Mit szóltok Bayer Zsolt kijelentéséhez?
Azt mondta ebben a beszédjében, hogy szerinte ha lenne egy olyan lehetősége Magyarországnak, hogy visszaállítsák a Trianon előtti határokat, de ennek az lenne az ára, hogy 20%-os bér és nyugdíjcsökkentést kellene elszenvednie az anyaországi lakosoknak, akkor is igennel kellene szavazni egy esetleges népszavazáson.
Én nem mennék bele, és ti?
http://www.youtube.com/watch?v=yVuEQTysW3U
"Ez a mérhetetlen közöny mások iránt, ez a közösségtudat teljes hiánya, ez "a pénztárcám fontosabb, mint embermilliók sorsa", egyszerűen felfoghatatlan számomra."
Akkor képzeld el hogy napról napra alig telik ételre a gyerekeidnek, és még 20%-ot is elvennének. Még így is felfoghatatlan?
Kedves Kérdező:
"Pedig engem aztán nem érdekel Trianon, nekem nem lenne jobb, sőt rosszabb, ha kevesebbet keresnék."
- És az sem számítana, ha emiatt más emberek milliói - a te nemzettestvéreid - anyanyelvükön, a Te anyanyelveden beszélhetnének anélkül, hogy az utcán verést, a hivatalban bírságot kapnának? Vagy neked az anyanyelved sem jelent semmit? Csak a pénztárcában legyen, a többi nem fontos? Pontosan erre utalt Bayer a "Kádár népével", mert akkor volt ez a "mit számít a politika, ha tele has" szlogen. Ami össze sem vethető az eggyel korábbi, '56-os generáció szellemiségével.
Kedves 23:46-os:
"Akkor képzeld el hogy napról napra alig telik ételre a gyerekeidnek, és még 20%-ot is elvennének. Még így is felfoghatatlan?"
- Csakhogy Magyarország lakosságát a híresztelések ellenére sem fenyegeti éhhalál. Ettől még messze állunk.
De a kérdés amúgy is csak elméleti, pénzzel nem lehet megoldani. A lényeg mögötte van, hogy az embereknek fontosabb-e saját pénzük, mint sorstársaik élete. Van-e közösségtudat, közös identitás? Érzünk-e valami szolidaritást, empátiát azok iránt, akik egy nemzetből valók velünk, és a sors játékaként rögösebb útra kerültek?
Vagy lassan ott tartunk, hogy nem csak a magyarokat, mint olyant, de már a városunk szülöttjét, a szomszédunkat is otthagyjuk forintokért? Ennyire kiveszett volna a közösségtudat belőlünk?
Nézz meg egy lengyelt, egy írt. Bárhol a világban találkoznak, azonnal egymás segítői, támogatói lesznek. Nálunk már odáig fajult, hogy ha külföldön találkozunk egy magyarral, inkább elgáncsoljuk hogy mi kerüljünk jobb pozícióba és ne legyen vetélytárs.
Meg is látszik ezen nemzetek között a különbség.
"Csakhogy Magyarország lakosságát a híresztelések ellenére sem fenyegeti éhhalál. Ettől még messze állunk."
Elméleti kérdésre elméleti válasz.
"szerintem egy felfújt politikai maszlag az egész a jobboldalon."
- Sokkal előbbi, mint a politika fogalma.
Nahát Pro Patria, te is szereted ezt a verset és ezt a Credo dalt? :)
Egyik kedvencem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!