Egy egyetemi közgazdász tanár hogy tart úgy előadást, hogy még véletlen se derüljön ki a pártpreferenciája?
Hát , nem tudom.
Amikor én jártam gimibe akkor voltak órák amikor elkezdtek politizálni.
A történelem tanár jobbikos volt ,egy másik tanár bolsevik volt mindig mondta "A rendszer megbukott" meg voltak MSZP és Fidesz pártiak is.
"Nem mondja el a saját véleményét"
Viszont ha nemcsak a száraz anyagot darálja le (amúgy ilyen a rossz tanár), hanem esetleg ha valaki kérdez erről-arról, akkor illene elmondania a személyes véleményét szerintem.
Pl. valaki megkérdezi, hogy jó-e az egykulcsos adó, vagy egyetért-e a keretszám csökkentéssel, akkor szerintem egy mirevaló tanárnak illik válaszolnia.
Van olyan dolog amiben az egyik párt javaslatával, van amiben a másikéval értek egyet. Ettől még nem szimpatizálok egyikkel sem....
Hivatalosan mindenkinek pártatlannak kell lenni az óra keretein belül, nemcsak a te közgáztanárodnak.
Közgazdaságot simán le lehet adni, hiszen mikroökonómián a Walrasi egyensúly során, vagy a pareto hatékonyság kapcsán nem sokszor jön elő a politika, a makroökonómiában sem nagyon aktuálpolitizálnak, a szakmai kérdésekre, pedig szakmai válaszokkal tudnak válaszolni.
Én a politológia tanárunkat nem értettem. Egyszerűen fél év alatt nem sikerült rájönnöm még arra se, hogy balos vagy jobbos. Nem hogy arra, hogy melyik párttal szimpatizál, melyikkel nem. Pedig ott aktuálpolitikát is vettünk.
Egyáltalán nem lenne baj ha kiderülne, ez egy nagyon buta magyar berögződés. Én egyébként közgász szakon végeztem és kb. mindenkiről meg tudtam állapítani. Volt akiről egy-egy kiszólás alapján. A komolyabb emberekről meg az alapján amilyen felfogásban elmondták az anyagot.
"hiszen mikroökonómián a Walrasi egyensúly során, vagy a pareto hatékonyság kapcsán nem sokszor jön elő a politika, a makroökonómiában sem nagyon aktuálpolitizálnak"
Hát itt is kiderül az előadásmódból minden. Ha ezeket valaki nem úgy adja elő mint egy-egy irányzat egy-egy elmélete az ezernyi sokból, akkor már sejthető hogy milyen eszméket vall és azoknak az eszméknek a követői melyik pártban tömörülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!