Szerintetek, ha nem vesznek fel államilag finanszírozott képzésre, akkor vegyek fel diákhitelt, vagy okj-s szakmát válasszak?
Én is ezen gondolkodtam és szintén külföldre készülök majd.
Én a szakmát választom,mivel az állam most b.ssza szét a felsőoktatást, biztos nem fogok fizetni érte.
Szerintem sokkal többre méssz egy jó szakmával külföldön.
Az alapján dönts hogy mihez van tehetséged. Ha képes vagy lediplomázni akkor azt, ha nem akkor OKJ. Diploma után is lehet OKJ-t végezni. Valamint az sem mindegy hogy külföldön mit tudsz és mit vagy képes dolgozni.
Ez a hozzáállás a baj. Hogyha van tehetséged diploma, ha nincs akkor OKJ. Nem csak annak érdemes OKJ-zni, aki egy diplomára nem lenne képes. Én jártam egy évet egyetemre, de a szakmám jobban bejön, és több is a jövője. Felesleges pénzkidobásnak tartottam befejezni az egyetemet. (bérelni Pesten a lakást, fizetni könyveket stb..)
Azt csináld amihez kedved van. Én szerettem a közgazdaságot, politológiát is, viszont még jobban szeretek főzni. Persze számít az anyagi keret is, de én azt ajánlom, olyat tanulj, hogy mikor hétfő reggel fel kell kelned, akkor egy kicsi öröm is legyen benned, mert olyan munkához kelsz fel, amit szeretsz.
"Az alapján dönts hogy mihez van tehetséged."
"Azt csináld amihez kedved van."
Ez a kettő nem feltétlen fedi egymást, én azt javaslom, hogy az utóbbi mondatból indulj ki. Bármit is választasz, nagyon gondold meg! Járj be próbából előadásra, stb., kérdezz meg odajárókat, és gondolkodj el azon, hogy nem lenne-e jobb külföldön tanulnod, ha úgyis külföldre készülsz! Informálódj és ne hasraütésszerűen dönts!
Ha van lehetőséged mindenáron diploma!Az okj egy kalap sz...
Ha kell vegyél fel hitelt tanulni,és amint lehetőséged lesz húzd el a csíkot külföldre .
Tanulj nyelvet és törekedj arra,hogy kint telepedj le.Azt pedig verd ki a fejedből:a kemény munkáddal megkeresett pénzt hazahozod és a rengeteg ingyenélőt finanszírozod,a 46-féle adó valamelyikével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!