több haláleset. És légy szíves ne jöjjetek a nagy számok törvényével, mert itt tényleg nem arról van szó.
-A fű szinte sosem öl embert. A túladagolás elég nehéz fűvel, már majdnem lehetetlen. Ebbe maximum páran haltak bele. Egy dolog van amibe bele halhatnak az emberek, és az az, hogy ha a termesztők bele raknak valamit a termesztés során, ami káros lehet az emberre. De ez se egy gyakori eset.
-Rövidtávú emlékezet gyengülése: Ez sajnos tényleg így van, tesztekkel bizonyították. De csak ideiglenes. Szóval 1 spangli után maximum 1 napig lehet gyengébb a rövidtávú memóriád, de utána helyere jön. Ezzel ugye csak annyi a baj, hogy sok ember naponta 1-et eltol, ez viszont már jobban kihathat a memóriára. De ezt se úgy kell elképzelni hogy a teljesítménye lemegy 100%-ról 50-re, hanem 100-ról mondjuk 95-re.
Hát ennyi lenne...Nem az mondom, hogy füvezzetek, de ne ítéljétek el azokat, akik élnek vele.
Én ezt egy szóval sem mondtam (vagyis írtam), hogy automatikusan legalizáljuk. Én csak összehasonlítottam a füvet a piát és cigit. Valamint azt is írtam, hogy a többi drogot (kokain, LSD ..stb.) továbbra is tiltsák.
Igazából itt minden egyes függőséget okozó cuccot újra át kellene gondolni, hogy mit érdemes legalizálni és mit KELL tiltani. A dohányzást sokkal jobban kellene tiltani, mint a füvet, mert több szempontból is rosszabb és károsabb. A szeszes italokat azt például nem kellene, itt csak igazából tudni kellene mértéket tartani. A piának amúgy is történelme, kultúrája és hagyománya van (pl.: vodka, wiskey, pálinka, bor), szóval azt nem is érdemes és nem is nagyon lehetne betiltani, meg amúgy sem kell. Csak mértéket kell tudni tartani vele. Amúgy ha legalizálnák a marihuánát nem hiszem, hogy sokkal több fogyasztója lenne, mint amennyi eddig is volt. És nem okoz szinte semmi függőséget, maximum egy igen minimálisat. A fű max egy nagyon enyhe pszichikai függőséget okoz, míg az alkohol és a cigi testi és pszichikai függőséget is. Az pedig egy baromság, hogy a kemény drogok előfutára a ganja. Az LSD, az extasy, a speed az igen, azok tényleg azok. Jamaica-ban szinte mindenki spanglit sodor, viszont szinte senki sem fogyaszt kemény drogot, sőt más lágyabb drogot sem, és alkoholisták is alig akadnak ott. Ha legalizálnák a füvet, nincsen kizárva hogy akkor csökkenne a hazai kemény drog fogyasztása, de ha nem is csökkenne az 100%, hogy nem emelkedne. Magyarországon az alkoholizmus népbetegség, a legtöbb alkoholista pedig dohányzik, ez is tény. Ezerféle okot lehetne felsorolni, hogy a cigi és pia mennyivel és miért rosszabb mint a fű. Én voltam kint Indiában, az ottani jóga mesterek akik 80-110 évesek kb. 50 éve szívnak hasist, mégis 90 évesen hajlékonyabbak mint a 20 éves tornászlányok. Ennyire öregen is kitűnő egészségi állapotban vannak és igen régóta szívogatják a kendert. Itt nálunk az alkoholisták a 60 éves kort is alig-alig élik meg, és sokan elhullanak 50-60 évesen tüdőrákban a cigitől is. Na akkor most mi van? Ennyi erővel a dohányt kellene ténylegesen betiltani, és nem a marihuánát kábítószernek minősíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!